reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

reklama
Chyba odzyskałam swoje dziecko, ale ciii nie zapeszam.
Ilość drzemek zmniejszyliśmy na 2 dzisiaj i mam nadzieję, że to poskutkuje.
Jeszcze zobaczymy jak noce.

vii, karolq - śmigacie po stroje i idziemy na basen :))

Beti - a nie chcesz zamienić na mniejszy rozmiar? Kupowałaś w sklepie czy przez neta? Przepraszam, nie pamiętam czy pisałaś ostatnio ile Dawid ma teraz cm, ale on do lutego/marca jeszcze trochę urośnie, więc może i lepiej, że ma dużo swobody w kombinezonie?

Ja właśnie mam dylemat czy przy obecnych 70cm pakować L. w kombinezon na 74 czy 80cm. Chyba w sklepie zapakuję ją na próbę :/ będzie krzyk, że heeeej!
Karolq - wagowo Zuzia jak moja L. teraz hihi badania warto zrobić, ale obstawiam, że wszystko jest OK ;)

Hejo:) Buziaki do Bolcia:)))

Ale naskrobałyście! Piszecie o basenie, też chętnie bym poszła:) Ale tutaj powracają moje rozstępy...siara się rozebrać! I w ogóle muszę w końcu zadbać o ciało, bo jakieś takie "lejące" jest...

Vii, Anias jajeczko na masełku Filo ubóstwia:) Je na śniadanko co drugi dzień, zamiennie z kaszką z owocami. Filcio to mega głodomor:) Zjada zawsze wszystko do ostatniej łyżeczki:) Aż mu brzuszek urósł, grubcio kochany:)))

Katoryba u nas Filo od jakiegoś czasu budzi się co noc z krzykiem...Pomaga to, ze zabieramy go do naszego łóżka. Ale do dupci takie spanie z nim:/ Wczoraj nie poszliśmy już do niego, ryczał chwilę, aż zasnął sam. Bo już nie wiem co robić, może to u nas pomorze... Powiedz mi jak Bolo sypia w dzień? Tzn. ile drzemek i jak długich? Bo w tej materii mój synalek też ma jakieś ciężkie czasy...

Juhu,
Dziękujemy za życzonka :)
Sama się dziwię, że Bocio to już taki przedszkolak :) siedzi sobie w wózku w tej swojej przedszkolakowej czapeczce i tylko brakuje żeby zaczął płynnie zdania sklecać :) dzisiaj w sklepie patrzył na panią kasjerkę i na nas pytając wzrokiem czy może się uśmiechnąć, Jak powiedziałam, że może to zasadził taki nieśmiały ale szeroki uśmiech, że myślałam że się posikam :)
Od kilku dni przyepiec nie daje mi zjeść obiadu - nie ma bata - muszę się z nim podzielić (wiem, wiem mówiłam że tak nie wolno) dzisiaj paluszkiem nabierał sobie sosik szpinakowy z zapiekanki :)
Aha nie mówiłam Wam... mamy takie zabezpieczenia na szuflady i szafki - żeby ich nie otwierał (z Biedrony) i oczywiście jedno z nich rozbroił, widziałam to z daleka ale dyndał sobie tylko tym otwartym więc luzik. za jakiś czas przylazł do mnie i coś miętoli w buzi - myślałam, że kawałek marchewki który mu dałam ale patrzę - coś białego zabłyszczało. Zębów nie ma więc skoczyłam na równe nogi i wygrzebałam mu z buzi element tego zabezpieczenia - kółko wielkości 50gr z bolcem. Masakra... przecież mógł się tym zadławić! a on to dobre 5min ciamkał :/

sallis - współczuję tych nocek - mam nadzieję, że ro chwilowe :/ a spacer - ja chętnie :)

anias, vii - rosną lachony rosną :) Bolo przy nich okruszek :) 9,3 na łazienkowej. Wzrostowo zmierzę jutro bo już śpi.

zawalka ma ciągle problemy z kompem ale jutro będzie miała użyczony na dostęp do BB bo kobita na odwyku rady nie daje już :p byliśmy we wtorek z chłopakami na spacerze na Leśnym :) ale fajnie pospacerować z dzieckiem po lesie!!!

vii - hmmm.. a nam pediatra nie mówiła, żeby przychodzić na pomiary :/
Jakie masz sposoby na Hanię na te nocne ryki? u nas to już od ok tygodnia dzień w dzień :|

Izuniek - kokokokokoko ;P

karolq- super, że wymiary ok :) a dlaczego te badania na żelazo i morfologię? coś małej dolega?
Ja odpisuję na bieżąco na posty - przeczytam i odpisuję :) inaczej nie spamiętałabym co, kto :)

emri - Bolo śpi 2 razy w dzień. przeważnie ok 10-11 i 15-16, czasami 1 raz ale wtedy jest maruda wieczorem. A Filo jak śpi?
Też kilka razy myślałam żeby go do nas wziąć ale nie sądzę żeby to pomogło, bo kiedyś już tak zrobiłam i nic to nie dało - rozryczał się jeszcze bardziej, że nie u siebie i siadał co chwilę i nakręcał się jeszcze bardziej. U nas tylko mleko pomaga :|

Kurcze ja jakaś opóźniona z tym jajem jestem - jeszcze nie dawałam całego :/ nie mam czasu poczytać co teraz z dzieckiem robić :( już z 2 tyg. zbieram się żeby poczytać co w tym wieku dziecku pomaga w rozwoju, jakie zabawki, zabawy, itp. no i ciągle kołderki nie zamówiłam :/ wyrodna matka :(

laski a nie pamiatacie, ze u nas tez te nocne ryki sa? i to juz od okolo 2 miesiecy. przyzwyczailam sie. czytalam, ze dzieci w tym wieku maja 50% snu w nocy kiedy sie cos sni a dorosli tylko 20%!!! no i mozg porzadkuje co w ciagu dnia i czasem takie reakcje sie zdarzaja. wchodze do D. uspokaja, lulam i spiewam cichutko. co dziwne uspokaja sie tylko u mnie u meza nie za bardzo:)

katoryba jaka tam wyrodna matka:) a z tym zabezpieczeniem to niezla historia:/ strach sie bac normalnie

izuniek zamowilam z neta. Dawidek jest drobny, przeciez on 3 centyl caly czas. na miesiac pol kg przybiera i 1cm rosnie a ma teraz 67-68cm, 7,6 kg. oddac moge ale nie chce mi sie wysylac:) stad pytam czy ktos nie chce:) a z rozmiarem dla Lenki to najlepiej zmierz bo z tego cie sie dowiadywalam to akurat w coccodrillo maja zawyzona rozmiarowke i sie zgadza to jak widze.

sallis czekam na wiesci jak tam nocka:) oby z gorki:)

taaa Emri bo wiesz ja to w ciązy nie byłam i laska jestem że ho ho! głupoty takie piszesz że szkoda gadać!!! masz szczęście że do pracy chodzisz bo bym Cię siłą zaciągnęła na ten basen ;)

Katoryba tak opisałaś tą historię z zabezpieczeniem że zamiast się przestraszyć i Ci współczuć to się chichram tu do komputera :)

karolq - pytałaś jak to robimy że odpisujemy wszystkim. no ja otwieram odp w nowym oknie i lecę po kolei kto co napisał i odpowiadam. A i tak zdarza mi się pominąć.

jeszcze tylko jutrooooo :)

najgorzej pierwszy basen zaliczyc z fałda brzuszną hehehe pozniej juz idzie z górki ;) wiem po sobie że schodzi -teraz tez mam taka nadzieje że sie pozegnam z fałda i wiosne przywitam na płaskim brzuszku ;) ale basen pomoze i mamusi do formy wrócic wiec ja na basen mega otwarta z kazdym swoim dzieckiem :)

sallis jak dokupili to super - ale normalnie po zajęciach chowają
vii laski wsio napisały -za [późno na forum wchodze ;) a twoja panna 80 nosi? mateczko kochana jak moja przeszło 2 letnia córa :D

a dla Bola buziaki a usmiech faktycznie ma fantastyczny nie dziwie sie radosci :)

reklama
katoryba no u nas mala nieprzybierala teraz poszlo pol kilona miesiac wiec juz jest ok ale na wszelki wypadek pani dala skierowanie bo mowi ze to mze byc natura malej ze chuda a wysoka. 

Zabezpieczenie masakra wole chyba gole szuflady bardziej sie dopilnuje:p

ja kombinezon mam 2 czesciowy kupilam na 12 miesiecy teraz jest duzy ale mala bedzie tylko w wozku lezala wiec nie przeszkadza no i mozna podwinacnogawki i rekawki a do marca pewnie go ponosimy wiec pozniej bedzie ok.

dziewczyny co maja dziewczyny:p przebila juz ktoras uszka?

Do góry