reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2011

ten fotelik mozna znizyc na sam dół i jest krzesełko i stolik :) akurat w tej formie testujemy ;)

piwko....kocham ten trunek-dzis wziełam łyka alko. piwka -pycha,,,

ja tam więcej dzieci nie planuje-mam swoją pełnię szczęscia! aczkolwiek jak kiedyś coś...nie mówie stanowczo nie ;)

moja córa jutro do przedszkola...ja mam pietra! moja mała słodka dziewczynka...już jest przedszkolakiem...a ledwo co ją tuliłam po narodzinach....

reklama
Hejo:) Widzę w głowach już myśli o kolejnych dzieciach:) Ja daję sobie min. 1,5 roku przerwy, a najlepiej, niech drugie będzie po 3 urodzinach pierwszego:)

Katoryba to widzę, ze w pracy coraz lepiej...

e_v my złozyliśmy zamówienie na kuchnię w twoim stylu. Jeszcze jej nie ma, ale póki co mogę powiedzieć, że bardzo dbają o klienta, dają zniżki i jakieś gratisy jak wymusisz:)

Szczęśliwa no to czekamy na relację z przedszkola:) A w tych młodszych grupach też jest jakaś adaptacja jak w żłobkach? Po rozmowach z rodzicami żłobkowych starszaków, wiem, ze to bardzo pomaga, i jednym i drugim.

Izuniek a jak u Was sprawy żłobkowe? My już jak w domu tam jesteśmy:) Słyszałam, ze mają być opłaty godzinowe, ale u nas nadal nie ma uchwały. Jutro muszę iść zapytać ile kasiory szykować za wrzesień...Przeszliśmy już na Bebiko i jest ok.

Do nas dzisiaj przyszły rozliczenia za ogrzewanie i prąd...za ciepełko musimy dopłacić 960 zł:/ Chyba się pochlastam...za prą trochę mniej, ale i tak szlag mnie trafi chyba! Za ogrzewanie niedopłata, a co za tym idzie czynsz 90 zł wyższy...

dzień dobry!

Zapowiada się kiepski dzień, no ale w końcu 1 września.
Powodzenia dla debiutantów:) i ich mam które bardziej przeżywają:D

Katoryba współczuję! poważnie pensje pewnie nie rekompensuje stresu!

Zawalka czasem tak jest, że drogi się mijają... no cóż życie:) Do Ś-n nie jedziemy może na następny weekend

u nas nocki kiepskie mała się budzi i płacze dobrze, że nad ranem chociaż. Mamy problem z zasypianiem sama nie chce placze na rękach zaśnie ale jak tylko odkładam do łóżeczka to płacze i jak zawsze szła spać przed 19 to teraz po 20 się udaję ją uśpić.

Miłego dnia mam nadzieje ciepłego.

Witam sie;) Dzis od 5 na nogach niestety mala nie ma dla mnie litosci;/ padam...

Zawalka ja robilam pod klonem chyba tak sie nazywa;P To jest kolo skarbowki obok zabki my coprawda po znajomosci wiec za soki nie placilismy i owoce moglismy sami kupic ale owoce chyba kazdy moze i za 16 osob niecale 500zl placilismy. Ladnie stoliki ustroila babeczka i jedzenie bardzo dobre bylo

E_v - godna polecenia jej fachowość pana z Komandora, który wykonuje przy Tobie komputerowy projekt szafy, niestety cena odstrasza, można dyskutować o rabacie, ale warto polować na promocje. My mamy szafę z Indeco, ceny przystępne, rysunek w zeszycie, bez szczegółowych pomiarów, więc samemu trzeba to najpierw opracować bardzo dokładnie... gdybym to wiedziała, miałabym kilka półek bardziej użytecznych :p
Szczęśliwa - trzymaj się Mamusiu przedszkolaka! :)
Emri - my jesteśmy w trakcie zmiany mleka, do poniedziałki będziemy już na Bebiko :) zakupiłam część rzeczy z listy wyprawkowej, dziś reszta. Nam na rozmowie powiedziano, że będzie 1,10zł za godzinę i 3,80 jedzenie, ale ostatecznie będzie zebranie we wrześniu.. Ciekawi mnie jak oni rozliczą Nam wrzesień, skoro idziemy od 5tego, pewnie pierwsze kilka dni na krótko, potem przez tydz. nie będzie Nas i dopiero od 26tego w pełnym wymiarze godzin Lena zostanie... Kasę płaci się z góry, więc potem przelewają zwrot??
Was na koniec wakacji uszczęśliwiają rozliczenie (masakryczne kwoty!), a nam za tydzień przyjdą zrobić odczyt z grzejników i gdzieś w grudniu się okaże ile trzeba wyłożyć kasy (przed świętami :/)...
Madzioszka - albo to ząbki albo skok ;) trzeba sobie wbić jakieś tłumaczenie do głowy i powtarzać jak mantrę, dla własnej spokojności!
Vii - szalejecie na zakupach :p

U nas butelka mleka przed 3... Potem na szczęście już się nie budzi, tylko po 5 zaczyna się wiercić przez sen i tak do 7, ale staram się nie zwracać uwagi i też śpię :p Nie wyobrażam sobie tylko jak to będzie, gdy i ja będę musiała wstawać o 5, żeby się ze wszystkim wyrobić przed pracą...

hej dziewczynki:):):)

ja wpadam tylko na chwilkę, bo zaraz na 10tą kolejne korepetycje.

Bartuś - jejku...jaki On mi się wydał dorosły jak szedł do tego przedszkola:):) to mi sie łza w oku zakręciła, a On twardo - buziak mamie, tacie i Ali i papa - cześć i tylko "przyjdzcie po mnie po obiadku" - jak stary wyga :) tylko trochę zwątpił jak zobaczył płaczące dzieci - ale to już nie wiem jak tam było...po prostu "papa" i poszliśmy:) wszystkiego się dowiem jak przyjdziemy po niego.

no i mam informację od PauliZG - że Gogoja urodziła:):):)Błażejek urodził się dzisiaj nad ranem siłami natury - waży 4180g i mierzy 58cm - dziewczyny prosiły bym dała znać! Gogoja - moje gratulacje - niech się synuś zdrowo chowa:):):):)

Marttini - chyba jesteś sławną korepetytorką z chemii w mieście, tyle tych "lekcji" udzielasz :))) Wiem, wiem, budżet rodzinny trzeba wspierać ;)

Gogoja - gratulacje!!! Błażejku - witaj wśród Nas :-) Wysoki jak topola i pewnie silny jak dąb ;-)

hej ho lasencje,

katoryba - sliwkowe maja ale nie zawsze, trzeba polowac ;) a ciacha inne niz e_v, jeszcze szybsze w przygotowaniu, wrzuce pozniej na grupe przepis

e_v - ja tez robilam w twoim stylu szafy, do wykonania nie mam zastrzezen ale do obslugi i terminowosci tak :)

izuniek, emri - a slyszalyscie o tych zmianach w zlobkach, ze niby ma byc naliczanie godzinowe i ponoc stawke jedzeniowa maja podniesc...

szczesliwa - powodzenia dla niuni :* a do jakiego przedszkola idzie, do tego kolo nas?

gogoja - gratulacje!!!

my tez niedawno rozliczenie za ogrzewanie dostalismy, ale cale szczescie do zwrotu wiec bedzie jak znalazl, bo we wrzesniu chrzciny, szczepienia, dentysta, przeglad auta, ubezpieczenie mieszkania i jeszcze imieniny M, rocznica i dzien chlopaka :) czadowy miesiac :p cale szczescie ze ubranek nie musze mlodej kupowac, tylko jakis kombinezon zimowy i ew jakies drobiazgi, ale jak mysle o tym kombinezonie i usztywnionym dziecku w wozku to az mi jej szkoda :(

czekamy na pielegniarke i trzeba sie ruszyc bo ja dzis nie moglam spac i co pare min sie budzilam i ledwo przytomna jestem :/

reklama
GOGOJA WSZYTSKIEGO NAJ NAJ NAJ WAM ZYCZE:) SUPER, ZE MASZ SYNKA JUZ PRZY SOBIE!!! CZEKAMY NA WAS Z NIECIERPLIWOSCIA!

ja tylko na chwile bo zaraz na szczepienie

emri ja tez sobie daje miedzy dziecmi tak ze 2 lata przerwy czyli jak D. bedzie mial okolo 3 lat to bym chciala wtedy miec juz drugie:)

katoryba a to piweczko to gdzie sie zakupuje? biedna ty z ta praca:( nic a nic nie jest lepiej? a z B. to mam caly dzien siedzi czy L. tez?

karolq moj [potwor te nie ma dla mnie litosci. od kilku dni probuje zaczac pisac prace mag ale jestem tak nie dospana, ze myslec nie moge normalnie. makabra. u nas nic na niego nie dziala wiec poki co odpuscilam sobie walke z nocnymi karmieniami.

szczesliwa koniecznie daj znac jak tam jutro twoj skarb w przedszkolu:) jejku ale wydarzenie

martini a twoja relacja to koniecznie dzis:) bartus lubi dzieci takze da rade:)

Do góry