reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2011

ja jestem zapisana do vigoru od dawna i wiem, ze moi rodzice byli zadowoleni. ja z reszta tez nie narzekam bo fakt kolejki sa i jak zadzwonisz o 10:00 to juz miejsc na dany dzien nie ma! ale jak dzieje sie cos pilnego to zawsze gdzies wcisna. no i pielegniarki mile.
a co sadzicie o przychodni zacisze, slyszalyscie cos? bo ja mam tu najblizej i chyba bede chciala tu sie zapisac z malym.

anias napisz cos o tym opalaniu!!!! bo ja strasznie cierpie, ze nie moge isc na solarium a wczesniej chodzilam ze 2 razy w miesiacu a teraz klops:/ buzia to jeszcze jako tako ale cialo biaaaale:) podaj mi namiary na te Pania na priv. Aha i ciekawa jestem ile cie to kosztowalo?

reklama
No to trochę późny termin mi wybrała ta pani z SR. Będę tydzień przed porodem na ostatnim spotkaniu, jeśli maleństwo urodzi się zgodnie z terminem.A z tego co słyszałam, różnie to bywa z tym przyjściem na świat.

Wezmę z Was przykład dziewczyny i też wybiorę się do fryzjera. Wam też tak włosy garściami wypadają? Zanim zaszłam w ciążę, słyszałam, że dopiero po ciąży będą wypadać, a w trakcie będą idealne.Jak tak dalej pójdzie to zanim urodzę, będę już łysa.

Mój ginekolog na zgagę odradził mi branie tabletek. Polecił jedynie spożywanie małych porcji, ale często. Nie mogę jednak się ograniczyć do kilku kęsów i niestety ciągle mnie ta zgaga męczy. Jedyna ulga jest wtedy, gdy coś przełykam:-).
Pod koniec ciąży będę więc łysa i gruba:-D.

vii - ja na początku tego roku kupiłam mieszkanie w ramach programu "Rodzina na swoim". Wiem ile z tym związanych jest formalności i współczuję Ci, ale teraz, jak już prawie mam całkowicie urządzone mieszkanie, to muszę powiedzieć, że jest super.Udanej parapetówki!

Katoryba- od ostatniej wizyty u fryzjera minęły 2 miesiące więc musiałam te swoje kłaki ujarzmić;P w sumie zostały podcięte o 2 cm. Niby niedużo ale dużo;) z kolorem oczywiście korciło mnie do kombinacji i przekombinowałam , nałożyłam farbę o ton za jasną , a za każdym razem gdy musi interweniować fryzjer powtarzam sobie , że to ostatni raz:)

z tym opalaniem to jest tak: przyjeżdża do domu Pani z przenośną kabiną oraz potrzebnym sprzętem. Nakłada się jednorazową bieliznę(którą Pani również daje). Można być w swojej najlepiej czarnej bieliźnie bądź stroju na głowę zakładamy czepek. Dobierany jest odcień i rodzaj płynu, wchodzimy do kabiny i Pani czyni co trzeba:) nakłada warstwy płynu osusza i gotowe;P Można się ubrać (w ciemne ubrania) i po około 5 godzinach można się umyć(bez szorowania). Ja właśnie pod prysznic zmykam więc jutro zobaczę się w świetle dziennym.
Firma Czekolada - Opalanie Natryskowe

Powyżej link do strony o opalaniu(był już na bb w październiku)
spokojnej nocy

Cześć Dziewczynki;)

Beti niestety nie wiem nic o tej przychodni na Zaciszu ;(

Zawalka mi włosy wypadają dopiero teraz, a przez całą ciąże miałam ładne. Pewnie u Ciebie hormony działają jakoś na opak;))) Ale tak to jest w tej ciąży, nie wiadomo czego można się spodziewać:)

Ja na ładna opaleniznę polecam balsam brązujący z Garniera do ciemnej karnacji. Efekt jest rewelacyjny! Stosowałam przed ślubem, bo w moim przypadku opalanie natryskowe okazało się kichą;)

Ja czekam na położną dzisiaj, ale jakoś bez entuzjazmu...nie mam już sił żadnych gości przyjmować

Miłego dnia!

witam :)

a ja właśnie wróciłam z kolejnej bieganiny po mieście...okazało się, że bank ma znowu problem, bo coś było nie tak wpisane we wniosku złożonym w sądzie o założenie księgi wieczystej i jakiś dokument nieczytelnie według nich podpisany... no to leciałam do sądu, a pani zdziwiona jak ona ma mi korektę zrobić skoro księga już założona ;) jak widać sądy szybko działają...no i musiałam zapłacić za odpis z księgi... potem jechałam do męża do pracy po podpis, do mamy po podpis... całe szczęście, że chociaż tato miał wolne... już mam tak dość tego wszystkiego, że ryczeć mi się chce... żeby nie to, że poszło już tyle kasy na opłaty, sprzęt i meble do domu to rzuciłabym to wszystko w cholerę... :(

co do zgagi to reni jest dozwolone w ciąży, nawet na ulotce jest o tym mowa :) mi nie pomaga jedzenie małych porcji ani ograniczanie słodyczy czy innych rzeczy... zgagę mam i już nawet jak nic nie zjem... chyba przez to głupie łykanie żelaza... no ale co trzeba to trzeba...a i nie mówiłam, ale przestałam brać te witaminy dla ciężarnych pregna plus... najpierw za sprawą sugestii katoryby :) później też położna powiedziała, że to sztuczne napędzanie dziecka... :)

emri, anias - a gdzie/do kogo chodzicie do fryzjera? ja już jestem po. Ścięłam kłaczki do połowy szyjki i przyznam, że jestem zadowolona a mężuś zachwycony - będzie miał dziś w łóżku nową kobitkę ;)

zawalka - mnie pani z sr też początkowo zapisała na kurs zaczynający się 30.11 także nie byłabym na wszystkich zajęciach ale to dlatego, że nie było już miejsc na wcześniejszy kurs. Spytaj najwyżej czy da się przepisać albo zadzwoń tak jak ja - po pierwszych zajęciach wcześniejszego kursu - może ktoś zrezygnuje... Mi włosy wypadają tak jak wcześniej czyli w dużej ilości, ale nie zauważyłam żeby jakoś więcej...

vii - biedna Ty z tym mieszkaniem... ale już niedługo - za kilka dni na swoim :)

Pochwalę się Wam, że dzisiaj pierwszy raz śnił mi się mój dzieciaczek taki całkiem malutki :) był śliczny :D dostawiałam go do cyca tak jak uczyli na sr i on robił taki dziubek ładny :) tylko dlaczego to wszystko działo się u teściowej?? :/

Katoryba ja chodzę do Marty Krzesaj, ma salon na Woj. Polskiego, Poppea się nazywa. Tam też jest kosmetyczka Magda. I jedną i drugą szczerze polecam;) Ale Ci zazdroszczę takiego snu...ja już dawno nie śniłam o moim Aniołeczku, achh jak ja bym go już przytuliła!!! Tylko ta teściowa... jak ją zinterpretować?;)))

Vii jak się już wprowadzicie na swoje to zrobimy taką antyreklamę temu bankowi, że nas popamiętają! Ale to jak się wprowadzicie, żeby nie było...Ja witamin również nie biorę i to dosyć długo już, ale dzisiaj odebrałam wyniki i mam hemoglobinę o 1 jednostkę niższą niż ma być, to gin na bank coś zaleci. Wogóle jakieś dziwne tw wyniki wyszły, wszystko albo poniżej albo powyżej normy...zobaczymy we wtorek.

emri ja ostatnie wyniki też miałam dziwne... wszystko albo za wysokie albo za niskie... a jaką masz hemoglobinę ?? bo ja miałam 10,7 i muszę brać żelazo 4xdziennie :(

dziewczyny, a niech mi któraś wytłumaczy (tylko wiecie tak jak dla jakiejś fujary ;)) od której strony się dostać do szkoły rodzenia ??

Ostatnia edycja:
reklama
Vii pamiętam jak martwiłaś się wynikami. Moja hemog. 11.3 a norma wg tego laboratorium to 12,3 (bo każde lab. ma inne normy). W ciąży często się zdarza więc się nie denerwuję;)

Jak trafić? Od ul. Podgórnej (to wejście jakby na przeciwko Biedrony)-wchodzisz, zaraz po lewej masz bar. Ty idziesz prosto, przechodzisz przez drzwi, udajesz się w lewo. Po lewej stronie widzisz na ścianie tablicę informacyjną, na prawo widzisz korytarz. Udajesz się do korytarza, idziesz prosto, to są bodajże ostatnie drzwi po prawej w tym korytarzu. A jak poszłabyś dalej to dojdziesz do izby przyjęć, bo to ze 3 m różnicy.
Jest też wejście od izby przyjęć-ale tam nie ma gdzie zaparkować to nie tłumaczę;) A parkować najlepiej tam gdzie wyrabiają książeczki RUM, prawie zawsze było miejsce i to za darmochę;)))

Do góry