reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

vii - gratulujemy ząbka :) dzidziuś w suwaczku powinien mieć więcej rzęs jak ma być Hanią... A tak na marginesie to zazdroszczę przespanych nocy. Mam nadzieję, że kiedys też takich doczekam :)

paula_zg - odpoczywaj jak najwięcej :)

Izuniek
- Ty też odpoczywaj :) siedzenie w domu wykańcza czasem, wiemy o tym doskonale :/ ale idzie weekend i tym się pocieszam :)

szczęśliwa, anias
- Wam też zdrówka!

outstanding
- chyba ta teoria nie ma nic wspólnego z prawdą, bo ja miałam okres i nie zauważyłam, żeby dziecku coś mniej smakowało, jadła jak zawsze.

oleczka
- rozumiem co znaczy spacer samemu :( ja nie lubię, a zwykle tak spaceruję :/ no ale idzie weekend rodzinny:) w końcu :)

emri
- współczuję, jeden taki dzień, a człowiek do kresu wytrzymałości doprowadzony :/ mam nadzieję że dziś już lepiej :) pewnie ząbki męczą filipka...

a moje dziecko poszło spać o 19, co jej się już dawno nie zdarzyło, ostatnio ok 21 zasypia. Tylko teraz mi się wierci ciągle i nie wiem czy się nie obudzi na dobre przy nawet delikatnym hałasie :/ oby nie...

chyba oficjalnie weekend można uważać za rozpoczęty bo pustki tu dziś straszne ;)

w takim razie miłego, ciepłego i słonecznego!

e: właśnie zauważyłam, że mam już 4 kwadraciki przy nicku i awansowałam na entuzjastkę :) chyba będę świętować z tego powodu :)

Ostatnia edycja:
reklama
Juhu,
My na wyjeździe u rodziny męża, więc nadrabiam co tam u Was bo mały śpi. Wczorajsza nocka masakra - 3 pobudki, nie wiem dlaczego - czy nowe miejsce, czy nadmiar wrażeń czy wszystko na raz... oby dzisiaj było lepiej...

vii - gratki dla ząbka :)

Izuniek - biedna Lencia :( ale dzielna babka z niej :)

anias - kurcze że tak długo Nadię trzyma... czyli nici ze spotkania? :(

chciałam podziękować pluszaczkowi za posta a tu widzę, że nie ma już podziękowań? o co kaman?

Marzena - ja też niedawno zmieniłam kolor włosów i nie mogę się przyzwyczaić :/ ale na razie chyba nic z tym nie zrobisz... muszą się sprać niestety.

sallis - brawo za entuzjazm ;P

Wiem że jestem tu największym laikiem i chyba mam potrzebę was przepytać:-)
Dziewczyny a wy też tak miałyście pod koniec że was piersi piekły i coś się z nich sączyło, taki przezroczysty płyn?? Poza tym słyszałam że kilka tygodni przed porodem obniża się brzuchal, jak to u was wyglądało, 2-3 tygodnie wcześniej?? chodzi mi o pierwszą ciąże bo widzę że jest tu też kilka bardziej doświadczonych mamuś:)) A i jeszcze jedno wy też tak ryczałyście w ciąży bez powodu, bo ja już sobie czasem nie radzę, mam wkręty, że nikt mnie nie rozumie, i beczę jak koza. Błagam powiedzcie że to normalne, bo mi się czasem wydaje że zaczynam wariować:-(

siw@ - beczenie jest najzupełniej normalne :) płyn z piersi też :) obniżenia brzucha raczej nie zaobserwowałam, ale ponoć tak właśnie jest , że 2-3 tyg przed porodem się obniża.

Hejo:)

Salis faktycznie dzisiaj lepszy dzień:) Filo już radośniejszy:)

Katoryba jak nowy kolor????? Stanowczo za długo się nie widziałyśmy!

Anias, Szczęśliwa zdrówka dla Was i dzieciaczków:*

Izuniek widzisz, jednak żłobki nie dla naszych dzieci...

Paula Filo bardzo zafascynowany:) Chociaż bardziej niż pozycję na grzbiecie woli pozycję na przeciw głowy zebry:) Kręci sobie cały czas, żeby my grało i melodyjki wygrywało:)

Vii i ja gratuluję! Jak już jedna jedynka wyskoczyła, to druga zaraz będzie:)

Mroźne pozdrowienia z Jeleniej Góry :)

siw@ ten płyn to siara - wczesne mleko.. które Twoje dziecko będzie jadło zaraz po narodzinach. :)

nadrabiam Was sumiennie.. życzę zdrówka Wszystkim i przesyłamy buziaczki.
Co do wspólnych spacerów i spotkań - jesteśmy z Majką chętne zaraz po powrocie :)

witam się wieczorową porą ;)

marzena moja mama też farbowała sobie ostatnio tą farbą (nie wiem jaki ty miałaś odcień ) i też jej wyszły czorne ;/ ale teraz po dwóch tygodniach ładnie się wypłukały ;) więc myj kochana włosy ile wlezie ;p a na wypadanie polecam ten olejek Olejek do Włosów Sesa 90ml mi mega pomógł tylko trzeba go stosować około miesiąca aby pomógł

paula dużo zdrówka ;* będzie dobrze

szcześliwa, izuniek, anias zdrówka dla pociech

siw ja miałam kiedyś taką sytuacje że rozmawiałam z koleżanką przez telefon i się rozpłakałam totalnie bez powodu... po prostu zrobiło mi się smutno ;p mnie piersi bardzo bolały pod koniec, co do brzucha mi szybko opadł, ja urodziłam trzy dni po terminie ... choć z na każdym usg mówił gin że urodzę wcześniej ...

vii gratki dla Hanulka za ząbka
u nas coraz lepiej z pokarmem :-)choć raz się ugiełam i dałam mu MM bo strasznie płakał wieczorem ale tylko 50 ml i spał po nim 6 h super fajnie jak dla mnie ...ale będę MM używać tylko w kryzysowych sytuacjach ;) moje dziecie jest dzisiaj bardzo grzeczne usneło o 20:-) przed chwileczką zbudziło się z jeść i dalej w kimę ... tak to bym sobie życzyła codziennie
a zapomniałam Błażej zaczął na całego gaworzyć ;) takie to słodkie dla mnie ;) nie mogę się doczekać już pierwszego "mama" ;)

witajcie weekendowo:))
nadrabiam sumiennie co pisałyście :)
ale jak 2 zmiana w pracy i wracam ok. 19:30 do domu to już tylko w locie dziecię kąpię, karmię i w końcu sama padam ;p

zdrówka dla wszystkich choruszków!!

Gogoja ja też na początku dawałam MM w kryzysowych chwilach, najpierw to było 90ml, potem 40ml, potem 10ml :D aż w końcu butelka poszła w kąt i teraz obrosła kurzem :D
Emri superowy Filipek na tej fotce :)
Zawalka już dawno o tym pisałaś ale nie miałam okazji- ja też karmię małą w nocy, wcale mi to nie przeszkadza, wtedy je spokojnie i więcej niż w dzień bo jest cisza, spokój, na razie nie chcę tego zmieniać ;)
Siw@ tak jak pisze Katoryba- beczenie jak najbardziej normalne, siara z cycków też, mi leciała od 20tc.
Katoryba są podziękowania :) po prawej różowe ;p

Dziewczynki udanego weekendu :))

Ostatnia edycja:
Dzięki za uspokojenie:) Jak o cokolwiek pytam mamę to tylko słyszę że nie pamięta bo to tak dawno było... A mi się wydaje że ja tego wszystkiego nigdy nie zapomnę...Widzicie ja sie cały czas boję że urodzę za wcześnie:/ i byle co się dzieje to już w tym wypatruje przedwczesnego początku... A chciałabym żeby Wojtuś jeszcze chociaż do tego 37-38 tc wytrzymał. Dzisiaj rano też coś ze mnie chlapnęło aż mi spodnie przemoczyło i już panika od rana;/ Na razie nic się nie dzieje i mam nadzieje że tak zostanie bo nie chcę wracać na patologię.

Pozdrowionka i miłego dnia wszystkim.

reklama
Hej ho,

a ja się jednak wczoraj wybrałam na kurs i jutro od 9 będę kontynuowała zabawę w dokształcanie się :) dobrze wyjść do innych ludzi :)
Dziś dzień rodzinny, czekam tylko aż M. wróci z pracy... Potem obiad, porządki... :p Zleci za szybko...

Katoryba - to jaki teraz masz kolor? :>
Emri - właśnie się zastanawiam, czy tylko moje dziecię tak łapie choroby... Przy najbliższej okazji muszę pogadać sobie z panią ze żłobka...
Siw@ - obniżenia brzucha nieodnotowałam i ja, całą ciążę wydawało mi się, że mam go nisko :p a płaczliwość...była i została :/
Gogoja - przyjemnie będzie Ci się budzić gdy usłyszysz gaworzenie synka :)

Weekendujcie i uśmiechajcie się! :-)

Do góry