reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

szczesliwa - przepraszam odpokutuje to zapomnienie :) a tak w ogole to co ty o tej godzinie przed kompem robilas :p zrobie foty i ci pokaze

salis, beti, nita - no majka ma niestety wypukle te naczyniaki ale pediatra twierdzi ze sie wchlona...no ale lepiej popytac jak to u innych ;)

oleczka - pewnie ze dolacz do spaceru, bedzie milo poznac

salis - jak chcesz pioseneczki to wez jutro pendriva i ci zgram to co moj michal posciagal, choc tam wiecej kolysanek...

beti - dobrze ze nic sie nie stalo, niestety dzieciaki maja to do siebie ze 2 sekundy nie patrzysz a one cos wywina. a my standardowo po 11 wyszlysmy na spacer

nita - nie wiem czy to faza lekkiego snu, bo wczesniej czegos takiego nie widzialam :p ona tak walila tymi konczynami jakby jakies turbodopalanie miala, dlatego sie obudzilam bo uslyszalam walenie ;)

zawalka - ty tez do nas dolaczysz jutro? :) takim stadem to bedziemy musialy ulica spacerowac

tak w ogole to masakrycznie zimno i nieprzyjemnie. mi dzis mloda zasnela na spacerze i spala twardo prawie 2 godz a to jej sie nie zdarza. ja za to modlilam sie zeby juz sie obudzila bo mi rece zamarzaly ;)

reklama
First BIKE - forum o rowerkach biegowych

konkurs na BB :-)

Widzę że teraz już nie park a zacisze na spacerkach rządzi :-) Co do przepisów to ja je dostałam - sama kilka z nich wykorzystałam:-) dosłownie kilka :-D I dopiero sprzątając na skrzynkach pocztowych je znalazłam:-)więc podejrzewam że mleko spokojnie można zamiennie stosować :-)

Beti - głos oddany:-)

szczesliwa - artykuł fajny :-)

Pozdrawiam

PS Katoryba jeszcze 4 dni :-)

dziewczyny mnie na spacerku jutro nie będzie. W rodzinie wydarzyła się tragedia i jutro wyruszamy na pogrzeb:( Wracamy w czwratek:/ I po powrocie wariackie papiery...bo tylko 1 dzień na resztę przygotowań:)

trzymam kciuki by pogoda jutro spacerującym mamusiom dopisała

Hejo:) Ja już od godziny w łóżku:) Dzisiejsza pogoda mnie dobiła i zaraz po zaśnięciu Fila i ja znalazłam się w wyrku:)

Ale tęsknię za grupowymi spacerami:( Szkoda, ze czas tak szybko leci...Ja właśnie sobie uświadomiłam, ze oprócz dbania o higienę trzeba porządnie zabrać się za prawdziwe wychowanie:) Filo taki łobuz jest, ze ho! Ale jaki charakterny do tego! Złości się jak coś jest nie po jego myśli, czasami aż krzyczy na nas, a czasami to nawet nas gryzie ze złości, ze czegoś mu zabraniamy. Doskonale wie czego mu nie wolno, bo jak tylko nie patrzymy to od razy śmiga w to miejsce:) Niby śmieszne, ale czas popracować nad czymś innym niż gładka pupcia:) A z innej beczki to wczoraj był taki maruder, że cała niedziela w sumie do bani. Oczywiście znowu zęby...po czopku trochę mu przeszło...Dupsko tak ma odparzone, ale na szczęście sudocrem działa, a dziwne to, bo zawsze nie skutkował. Ale sukces jest, wypiła mu się druga dójka u góry:) Są już 4 zęby:) Jedyneczki na dole rosną szybciutko na długość, a te górne wolnoooooo:) Ale najgorsze-przebijanie-za nami:) A dzisiaj Filo miał na obiad 2 dania:) On taki głodomor jest, zeżarł wszystko:) No i poczytałam, w tym wieku mają być 3 mleczne posiłki, u nas jest 2xmelko i kaszka na drugie śniadanko.

Ja do zupek nie dodawałam ani mleka, ani nic podobnego. Czasami jak za rzadkie było po zmiksowaniu to jeszcze raz na gaz i trochę kaszki kukurydzianej dodawałam.

Anias przykro mi...

Beti zagłosowałam:)

Martini po Twoich postach widać, ze czasu Ci brakuje...Dbaj o siebie!

Juhu,
Beti - Dawido ma nasz głos :)
Pierwsze koty za płoty - dobrze, że nic się nie stało. Ale takich upadków będzie jeszcze hohohoho :)

emri - Bolo na obiad je i marchewkę i ziemniaki i mięsko/żółtko. Na opakowaniu mleka jest napisane w przedziale 10-12mies. 3 karmienia, więc chyba tak właśnie trzeba...

Miłego spacerku jutro :) chętnie bym się dołączyła... A ja dziś spacerowałam z Bolem na brzuchu - ale to już klocek jest... tak mnie polery bolały potem, że szok!

Katoryba przewertowałam kilkanaście schematów żywienia, artykułów itd. W tym wieku mają być 3 posiłki mleczne, a nie mleko 3 razy. Na opakowaniu tak piszą, bo nie uwzględniają kaszki, którą należy podawać i która jest tak samo istotna jak mleko. Tu masz jakiś przykładowy schemat Schemat żywienia niemowląt

reklama
emri tak wlasnie jest, ze kaszka to liczy sie jak mleko:) ja tez jak za rzadkie jedzonko mi wyjdzie to dodaje kleik. a Filo to widze neizly lobuz i na pewno bedzie tylko gorzej. strach sie bac:)

anias wspolczuje:(

Do góry