reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

reklama
hejka dziewczyny

wspominacie karmienie przed serialem... właśnie wczoraj to przerabiałam przy m jak miłość :)
Julka miała wczoraj jakiś nie spokojny dzień jadła praktycznie co godzinę lub pół, prawie nie spała, ledwo przysnęła zaraz sie budziła, masakra, ciężki dzień miałyśmy wczoraj, za to w nocy dała odpocząć :) zasneła o 22 a obudziła sie o 2 a później o 6 wiec czuję się w końcu wyspana :)

mysza - Piotruś zachwycony przedszkolem, już tuż przed rozpoczęciem jeszcze w sierpniu mówił że nie może się doczekać. P go zaprowadza, to pierwszego dnia jak zobaczył panią to uciekł nawet się nie pożegnał z tatą :) po prostu bardzo lubi kontak z dziecmi a i przedszkole polubiła, a jak u Ciebie? miki poszedł do przedszkola? (mam trochę zaległości i się pogubiłam czy pisałaś o tym wydarzeniu).

vii - remonty mogą się ciągnąć, my już mieszkamy 8 miesięcy a łazienka jeszcze nie ma pomalowanego sufitu :( ciągle jakieś przeciw wskazania do malowania, póki co mamy skończony praktycznie 2 pokoje, a balkon chyba dopiero na końcu, na wiosnę. Najbardziej boje się malowania kuchni i dużego pokoju bo tu najwięcej do przestawiania.

dziś o 8:20 listonosz przyniósł mi paczkę z chustą :) cieszę się ze tak szybko przyszła, ale nie mam wcale koncepcji jak się zabrać za to całe chustowanie :( no cóż będę kombinować z instrukcją póki co, trzymajcie kciuki

pogoda zapowiada się ładnie, może uda nam się dziś pospacerować troszkę, Julka akurat zasneła ciekawe czy dziś pośpi więcej...

Pluszaczek ja co prawda ekspertem nie jestem, ale mogę pokazać Ci jak wiąże się chustę:) Zapraszam do nas, tylko , że dopiero pod koniec tyg. jak Filo wydobrzeje do końca.

A tort malinowy u nas też był:) I na ślubie i na chrzcinach:)))

Gdzie są nasze ostatnie rodzące Paula, Pluszaczek, Gogoja co tam u Was. Jak opieka w szpitalu bo ja popadam w stres przedporodowy jeszcze tylko 6 dni do terminu i zaczynam się zastanawiać czy poród bedzie łatwy. Wczoraj kolezanka urodziła synka waga 3700 rodziła 18 godzin az mnie przerazenie wzieło. JUTRO NA KTG a w czwartek na wizyte do gin jak doczekam :)) ciekawe czy wszystko bedzie OK

Ostatnia edycja:
Drugi dzień w żłobku też minął spokojnie, jedzonko smakuje, bo córcia podzieliła się też z ubrankiem :p czyli w domku zamiast obiadku o 14 będzie mleczko... a gdy już deserek będzie też jadła w żłobku to o 17 wypadnie nam mleko (?) albo kaszka na gęsto (?)...
Byliśmy też na kontroli bioderek. Karolq8 - wiedziałam, że tam o 13 zaczną napierać tłumy, więc z domu pojechałyśmy już o 12.30, byłyśmy 6te :p ale szybciorem to idzie, ufff. Bioderka w sumie ok, ale......musimy łykać 2 krople wit. D3, bo słabe zwapnienie jest :( i kontrola pod koniec października...
Cosa - opieka na porodówce jak dla mnie była bardzo fajna, z położnymi można było fajnie pogadać, co odwracało czasami uwagę od bolesności skurczów :) a na roomingu trzeba się samemu o wszystko pytać, choć są i babeczki, które mówię więcej niż byśmy oczekiwały ;)
Vii - ja obstawiam, że trafiłam na gorszy dzień pediatry, ale ciśnienie mi wtedy skoczyło i z wrażenia zapomniałam o wielu sprawach, które do niej miałam... Zobaczymy jak się dalej potoczy ta współpraca.
Pluszaczku - powodzenia w chustowaniu! :) Kolejny zadowolony przedszkolak - super! :)
Paula - witajcie w domu i na forum hihihi :) grzeczna córcia, pozwala mamie się wysypiać w nocy :) Adaś oczywiście kochany, troskliwy starszy brat :D

Ostatnia edycja:
paula-witajcie:) przypomniałam sobie swój pobyt w szpitalu i łzy wylane za Bartusiem;) super, że rodzeństwo się "dogaduje":)

a co u nas: Naducha stawia kroki w łóżeczku i gdzie tylko się da i ma już 2 ząbki na dole, jeden od soboty a drugi od dzisiaj:) jest okrutnie marudna i bardzo rączkowa :łóżeczko, kanapa, wózek przyprawiają ją o szloch;-)

zmykam odrabiać lekcje z młodym, miłego popołudnia

ufff udalo nam sie wszystko zalatwic :)

cosa - bedzie dobrze, nie ma innej opcji ;)

anias - nadia idzie jak burza :)

paula - super, ze juz wszyscy w domku i ze adas tak dobrze siostrzyczke przyjal. widze e hania sypia dokladnie tak jak majcia - fajne sa te wakacyjne dzieci ;) aaa no i pozdrow p. krysie bo do nas juz nie przychodzi i az mi teskno :)

Wiec my po szczepieniu;P Bylam z ciocia wiec zagadala mala grzechotka i nie bylo placzu;) uff... waga 6600 i 65cm. W ciagu jakis 5 tygodni przybrala 600gram i pani sie to nie podobalo mowi ze to dolna granica. Nastepne szczepienie po 28 kwietnia dopiero uf;) Pytalam sie o ulewanie i powiedziala zebym zeszla powoli z plynnych posilkow wiec jak dzisiaj sie pytalam o kaszke hehe to jednak zamiast mleka dawac kaszke. Zobaczymy jak to bedzie. Acha jeszcze espumisan kazala mi dawac to niby tez pomaga a jak nie to bedziemy dzialac w inny sposob bo to moze byc tez przyczyna ze nie przybiera.

Aaaaa i zabki ida nam:) mam nadzieje ze nie bedzie bardziej marudna;)

reklama
Paula witajcie:)))

Cosa bez paniki:) Wiem co mówię, niestety nigdy nie wiadomo kiedy to:) A może już dziś??? Tego życzę!

Anias weź mi tu nie pisz o tych dolnych jedynkach, bo oczy wydrapie z zazdrosci:) Ja ja bym chciała być już po! Oszaleje z tym moim syneczkiem:/ U góry jakoś poszło, a te skubane jedynki mnie rozwalają...No ale dobrze, ze chociaż Filo w chodzeniu jest równie dobry co Nadusia:))) Niedługo pójdą na randkę, sami!!!:)

Do góry