reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

anias współczuje!

karolaq sinlac to kaloryczny posiłek daje sie go przy niedowadze -alergii itp konsystencja : brązowa papka -odległosc wyplucia: daleeeeeekoooo :D

reklama
Hej ho,

ja już tylko czytam zaległości z kilku stron i się lekko gubię co u kogo, wybaczcie :(
W kwestii naczyniaków, nasz doktorek z Gdańska też mówił, że te lekko wypukłe same się wchłoną, u nas już jaśnieją a ten przy uchu już pięknie ginie :D:D:D

Z pracy leciałam jak szalona, bo L. dawała popalić M. Powód: gorączka, a że ona była śnięta na maksa, pojechaliśmy na SOR, dostaliśmy skierowanie na pediatrię, dr nas przebadała, 39 stopni wybiło, podali ibufen i do laryngologa wysłali, by w uszy spojrzał. Narazie wszystko czyste, ale jutro do naszej pediatry pójdziemy i do laryngologa na kontrolę... W takiej sytuacji idę na urlop (z nazwy) wypoczynkowy...

anias - moje kondolencje, trzymaj sie dzielnie

izuniek - oby lencia zdrowa byla!

eh juz sie nie moge doczekac pierwszych prob jedzeniowych :) a wy dziewczyny rozszerzalyscie diete w 5 miesiacu czy po skonczeniu 5 miesiecy?

chyba z dzisiejszego spaceru nici, ponoc ma padac caly dzien :(

Dzień dobry!
ja tylko na chwileczkę - dziewczyny jakbyście nie szły na spacer to dajcie mi znać ok? żebym nie chodziła jak ten łoś tam sama. Po szczepieniu wtedy pojadę do domu normalnie i na masażyki wrócę.
szczęśliwa - jakby nie było jednak spaceru to proszę wyściskać i wycałować synka z okazji 3 m-cy :)*
izuniek - fajnie że zajrzałaś do nas :)
w ogóle dziewczyny pracujące powiem Wam, że smutno bez Was strasznie!

no ja czekam conajmniej na skończony 5 m-c, bo wtedy już będzie trzeba gluten wprowadzić, a potem już pewnie samo ruszy ;)

dzień dobry. mam nadzieje, że taki będzie!

Izuniek współczuje zdrówka dla Lenki:* napisz co pediatra powiedziała jak znajdziesz chwilkę.

Anias współczuje.

Beti nie pierwszy i nie ostatni wypadek, trzeba kask kupić:D

Emri cierpliwości przy łobuziaku:)

ze spaceru widzę nici, ja jestem w ogóle bez organizacji uwierzcie że wstałam z młodą o 11.30 jak za dawnych dobrych czasów:)

Życzę zdrowia i pogody ducha w te deszczowe dni!

Hej ho wtorkowo, domowo!
Z Lenką nie jest źle ;) po dwóch dawkach ibufenu temp. spadła, albo to trzydniówka albo jakieś przeziembieniowe reakcje, bo tylko trochę znów z nosa leci, a gardło lekko rozpulchnione. Pozostajemy przy przeciwgorączkowych syropkach, maści majerankowej i wodzie morskiej. I chyba już w tym tyg. do pracy nie wrócę... Dziecię czekało też 1,5h z dziadkiem w samochodzie aż ja wrócę od swojej dr, bo migdałek mi dokucza :/ zaliczyła drzemkę w tym czasie hihi

Mi też brakuje Was, tych spacerów... Narazie czas przelatuje między palcami... Ambitnie wykorzystam ten pobyt w domu na kolejne porządki, by zyskać miejsce i odgracić kąty mieszkania!!!

Szczęśliwa - Buziole dla synka :-*

emri - ja muszę zacząć brać z Ciebie przykład i też się wcześniej kłaść spać, bo ostatnio mamy jakieś cieższe nocki i potem chodzę jak zmora cały dzień :(
anias - bardzo mi przykro! trzymaj się Kochana!!! ze spacerem czekamy na Ciebie :)
nnita - dziękuję za wierszyk :)
beti - linka dawaj, ja już dziś sobie wygrzebałam i zagłosowałam :)
madzioszka - zazdroszczę tego spania! nawet jeśli to oznacza cały dzień zmarnowany...
izuniek - cieszę się, że z Lenką wszystko ok :) tzn że gorączka opanowana :)
vii, zawalka - a Wy gdzie się babole podziewacie co?
pracusie - jeszcze tylko 3 dni :)

ze spacerku nici :/ z masażyków też :/ D. jak ma szczepienie to potem śpi cały dzień, no więc zaspała na masaże, a ja nie chciałam jej budzić, bo pewnie potem i tak by mi tam padła albo marudziła więc odpuściłam.
meldujemy: 7620 i 64...
tym razem płakała przy szczepieniu, a w zasadzie to darła się jak oparzona:/ dobrze że to tylko jedno wkłucie... bo trzech to by moje serce nie wytrzymało!
jeśli chodzi o ząbki to Pani doktor powiedziała że można się spodziewać (ale nie wiadomo kiedy ;)) bo dziąsła są spłaszczone. dobrze że to powiedziała, bo teraz każde marudzenie będę zwalać na zęby :D
a jedzenie - rano pisałam że czekamy do skończenia 5 m-ca, a teraz zmieniam zdanie :) zaczniemy coś jednak dawać. Pani Doktor kazała ;) w sumie stwierdziłam że próbować nie zaszkodzi, zobaczymy co dziecko na to...

sallis hmmm ciekawe jak wygladaja splaszczone dzisla? :) a z tym linkiem to stwierdzilam, ze i tak nie wygramy bo tam sa osoby co robia po 60 (!) klikniec dziennie. ciekawe jak? :) wiec szans nie mamy

izuniek i jak w domu? dobrze? niech Lenka szybciutko zdrowieje!!!

a z nowosci to D. wczoraj dostal banana, jablko i pomidora do reki. banana pojadl ale zaczal mu sie z raczki wyslizgiwac i musialam ja zjesc:) na jabluszko sie krzywil ale i tak memlal. a pomidor bardzo mu smakowal:)

Ostatnia edycja:
reklama
Hejo:) Ja padam...po pracy od razu na uczelnię, wróciłam koło 19:/

Nie wiem kto pytał, ale Filo szamie inne rzeczy od 4 miesiąca, dokładnie 3 dni przed jego ukończeniem:)

Resztę tylko mocno całuję:*

Do góry