reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

jeju dziewczyny co sie dzieje, ze dziecaczki tak choruja? strach opuscic dom:)

kordek u nas kupa byla codziennie ale takie bobki suche. ale czasem zdarza sie zastoj:) pediatra zalecila podawac owoce rozluzniajace, w gerbera jest sliwka suszona z jablkiem, a z hippa sliwka, podawac wode lub herbatke dodatkowo. ja dodatkowo klade duzo na brzuchu i dawalam wode koperkowa ale mi sie skonczyla.

e_v latwo powiedziec z tym odciaganiem po karmieniu:) ja tez kiedys tak probowalam i albo nic nie lecialo albo 20ml. a poza tym to nie wyobrazam sobie 5 razy dziennie uzywac laktatora i go myc za kazdym razem:/

reklama
Heja;)

ale tu dzisiaj pustki pewnie wszystkie na miescie smigaja:p My bylismy piwko wypilam nawet 2;) Mala zasnela to kontynuuje;)

Emri wspolczuje ja ja to u fryzjera jak bylam to po 4 godzinach prawie bieglm do malej. Ale dasz rade;) pozniej pomysl ze o 15 konczysz prace i jestes z malym. teraz malo kto tak konczy. Wiec pozniej bedzie tylko lepiej;)

martini współczuje przejsc z chrzestnymi-oby sie udało znalezc wspaniałe osoby- ja teraz też sie szykuje do chrztu mam wybrana cudowną osobę na matkę chrzestną wiem że jak kiedys by mi sie cos stało opowiedziała by jaka byłam, jak czułam-przezywałam to wyjątkowa osoba dla mnie i dla moich dzieci, niestety jest problem z chrzestnym bo też wypadł że tak powiem, a dogadac sie nie moge z m. kogo teraz, a tez nie chce by wziac dla zasady, to musi byc ktos wazny kto by sie dzieckiem interesował :) wiec trzymam za was kciuki i za kciuki też poproszę :)

marzenka ;) masz boską pogodę-i witam małą chrześcijankę :)

emri-powodzenia!!!!

Hejo Kochane:) No z chrzestnymi to chyba mało kto ma problem... u nas było tak, ze wybraliśmy ich właśnie dlatego, że się "nadają", ale nie obyło się bez trudności pod innymi względami:)

Ja już spakowana:( Miała przyjechać moja babcia, zeby J pomóc coś w domu, ale się rozchorowała...J mama w szpitalu po operacji...nie wiem jak on sobie tu poradzi:( Wiem, że o Filipa nie muszę się bać, tylko o niego mi chodzi, to w końcu facet, a tu do pracy, pranie, sprzątanie, gotowanie...bo nic mu nawet nie przygotowałam, bo myślałam, ze babcia będzie:/

Życzę miłęgo i zdrowego tygodnia!!! Ściskam:*

Emri niczym się nie martw! poradzi sobie na pewno! nawet jak przez tydzień nie posprząta to chyba w brudzie nie zginą chłopaki, a jak nie popierze to pewnie na tydzień gaci i koszulek mu starczy, filipkowi pewnie też, a jak przez tydzień będzie jadł w kółko jajecznicę to w sobotę będzie Cię całował po rękach za pyszny obiadek :) trzymaj się kochana, bo to o Ciebie powinni się martwić, bo będziesz tak sama tęskniąca!!! oby szybko minął tydzień...

no my jak widziałyście byliśmy dziś na basenie :))) było suuuuuuper!!! także teraz jeszcze 10 niedziel będziemy sobie chodzić :) Dominika w wodzie zadowolona, machała nóżkami jak profesjonalistka :)
fajny był ten weekend... szkoda że się skończył :(
marzenka super pogodę sobie zamówiłaś na chrzciny, też bym taką chciała...

czesc laseczki:)

szczęśliwa - no właśnie - chrzestni tacy "od serca" dawno wybrani..ale z przyczyn formalnych tymi chrzestnymi zostać nie mogą...ja się aż poryczałam - no ale cóż - zawsze to w sercu można być tą drugą mamą - choć już nie chrzestną...

my dzisiaj intensywnie odpoczywamy hehehe - bo w weekend mieliśmy gości, poszliśmy na deptak - ale tam wiadomo - tłumy i z miłym wypoczynkiem tego nazwać nie mozna!!! tym bardziej z dwójką trzylatków i niemowleciem;0 było wesoło i objadłam się gofrów:)widziałam stoisko z rajstopkami dla dzieci po 7zł - myślę, że się bardzo opłaca:)a tym bardziej sezon jesienno-zimowy i super rajstopki się sprawdzają>>>

Marzenka - witam nową chrześcijankę;:) jak się udała impreza???
Zawalka - tak mi się przypomniało - udało wam się jakiś lokal załątwić???ja szukam cateringu do domu..a i z tym ciężko, chyba sama będę szykować;/

Emri - będzie dobrze - niezły sprawdzian dla Waszej rodzinki...Mój M jak poszłam do szpitala i został sam z Bartuchem zgubił brzuszek piwny:) ale dziecko przeżyło i On też - a że szczuplejszy to na zdrowie:)żarty żartami...ale o czlowiek się wypłakał to swoje - ściskam:*

E_V super, że na basenik chodzicie - a gdzie to??w sumie wybrać się pewnie nie wybiorę, ale może akurat?fajna sprawa:) a pogoda za dwa tygodnie - zobaczysz też będzie pięknie:)

Ala coś sobie pomieszała...ostatnie dni to śpi 2x2-3godz. i potem jeszcze raz 40min w dzień, potem zasypia szybko wieczorem, no nie mogę jej przetrzymać!!!! bo już 19a ona chrapie...a wstaje o 5rano...!!!!Zje cycucha i juz gada, nie ma mowy o spaniu... jejjuuuu jak dla mnie coś ostatnio nieludzka pora;/ musze jej chyba jakos te drzemki dzienne poprzestawiać - ale jak???jak nie śpi to się męczy i mnie przy okazji - Ona robi raban taki o spanie, jakby się świat kończył....ech...dobra, niby śpi - ale mi się najlepiej śpi rano:)musze sobie z nią pogadać:)

Ostatnia edycja:
Hej ho,

Marttini - jak ja Ci zazdroszczę tego Alutkowego spania!!!!!!!! Serio! :) i tych pobudek o 5 też!!!
Wycałuj swoją Pannicę na te 5 miesięcy :-* ;-* :-*
Emri - ucz się dzielnie ;) miej same pozytywne i ciepłe myśli :-* Filo pomoże tatusiowi ;-)
E_v - ale z Was będą laski-pływaczki :D

A u nas... No comment! Przedostatnia noc: L. spała od 19.30 do 22.40, potem krzyk, ryk, wyk, płacz, a przecież nikt skórki z niej nie zdzierał!!! Nie pomagało lulanie, tulenie, kołysanie, a łóżko ją parzyło, tylko trochę wibracje z fotelika pomogły. Padła o 1.45... Miniona noc podobnie, bo wybudziła się o 22, gdy ja kończyła się prysznicować :/ i do północy była jazda. A napomknę, że niedziela też była marudna, a chęci Młodej do jedzenia mini, bo lekko ruszyła śniadaniową butelkę a potem dopiero o 18 wciągnęła 180ml... Koszmarny stan...

hej dziewczyny,

no pogoda wymarzona :) chyba ktos nas lubi tam na górze ;) majcia spisala sie rewelacyjnie, byla grzeczniutka, wieksza czesc mszy przespala a jak jej lepek polewali to sie cieszyla :) potem dzielnie znosila przechodzenie z rak do rak i usmiechanie sie do zdjec. normalnie bylam z niej dumna!

my z chrzestnymi nie mielismy teraz problemu bo wybralismy nasze rodzenstwo, ale zycze wam dziewczyny zeby udalo sie wybrac kogos kto okaze duzo serca i milosci waszym dzieciaczkom

martini - zazdroszcze wyjscia na winobranie, ja juz 3 rok z rzedu chyba sie nie wybiore bo co roku cos nam wypada, wyjazdy imprezy itp, a z wozkiem pewnie ciezko sie przepchac...

szczesliwa - buziaki z okazji dwoch miesiecy :* i jeszcze raz dzieki za sukienke, mloda wygladala slicznie a moj maz to chce ja od ciebie odkupic bo tak mu sie nasz aniolek podobal ;)

e_v - a gdzie byliscie na basenie bo my tez z mloda chcemy chodzic, tylko to chyba od 3 miesiecy mozna tak?

martini - cmokas w czolko dla Alci

emri - aby ten tydzien szybko zlecial, a chlopy nie zgina, ktos madry w koncu wymyslil mrozonki, na pierogach da sie przezyc przez tydzien ;)

izuniek - oj biedna ty, pewnie padasz na pyszczek, oby Lence szybko przeszlo nocne marudzenie

no a ja po chrzcinach chora :/ gardlo mnie potwornie rozbolalo wieczorem i nie mija wiec o 10 smigam do lekarza. niestety chyba randka rocznicowa zostanie przelozona bo jakos z bolacym gardlem nie mam sily i ochoty na sushi :/

milego dnia laseczki :*

Ostatnia edycja:
marzena-cieszę sie, że wszystko było łącznie z pogodą ok:)

u nas w nocy była pobudka z gilami w nosku:/ teraz jedno i drugie ma stan podgorączkowy, katar a starszy jeszcze charczy:/ poprostu bosko...

reklama
Witam sie:)

e_v na jakim basenie bylas?? jakies zajecia dla maluchow??

marttini Buziaki dla Alci;*

marzena wozkiem nie jest tk zle na miescie na weekend dalismy rade duzo wozkow jest;)

My cly weekend na miescie musielismy skorzystac bo za tydzien do Gdyni jedziemy.

Do góry