reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

marzena musisz mierzyc by miec pewnosc czy rosnie a o spacerze to o mnie zapomniałas kozo :D o ty! ofoc wstaw na grupe naczyniaki moze cos doradze

katoryba zaraz bedzie piatek -zobaczysz szyyyyybko zleci :)

reklama
właśnie na jutro miałam zwoływać spacer :) mam nadzieję że nie będzie padać!
o 10.30 mamy szczepienie, więc koło 11.30 już będę chyba krążyć po Waszym osiedlu ;) i tak do 14. to będzie odpracowywanie ostatniego wtorku ;)) liczę na towarzystwo :)

co do naczyniaków - D. też ma, taki malutki właśnie co ma się niby sam wchłonąć. Zrób zdjęcie tego naczyniaka z czymś (grochem, guziczkiem, czymkolwiek) i za miesiąc zrób kolejne takie samo, żeby porównać czy faktycznie urósł czy to tylko wyobraźnia:) ja tak samo się martwię, ale chyba póki co nie potzrebnie :) także głowa do góry :)

zawalka - a co to była za piosenka co mówiłaś, że się pokazuje nos, uszy, oczy... za nic nie mogę sobie przypomnieć, a muszę trochę repertuar rozszerzyć, bo się dziecko nudzi :D

Ostatnia edycja:
witam się ja mama pracująca w domku :pdfvvvvv
Bartuś wyprawiony do szkoły więc mogę usiąść na bb:) już zdrowy byle znowu czegoś nie przyniósł:/ Nadia budziła się dziś w nocy z potwornym krzykiem nie wiem czemu:crazy: Spacer jak nie będzie padać to pewnie jutro zaliczymy(o ile coś nie wypadnie) miłego dnia

Witam sie poweekendowo;)

Ula dziekuje za przepisy napewno mi sie przydadza;) A powiedzcie mi co to jest to Nestle Sinlac? Mozna to dodawac jako co? bo myslalamz e to jest mleko na alergie czy cos w tym rodzaju. a my uzywamy bebiko. A do tych zupek mozna to nestle?

Madzioszka uwielbiam cie kobitkko;) frytki tez bym chcetnie dala ;P zal mi dzieci jak patrza na rodzicow a rodzice nic nie pozwalaja jesc:( mam przyklad 9 miesieczniaka co jadla tylko sloiczki po 5 po 6 miesiacu zeby papki byly. ja to odwracam sie jak jem bo moja mala wszystko by musiala zjesc tak ja ciagnie a i tak sporo jej juz daje':p

Beti glos oddany;)

karolq nestle sinlac to jest pelnowartosciowy posilek taki jak mleko. ja kupilam jak Dawidek nie chcial innych kaszek ale nie bardzo mu smakuje. jak cos to moge uzyczyc:) no i sinlac przygotowany jest wlasnie z mysla o alergikach.

marzena ja szczerze to jeszcze w pieleszach. D. zasnal i ide sie kapac a pozniej wyskocze na spacerek, kierunek poczta:) a ty pewnei juz wyszlas co? mlody tez ma anczyniaka plaskiego na kostce u nogi. zmienil kolor od urodzenia (sciemnial) i troszke urosl ale to chyba normalne, ze powieksza sie wraz z tym jak dzidzia rosnie? tak czytalam...

sallis jutro super spacerek! ja sie pisze. czyli marzena, anias, beti, sallis i szczesliwa:)

martini, minesota, emri, kordek, katoryba, izuniek, madzioszka powodzenia w pracy!!! mam nadzieje, ze nikogo nie pominelam;)

a no i kochane w tym konkursie mozna codziennie glosowac wiec jakbym was mogla prosic:) wtedy mielibysmy faktycznie szanse:) w koncu to tylko jedno klikniecie
Chusta do noszenia dziecka - konkurs LennyLamb.com - LennyLamb.com

Ostatnia edycja:
karolq sinlac to jest bardzij cos takiego jak kaszka:) a nie mm.

Dawidek przed chwila spadl mi z kanapy w duzym pokoju. makabra, najadlam sie strachu:( poplakal chwile ale szybko sie uspokiol i sie bawimy. siedzialam kolo niego i na sekunde odwrocilam glowe i w tym czasie znalazl sie na podlodze...

Witam!
betii -dobrze że nic się nie stało,a tak bywa że moment a dziecko hop.
marzena, anias, beti, sallis i szczesliwa:)- mogę dołączyc do spaceru jutro?
Pozdrawiam i miłego dnia

ależ oczywiście :) wesoło będzie tyle wózków ;) mam tylko nadzieję, że pogoda nam nie pokrzyżuje planów...
beti - kliknięte, codziennie dawaj tu link to będziemy pamiętać, bo komu by się chciało grzebać i szukać wstecz :)

reklama
witam mamusie poweekendowo =)

muszę pochwalić moją córeczkę - byliśmy w sobotę na weselu i mała miała super samopoczucie!! długo się wahałam, czy to aby na pewno dobry pomysł jechać z tak młodą kruszynką na taką uroczystość, ale Jagoda przeszła po prostu samą siebie. Chusta w takim miejscu - nieoceniona!! Czuć na sobie wzrok zainteresowanych matek, gdy w trójkę kołysaliśmy się na parkiecie - bezcenne!! Podręczna farelka na tego typu wyjazdy jesienne - absolutny must!! =)
w końcu nasza potomkini nie powinna izolować nas od świata, ale w granicach rozsądku poszerzać nam jego horyzonty =) życzę wszystkim tego =)

beti - kliknięte, piękne zdjęcie =)
marzena86 - moja mała też ma takie małe naczyniaki płaskie na karku, i zupełnie malutkie między brwiami. Ale dzięki temu co tu piszecie będę im się ostro przyglądać. A stan jaki opisywałaś, że dzieciątko wierzga rączkami i nóżkami w nocy przy zamkniętych oczkach to nie jest po prostu faza snu lekkiego, którą ty słyszysz bo też akurat lekko śpisz? ;) być może o to chodzi =) chyba, że odbierasz to jako totalnie jednorazową sytuację =)
madzioszka, beti - co do BLW to jest naprawdę dobra książka w tym temacie http://www.decoraliki.pl/298,-bobas-lubi-wybor!-gill-rapley-tracey-murkett.html, w niej zawarte jest wszystko na temat tej metody, myślę, że rozwiewa ona wiele wątpliwości. Oczywiście w Internecie też znajdziesz mnóstwo informacji na ten temat =)
sallis - wspominałaś coś o piosence, w której pokazuje się części buzi. Ja znam taki wierszyk:

POKAŻ PROSZĘ
pokaż proszę gdzie masz oczy,
gdzie masz uszy,
a gdzie nos,
pokaż rękę,
pokaż nogę,
gdzie na głowie rośnie włos?
podnieś rękę
tupnij nogą
kiwnij głową "tak" lub "nie"
klaśnij w ręce
skocz do góry
i uśmiechnij się! (opcjonalnie: teraz zabawimy się)

wierszyk najbardziej odpowiedni dla przedszkolaków i żłobkowiczów, ale ja bawiłam się z jego pomocą z kilkumiesięcznym siostrzeńcem męża. Jest też piosenka stworzona na kanwie tego wierszyka, musiałabym nieco poszperać na kompie i sprawdzić, czy może ją mam =)
jak coś to zawsze można stworzyć własną melodię ;)

pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry