reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

Cześć wszystkim Mamuśkom,
ja właśnie jestem w amoku sprzątania i układania bo niebawem pojawi się położna środowisko a ja jestem daleko w polu z tymi porządkami - jeszcze pomyśli, że tu jakaś patologia i małego w kartonie będziemy trzymać ;)

emri
- ja też się trochę zawiodłam - znowu liczyłam na sernika ;( ale za to dzisiaj odbiję to sobie bo mąż zaprasza mnie gdzieś na imieninowe słodkości :) ale szybko ta sr nam zleciała nie? robiliście fotki? jak tak to wklej na grupę - ja jak tylko się obrobię to też wkleję co ten mój sprawca - artysta wymyślił :)

vii
- fajne takie urządzanie swojego mieszkania - mnie to czeka za kilka miesięcy, ale nie wyobrażam sobie jakbym miała to wszystko załatwiać z takim bębenkiem i kopniakami co chwilę - także szacun :)

anias
- to Ty już po porodzie...a nic się nie chwaliłaś ;) ja mam wypisie: poród przedwczesny zagrażający

reklama
czesc dziewczyny:) witam sie po ciezkiej nieprzespanej nocy, ja sie chyba wykoncze:/ do tego jeszcze znowu ciut sie przeziebilam i zatyka mi sie nos, wrrrr! i nie mam humoru, ale widze, ze wy jestescie pozytywnie nastawione wiec juz sie troche lepiej poczulam:)
emri ja jestem na 5 roku a mam 2, 5 letnie magisterkie wiec tez jeszcze troche przede mna...
katoryba ja tez jesetm zdziwniona, ze SR juz za wami:) te kilka tygodni minelo baaardzo szybko. I teraz ja i vii zaczynam. A robilas jakies notatki na SR czy wszystko staralas sie zapamietac?

Dziewczyny mam do Was prośbę na zamkniętym, zerknijcie;)

Katoryba my też robiliśmy fotki, potem postaram się wrzucić;) Mniam serniczek...

Beti ja nie robiłam żadnych notatek, to co trzeba zabrać ze sobą do szpitala dała wydrukowane, a te inne informacje gdzieś już słyszałam, znałam także nie zapisywałam. Na SR wszystko mi się w głowie "uporządkowało";)

My też nie mogliśmy doczekać się SR, ale pod koniec już mieliśmy dosyć, niektóre spotkania były takie wymuszone...

potwierdzam słowa emri - nie mogłam się doczekać a pod koniec to już kilka razy mieliśmy wahania czy iść... to z tym thermomixem było najbardziej naciągane, no i wczoraj - miał być wykład pani psycholog, a była u nas 15min bo się gdzieś spieszyła (może we wcześniejszej grupie siedziała całe zajęcia) i mieliśmy zadawać pytania a ona odpowiadać: po 1 trudno tak z marszu wiedzieć jakie będziemy mieć problemy - to chyba ona powinna nam to jakoś naświetlić, po 2 - w ciągu 15min padło może z 5 pytań także ogólnie kiszka. Notatek raczej nie robiłam -- zanotowałam tylko tel do poradni laktacyjnej i kilka drobnych informacji - całość zmieściła się na jednej małej stronie. Aha i jeszcze zanotowałam maile do ludzi co z nami chodzili :)

Ostatnia edycja:
fryzjer zaliczony;-)jestem po opalaniu natryskowym:) bardzo przyjemny zabieg , komfortowo bo w domku, o 21 moge się umyć:-) od razu samopoczucie lepsze he he

jutro z rana idę na Chopina zapisać się do położnej.

Dziewczynki mam do Was pytanie :macie jakiś super sprawdzony sposób na zgagę? Od tygodnia jestem na mleku i jego przetworach pomaga ale już mi bokiem wychodzi.

Vii- jak zakupy?

Beti1986-teraz doczytałam posty z dni mojej nieobecności. Generalnie zapisana jestem do przychodni na Anieli Krzywoń natomiast Bartuś do przychodni dziecięcej POLES na Jedności. Zważywszy jednak na fakt posiadania prywatnego ubezpieczenia i tak głównie korzystamy z usług Aldemedu. Zastanawiam się też nad zapisaniem Fasolinki do pediatry w Aldemedzie na Sulechowskiej.

zakupy udane :)

kupiona pralka, lodówka i kuchenka :) także na parapetówce będę mogła Was czymś dobrym poczęstować, bo już jest gdzie to ugotować i trzymać ;) gorzej z siedzeniem, bo póki co mamy tylko jeden narożnik ;)

zawalka spotkań jest chyba 11, 2x w tyg, czyli ogólnie trwa to 6 tyg...

anias:) ja na zgagę biorę reni i w sumie najbardziej mi to pomaga. Słyszałam, że dobre są też migdały. Kurcze zazdroszczę Wam tego fryzjera... chyba też muszę coś ze soba zrobić... a powiedz coś więcej o tym opalaniu natryskowym ??

co do pediatry to w sumie dla mnie duże znaczenie ma żeby przychodnia była w miarę blisko...więc u nas chyba w grę wchodzi przychodnia na Wyszyńskiego...

U mnie po wizycie położnej (miała być w godz 13-15 a przyszła po 16 :| ) ale w sumie nic rewelacyjnego i zaskakującego nie powiedziała. Ogólnie miła i sympatyczna ale taka trochę mało wyluzowana mam wrażenie. Posiedziała niecałą godzinkę - cycuszków nie badała tak jak vii (zapomniała?).
Dziewczyny jak jest z Waszą wagą? Ja teraz stoję w miejscu od kilku tyg - jakoś dziwnie tak...
Jestem też po deserku w San Remo - dostałam wieeeeeelki puchar lodowo - owocowy. Ledwo daliśmy rade w trójkę (Bolcio też pomagał ;)) Nie mogłam się podnieść po nim z siedzenia :D Mam jeszcze zakupionego serniczka ale to chyba na jutro, dziś już nie dam rady.

emri
- ale nam zadanie uszykowałaś ;) na raty musiałam to rozłożyć bo nie dałam rady nic wymóżdżyć od razu

zawalka - do sr chodziłyśmy 6 tyg (2x w tyg.)

anias - widzę, że zgapiłaś fryzjera po mnie :p ja idę jutro. A co robiłaś? Jakaś duża zmiana? Emri też zgapiła ;P tylko nie chwali się nic skutkami... a na zgagę - jak mnie męczyła - to zaparzałam ziarno siemienia lnianego (łyżka na szklankę wody - gotuje się chyba 15min i powstały kisielek popijasz). Oprócz tego spanie/leżenie na wysokiej poduszce. Migdały też raz zajadałam i chyba pomogły.

vii - wbiłaś się przed mojego posta ;P ja tam mogę zabrać krzesełko ze sobą - zarzucę na plery w końcu daleko nie mam ;) Pediatrę najbliżej będziesz miała w Polesie ale dziewczyny ostatnio mówiły, że tam nie bardzo jest... Chociaż inna moja znajoma sobie chwali.

Beti - przeoczyłam Twoje pytanie odnośnie stopnia zaawansowania ciąży - ogólnie teraz jest mi ciężej wszystko robić - wdrapać się na 4 piętro to istny koszmar i samo chodzenie przysparza trudności - w czasie jak się brzucho napina to prawie nie mogę się ruszyć, no ale przecież nie siądę na krawężniku ;) już mam większą świadomość tego, że to lada moment ale mimo wszystko tak się trochę stresuję samym porodem - jako czymś nieznanym. No i ciągle męczą mnie te niedokończone zakupy :/

Ostatnia edycja:
reklama
Anias na zgagę spróbuj imbir. Ja długo się obserwowałam i udało mi się wyeliminować to co powodowało zgagę;) W moim przypadku to były soki z kartonów (teraz tylko woda i herbatka) i różnego rodzaju chrupki, orzeszki itp.

Katoryba ja do fryca dopiero na 7.12...do mojej zawsze długie kolejki są:/ Śmiać mi się chce, bo jak zadzwoniłam to od razu zaznaczyła, że przed świętami a tym bardziej przed sylwestrem miejsc już nie ma;) Ja ide tylko na farbę i końcówki-czyli bez wielkich zmian;)

Filipa chcę zapisać do Vigoru, od połowy grudnia można dowiadywać się o miejsca, bo jak na razie zapisy wstrzymane. Pod nosem mam Wyszyńskiego, ale jakoś bez przekonania...chyba, że nie dam rady do Vigoru to już zapiszę tam, bo blisko chociaż.

Do góry