reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

stojak gimnastyczny tez mam ;) na razie w piwnicy czeka na młodsze ;) ten stolik jest mniejszy temu jako pierwszy fajny pozniej bez problemu mała pzreszła na zestaw mamuta z ikea -stolik krzesełko taborecik :)
zawałka super że jestes!
minesota-siły!!!!!!
a filmik z chin.....masakra :( straszne...zmieczulica...i cierpienie ból....okropne :(

a to co beti wkleiła...niestety cos podobnego widziałam na żywo ale na ulicy na przejsciu dla pieszych matka z wózkiem sie pchała na przejscie -wózek pzred nia i gosciu walnał w wózek z dzieckiem :(

ło matko...nie moge takich filmów ogladac pozniej sie boje o swoje dzieci :(

Ostatnia edycja:
reklama
Hej ho,

Cmoki dla Dawida i Hani :-* :-* :-*

Dzień był dziś porządkowo-spacerowo-przejażdzkowy, rodzinny, więc super! :)
Głodomorra panuje, słoiczek obiadu to pikuś, dołączony deserek znika w minutę, a potem jeszcze chrupki albo biszkopty w rączkę i heja :D
L. rwie się do wstawania...

buziaki dla Hani!!!

karolq ten film jest okropny!!! jak ci ludzie mogli tak sobie przechodzic!!! przeciez to dziecko lezalo w kaluzy krwi i ruszalo rekami a oni noc. makabra. a ten facet co ja podniosl to tez jak jakas kukle potraktowal:(

szczesliwa ja tez nie moge takich rzeczy ogladac ani sluchac bo pozniej wszedzie widze zagrozenia a niech sie boi ten co by krzywde mojemu dziecku zrobil bo bym go byla w stanie zabic!

ja tam nawet tych filmikow nie otwieram bo tez nie moge na takie rzeczy patrzec...zreszta dzis na parkingu przed fokusem tez widzialam straszna rzecz. szla kobitka z taka mala dziewczynka jak majcia a facet bez patrzenia w lusterko zaczal sobie cofac na pelnym gazie i jechal wprost na wozek. ledwo udalo sie tej pani skrecic wozek a auto i tak ja szturchnelo. masakra :(

no nic, mala spi to ja ide sobie obejrzec bitwe na glosy :)

Hejo:) Tyle piszecie, ze nie wiem co kto i jak:)

Z tym leżaczkiem my też mieliśmy mały wypadek...przydał nam się jak Filo był chory, leżał w nim jak go inhalowaliśmy. Teraz uwielbia się na niego wdrapywać:) No bubel jest i tle:/ Ale trzeba było kupić, zeby się przekonać:/

Stoliczek mamy, taki z funkcją pchacza, ze można odczepiać i doczepiać kółeczka, nóżki. Ogólnie za lekkie to jest dla mojego dziecka-dosłownie rzuca tym stolikiem:) Ale odczepiliśmy nóżki, jak leży na podłodze to nie jest źle:) Z zabawkami to tak jak Szczęśliwa pisze, trzeba robić wymiany, bo dzieciaki szybką się nudzą:)

Elisia zdrówka kochanie!

Całusy dla Małych Solenizantów:*

O to z Lenką już dobrze:)

Katoryba ja już raczej nie siedzę z nosem w informacjach o tym co można wprowadzić do diety Fila. To już prawie dorosły chłop! Z rozsądkiem daję mu nowe warzywka, owoce, mięsko do próbowania. Ograniczam doprawianie do min. i tyle. Jutro ma spaghetti na drugie, z mielonym mięchem z karkówki i odrobiną żółtego sera:) Zobaczymy co będzie w pieluszce:) A i mamy pierwsze byty:) Mega problem z nimi był, bo Filisiek ma wysokie podbicie i mało co ma na girę wchodziło, a właściwie tylko jeden sklep miał w ofercie buciki dla niego:/ Kupiliśmy w Trafie dziecięcym, po rabacie 160 zł:/ Wzięliśmy trochę większe, sprzedawczyni twierdzi, ze nie wpłynie to na jego stópkę teraz, a powinny mu wystarczyć do końca zimy. Bo kurdę jak będę musiała kupić jeszcze jedne za tyle kasy to osiwieję:/ Teraz prawie umarłam, bo on przecież jeszcze nie chodzi...tylko na chwilę z wózka go wyciągamy na spacerze, no ale stópki muszą mieć ciepło:) A w ogóle to nie chce ich zakładać, nie można mu nóżki docisnąć, skubaniec tylko paluszki wkłada...Jak już mu założymy to jak paralityk chodzi:)) Nie umie w nich kroków stawiać, nie wiem może jakieś kapcie sztywniejsze mu na 2-3 godzinki w domu zakąldać, zeby przyzwyczajał się do chodzenia w butach????

Vii no Filo brzuszek trochę ma:) Ale reszta ciała w normie:) Tylko ten bebol mu rośnie, śmiejemy się, że nasza trója tak ma:)

emri ale sie z moim mezem usmialismy z Filipka:) Adas mowi, ze Filipek niewdzieczny jest, ze nie chce chodzic w butach za 160zl, hihi:) naprawde nie ma tanszych butow??? to jakas masakra:)

Juhu,
Filmy masakra! Aż się przeraziłam...

Hanik *

Izuniek - no to choroba za Wami :) w końcu :)

Minesota - współczuję :( biedna Eli :( ile ospa trwa?

emri - a jakie buty kupiłaś Filowi? wklej jakiegoś linka pliz. Też staram się jak najwięcej z naszych obiadów dawać Bolowi ale nie zawsze można - zapiekanki z kiełbasą mu nie dam np. ale warzywka z niej dostał. Bardzo mu smakował czosnek ze szpinakiem :) Ale kurcze nie chce się przekonać do jedzenia swoimi rączkami. Dałam mu wczoraj ogórkową naszą: pierwsze co to odwrócił miskę do góry nogami. Odlałam wodę - dostał sam wkład bez wody i nie chciał tego nawet dotknąć. Dawałam mu do buzi kawałki to jadł ładnie ale sam nie chciał wziąć w rączki za nic - z obrzydzeniem tylko dotykał jednym paluszkiem. Ale ogórek kiszony mu smakuje :)

Nie mogę go też odzwyczaić picia z butelki ze smoczkiem. Mamy chyba z 10 butelek i kubeczków niekapków i z żadnego nie chce pić. Wczoraj kupiłam kubek 360* z TT za 40zł i też dupcia. ze zwykłego kubka też nie pije bo mu się wylewa bokami. Już nie mam siły i poddaję się i tak pije ze smoczka bo musi coś pić :/ Wczoraj mało co pił w ciągu dnia bo nie chciałam mu dawać z tej butelki.
Właśnie przed chwilą odkręcił sobie krem nivea :) skubaniec...
Chcieliśmy jechać dziś w las a tu taka pogoda beee :(

Hej :-)
U nas lepiej - nocki prawie przespane :-) Ale Eliśka teraz ma chyba wychodzące zęby :-( Uspokaja się jak zimnym dziąsła masuje :-(
Katoryba - a więc z mojego doświadczenia :-D U trzylatka - nawet nie zauważyłam... gorączka jeden dzień, krosty wychodziły 3 dni :-) słodko z fioletowymi plamkami wyglądał :-D póżniej ładne krostki które odpadły po tygodniu od pojawienia się... Teraz 7 miesięczniak... krostki 4 rzuty... pełno ich, na plecach fioletowe plamy :-( Gorączka 4 dni... (dobrze że nie dochodzi do 38... w nocy niespokojny ...

Dziewczyny ja takich filmów nie oglądam z zasady - mam za dużą wyobraźnię :-)

Emri - my pierwsze buty kupowaliśmy jak MIkołaj chodził... Na zimę miał takie kożuszkowe - góralskie buty ciepłe zawiązywane :-) Do teraz w jednym sklepie znajdujemy dla niego buty... CCC :-) Mają bardzo ładnie wyprofilowane buty - i na wysokie podbicie u Miśkołaka są w sam raz :-) Dla Eliśki na zimę mam te po Mikim kożuszkowe... póki co spacery będzie leżała w wózeczku :-)

Pozdrawiam

dzień dobry niedzielnie :)
my niestety same dziś siedzimy, tata pracuje :( i tak pewnie będzie jeszcze przez ponad tydzień :/ mam nadzieję, że szybko minie. także katoryba razem z Tobą odliczam dni do końca października ;)
a co do kubków - to ja właśnie zupełnie przypadkiem stwierdziłam, że jak D. nie chciała mi pić nic z butelki do tej pory to teraz już bez sensu jej dawać w butelce jakieś soczki i kupię kubek niekapek. i to chyba był strzał w 10, bo wczoraj dałam jej wodę - umiała się sama z niego napić - SZOK! skrzywiła się tylko co to za smak ale pociągnęła parę łyków, a dziś dałam herbatkę bo miała czkawkę i szok kolejny bo ze smakiem wypiła ze 30 ml!!! nie mogę się nadziwić jakie dorosłe mam już dziecko :) (powinna być jakaś ematikonka pt "dumna mama")
minesota - powinny być radosne minki jak piszesz że noce w miarę przespane a ząbki idą :) bo zwykle wtedy chyba nie są przespane, co? I dobrze, że już macie za sobą ospę, choć niezazdroszczę przejść :/
A co sądzicie o szczepieniu przeciwko ospie? Warto czy nie warto? szczepicie czy nie?
Filmików nawet nie włączam, to nie na moje nerwy. Potem chodze i myślę :/ I focusa omijam szerokim łukiem w weekendy! Zajechałam tam raz w niedzielę - nigdy więcej!!! Zoo normalnie! w tygodniu do południa to i owszem, ale nie w weekend ;) takie historie jak pisze marzenka to norma :/
Jak tak posłuchałam ile zabawek mają wasze dzieci to od razu się podbudowałam :) Mogę kupować :) Bo mi się wydawało, że nie ma co przeginać bo graciarnia się z domu zrobi i nasza biedna niunia ma tylko matę, karuzelkę i bujaczek (który jest niebezpieczny jak się dowiedziałam :/). I widzę, że się czasem nudzi jak ją położę. Więc chyba czas na zakupy się wybrać :) a ten stolik szczęśliwej bardzo mi się podoba i cenę ma super przystępną :) teraz trzeba tylko męża przekonać, że go pilnie potrzebujemy :)
zawalka fajnie że jesteś, mniej fajnie, że Cię nie będzie jeszcze przez 2 tyg :(
ufff starczy tego pisania ;)

aaa jeszcze tylko spóźniony buziaczek dla Hani :*

reklama
minesota - pamietaj koniec ospy jest bliski ;)

emri - wrzuc jakis filmik tego swojego paralityka hihi :)

katoryba - Bolcio normalnie panisko woli zeby go karmic niz sam ma brudzic raczki :)

salis - no ja tez nie lubie weekendowych tlumow ale w tyg to bym musiala sama chodzic a ja z mezem lubie ;) chociaz teraz z bratem szalalam bo mial dzis urodziny a jutro imieniny i trzeba bylo mu prezent kupic :) fajnie ze mloda zalapala kubeczek. co do zabawek to my tez mamy tylko mate, lezaczek, ze 3 grzechotki no i ten stojak gimnastyczny ale z niego jeszcze nie korzysta. teraz planuje na swieta ja wyposazyc w zabawki bo juz dziadkowie i chrzestni dopytuja co kupic :) a wlasnie laski moze macie cos godnego polecenia co u waszych maluchow sie sprawdzilo?

mloda dzis przespala cala nocke :) mam nadzieje ze to nie jednorazowy wybryk. moglaby tak mame pooszczedzac przynajmniej do srody poki M. nie wroci ;)

milego wieczorku dziewczyny

Do góry