reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Madzioszka - no ciutkę lepsza fota ;P

Beti - no B. się posikał, tzn tak myślę ;P

emri - jak zobaczyłam te postacie (M, barwy) to mi się przypomniało jak karmiłam Bola cycem przed tymi serialami... trwało to przynajmniej jeden odcinek jak był mały :) ech... jak te dzieci szybko rosną...

reklama
laski - poczytałam, ale sił brak by odpisać....wybaczycie???
tak na szybko...z tego co miałam załatwić - załatwiłam może 1/3 ;;/;/
dzisiaj dzień korepetycyjny od popołudnia. dzieciaki nie chciały współpracować, więc mój mózg jest wyeksploatowany!
sąsiedzi na górze nowi - ale masakra do poprzedniczek - tamte choć ciche i dyskretne, a tutaj jakaś banda co to pożegnanie lata robi...ot co...

Katoryba - uśmiałam się z Twoich chłopaków:)wesoło masz (i roboty też:):):)
Emri - współczuję baby i Filciowi tego ząbkowania...niestety obawiam się tego okresu i u nas;/
Madzioszka i reszta - może się jutro uda?

ej ja tez na m jak milosc czekalam:) i tez pametam jak karmilam od barw szczescia do konca m jak milosc:)

martini ja w czwartek zaczynam sezon korepetycji. sami do mnie dzwonia, zadnego ogloszenia nie dawalam. fajnie bo kilka stowek w miesiacu wpadnie:)

Hejo:) Ja dziś muszę do pracy lecieć...mają kontrol i brakuje im jakiś dokumentów:/ No ale chociaż szybki spacer zaliczymy z Filipkiem, bo nie ma temp. to mozemy:))) No już mu trochę lepiej:) Ale ma taką chrypę, jak po meczu żużlowym:)

Beti fajnie, że ludzie się odezwali:) Wiesz to świadczy o Twoim poziomie nauczania:)))

Katoryba i ja pamiętam, jak karmiłam przy MjM...faktycznie kupa czasu! Ale ja robiłam seans najpierw Na Wspólnej, a w połowie MjM Filo spał:) A wczoraj spał już wcześniej:) Czyli zrobił postępy:) A propo zdjęć, jak wstawiasz jakie duże? Kiedyś pisałaś, ze jakiś link, ale mi nic nie wychodzi:( Czekam na instruktaż:)

Miłego!

hej z ranca,

katoryba - fajnych masz facetow :) az milo poczytac i sie posmiac z rana

emri - kurde to babsko chyba za duzo lekow wzielo i jej na mozg padlo, a dzis tez ide do tej apteki i juz mam nerwa...

beti - no to zrobie tak jak mowisz, thx :*

ja wczoraj nie poznawalam swojego dziecka, ten deszcz dzialal na nia usypiajaco, ominela dwa karmienia. za to w nocy niespokojna i cos ja wybudzalo i trzeba bylo chodzic glaskac. a dzis mamy dzien zalatwiania, jedziemy zareklamowac nianie, potem do gina, do m do pracy pokazac majcie, potem fotograf, apteka po szczepionki i zamowic tort na weekend. oby sie wszystko udalo :)

Marzenka to sporo jak na jeden dzień:) "Zareklamować nianię"-fajnie to zabrzmiało:) Mówię Ci jak możesz to żądaj kasy za nią-spokojnie dacie radę bez jej pomocy:) A gdzie zamawiacie torta?

Coś ciągle wyskakują mi jakieś literówki...chyba mój synuś coś grzebał przy klawiaturze...

emri-dzięki za sprostowanie z Ibufenem:)
marzena-nam w aptece powiedziano by podać 1/3 czopka paracetamolu i viburcol. Najlepiej spytaj pediatry co zrobić i co podać Majusi.

emri - chyba nie chce rezygnowac z niani, przydaje sie jak mala spi u siebie, poza tym sprawdzi sie przy wyjazdach do dziadkow ;) no a tak w ogole to jest prezent slubny wiec nie powinno sie oddawac ;) a tort w gronie, na drugi dzien po chrzcinach jest nasza rocznica i zawsze zamawiamy miniature naszego weselnego tortu malinowego mniam :)

Hej ho,

chyba zmiana pogody i na L. działa wyciszająco, bo nocki są fajne. Budzi się raz po 4, pije mleko i śpi do 7, co na chwilę obecną jest idealnym rozwiązaniem.
Dziś mam ją odebrać po 11, by sprawdzić czy zje obiadek (i co, w domu drugi o swojej porze ma zjeść? ;/). Dziecię nadal skołowane, ani płaczu ani uśmiechu na pożegnanie :p

Madzioszka - dziś jak ją odbiorę zamierzam zaliczyć spacer, ale tylko do 12.15 :p a to dlatego, że przed 13 muszą jej podać tabletkę i potem jedziemy na kontrolę bioderek. Kolejne dni oznaczają, że L. dłużej będzie siedziała w żłobku, więc mogę spacerować, ale jako przylepka do grupy z wózkami :D
Katoryba - wczoraj byłą tylko 2,5h w żłobku... Takie śmiechy są super!!! :)
Vii - wczoraj miałaś ogarniać bałagan... dawaj na dwór się przewietrzyć! ;)
Emri - ja wiem co czułaś słuchając tego babsztyla, nam pediatra powiedziała wprost, że mamy szukać innego rozwiązania niż żłobek, bo dziecko będzie chorować ciężko i długo (mówiła ogólnie o wszystkich żłobkowych dzieciach), więc po kij istnieją żłobki skoro to takie "zło"???!!!

Resztę przeczytałam, ale produkcja przy poniedziałku!!! Znikam pranie wieszać :p

reklama
Heja:)
mmmmm torciki z grona aj zjadlabym caly:p na chrzcinach mielismy malinowy taki zimny byl:p a na dworze upal:)

Izuniek ja w piatek bylAm na bioderkach. Bylam o 12:30 a juz bylam 3:p a o 13 zaczelo tyle osob sie zbierac masakra wiec wybierz sie wczesniej lepiej:p

A my dzisiaj szczepienie masakra. Zobacze ile ta mala gnida juz wazy bo moje rece coraz bardziej bola:p

Wczoraj przyslali nam mate ale mala zadowolona:p wczesniej mielismy tka sobie pozyczona a udalo sie na allegro kupic nowa za 89 zl mala zachwycona:p dodam fotki na grupe wkoncu:p

A jeszcze apropo zlobka mojej siostry pediatra tez tak odradzala zlobek. Mojej siostry syn jak wychodzily mu zeby zawsze mial zapalenie ucha i pediatra mowila ze jak chce zeby dziecko nie chorowalo to niech wypisze ze zlobka. tylko kto pojdzie do pracy;/

No i znowu oczyms zapomnialam:p Jak dajecie dzieciom kaszke to mleko tez jeszcze dajecie czy juz tylko kache? Bo mala zaczyna mi byc wybredna na mleko:p

Ostatnia edycja:
Do góry