reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

ten fotelik mozna znizyc na sam dół i jest krzesełko i stolik :) akurat w tej formie testujemy ;)

piwko....kocham ten trunek-dzis wziełam łyka alko. piwka -pycha,,,

ja tam więcej dzieci nie planuje-mam swoją pełnię szczęscia! aczkolwiek jak kiedyś coś...nie mówie stanowczo nie ;)

moja córa jutro do przedszkola...ja mam pietra! moja mała słodka dziewczynka...już jest przedszkolakiem...a ledwo co ją tuliłam po narodzinach....

reklama
Hejo:) Widzę w głowach już myśli o kolejnych dzieciach:) Ja daję sobie min. 1,5 roku przerwy, a najlepiej, niech drugie będzie po 3 urodzinach pierwszego:)

Katoryba to widzę, ze w pracy coraz lepiej...

e_v my złozyliśmy zamówienie na kuchnię w twoim stylu. Jeszcze jej nie ma, ale póki co mogę powiedzieć, że bardzo dbają o klienta, dają zniżki i jakieś gratisy jak wymusisz:)

Szczęśliwa no to czekamy na relację z przedszkola:) A w tych młodszych grupach też jest jakaś adaptacja jak w żłobkach? Po rozmowach z rodzicami żłobkowych starszaków, wiem, ze to bardzo pomaga, i jednym i drugim.

Izuniek a jak u Was sprawy żłobkowe? My już jak w domu tam jesteśmy:) Słyszałam, ze mają być opłaty godzinowe, ale u nas nadal nie ma uchwały. Jutro muszę iść zapytać ile kasiory szykować za wrzesień...Przeszliśmy już na Bebiko i jest ok.

Do nas dzisiaj przyszły rozliczenia za ogrzewanie i prąd...za ciepełko musimy dopłacić 960 zł:/ Chyba się pochlastam...za prą trochę mniej, ale i tak szlag mnie trafi chyba! Za ogrzewanie niedopłata, a co za tym idzie czynsz 90 zł wyższy...

dzień dobry!

Zapowiada się kiepski dzień, no ale w końcu 1 września.
Powodzenia dla debiutantów:) i ich mam które bardziej przeżywają:D

Katoryba współczuję! poważnie pensje pewnie nie rekompensuje stresu!

Zawalka czasem tak jest, że drogi się mijają... no cóż życie:) Do Ś-n nie jedziemy może na następny weekend

u nas nocki kiepskie mała się budzi i płacze dobrze, że nad ranem chociaż. Mamy problem z zasypianiem sama nie chce placze na rękach zaśnie ale jak tylko odkładam do łóżeczka to płacze i jak zawsze szła spać przed 19 to teraz po 20 się udaję ją uśpić.

Miłego dnia mam nadzieje ciepłego.

Witam sie;) Dzis od 5 na nogach niestety mala nie ma dla mnie litosci;/ padam...

Zawalka ja robilam pod klonem chyba tak sie nazywa;P To jest kolo skarbowki obok zabki my coprawda po znajomosci wiec za soki nie placilismy i owoce moglismy sami kupic ale owoce chyba kazdy moze i za 16 osob niecale 500zl placilismy. Ladnie stoliki ustroila babeczka i jedzenie bardzo dobre bylo

E_v - godna polecenia jej fachowość pana z Komandora, który wykonuje przy Tobie komputerowy projekt szafy, niestety cena odstrasza, można dyskutować o rabacie, ale warto polować na promocje. My mamy szafę z Indeco, ceny przystępne, rysunek w zeszycie, bez szczegółowych pomiarów, więc samemu trzeba to najpierw opracować bardzo dokładnie... gdybym to wiedziała, miałabym kilka półek bardziej użytecznych :p
Szczęśliwa - trzymaj się Mamusiu przedszkolaka! :)
Emri - my jesteśmy w trakcie zmiany mleka, do poniedziałki będziemy już na Bebiko :) zakupiłam część rzeczy z listy wyprawkowej, dziś reszta. Nam na rozmowie powiedziano, że będzie 1,10zł za godzinę i 3,80 jedzenie, ale ostatecznie będzie zebranie we wrześniu.. Ciekawi mnie jak oni rozliczą Nam wrzesień, skoro idziemy od 5tego, pewnie pierwsze kilka dni na krótko, potem przez tydz. nie będzie Nas i dopiero od 26tego w pełnym wymiarze godzin Lena zostanie... Kasę płaci się z góry, więc potem przelewają zwrot??
Was na koniec wakacji uszczęśliwiają rozliczenie (masakryczne kwoty!), a nam za tydzień przyjdą zrobić odczyt z grzejników i gdzieś w grudniu się okaże ile trzeba wyłożyć kasy (przed świętami :/)...
Madzioszka - albo to ząbki albo skok ;) trzeba sobie wbić jakieś tłumaczenie do głowy i powtarzać jak mantrę, dla własnej spokojności!
Vii - szalejecie na zakupach :p

U nas butelka mleka przed 3... Potem na szczęście już się nie budzi, tylko po 5 zaczyna się wiercić przez sen i tak do 7, ale staram się nie zwracać uwagi i też śpię :p Nie wyobrażam sobie tylko jak to będzie, gdy i ja będę musiała wstawać o 5, żeby się ze wszystkim wyrobić przed pracą...

hej dziewczynki:):):)

ja wpadam tylko na chwilkę, bo zaraz na 10tą kolejne korepetycje.

Bartuś - jejku...jaki On mi się wydał dorosły jak szedł do tego przedszkola:):) to mi sie łza w oku zakręciła, a On twardo - buziak mamie, tacie i Ali i papa - cześć i tylko "przyjdzcie po mnie po obiadku" - jak stary wyga :) tylko trochę zwątpił jak zobaczył płaczące dzieci - ale to już nie wiem jak tam było...po prostu "papa" i poszliśmy:) wszystkiego się dowiem jak przyjdziemy po niego.

no i mam informację od PauliZG - że Gogoja urodziła:):):)Błażejek urodził się dzisiaj nad ranem siłami natury - waży 4180g i mierzy 58cm - dziewczyny prosiły bym dała znać! Gogoja - moje gratulacje - niech się synuś zdrowo chowa:):):):)

Marttini - chyba jesteś sławną korepetytorką z chemii w mieście, tyle tych "lekcji" udzielasz :))) Wiem, wiem, budżet rodzinny trzeba wspierać ;)

Gogoja - gratulacje!!! Błażejku - witaj wśród Nas :-) Wysoki jak topola i pewnie silny jak dąb ;-)

hej ho lasencje,

katoryba - sliwkowe maja ale nie zawsze, trzeba polowac ;) a ciacha inne niz e_v, jeszcze szybsze w przygotowaniu, wrzuce pozniej na grupe przepis

e_v - ja tez robilam w twoim stylu szafy, do wykonania nie mam zastrzezen ale do obslugi i terminowosci tak :)

izuniek, emri - a slyszalyscie o tych zmianach w zlobkach, ze niby ma byc naliczanie godzinowe i ponoc stawke jedzeniowa maja podniesc...

szczesliwa - powodzenia dla niuni :* a do jakiego przedszkola idzie, do tego kolo nas?

gogoja - gratulacje!!!

my tez niedawno rozliczenie za ogrzewanie dostalismy, ale cale szczescie do zwrotu wiec bedzie jak znalazl, bo we wrzesniu chrzciny, szczepienia, dentysta, przeglad auta, ubezpieczenie mieszkania i jeszcze imieniny M, rocznica i dzien chlopaka :) czadowy miesiac :p cale szczescie ze ubranek nie musze mlodej kupowac, tylko jakis kombinezon zimowy i ew jakies drobiazgi, ale jak mysle o tym kombinezonie i usztywnionym dziecku w wozku to az mi jej szkoda :(

czekamy na pielegniarke i trzeba sie ruszyc bo ja dzis nie moglam spac i co pare min sie budzilam i ledwo przytomna jestem :/

reklama
GOGOJA WSZYTSKIEGO NAJ NAJ NAJ WAM ZYCZE:) SUPER, ZE MASZ SYNKA JUZ PRZY SOBIE!!! CZEKAMY NA WAS Z NIECIERPLIWOSCIA!

ja tylko na chwile bo zaraz na szczepienie

emri ja tez sobie daje miedzy dziecmi tak ze 2 lata przerwy czyli jak D. bedzie mial okolo 3 lat to bym chciala wtedy miec juz drugie:)

katoryba a to piweczko to gdzie sie zakupuje? biedna ty z ta praca:( nic a nic nie jest lepiej? a z B. to mam caly dzien siedzi czy L. tez?

karolq moj [potwor te nie ma dla mnie litosci. od kilku dni probuje zaczac pisac prace mag ale jestem tak nie dospana, ze myslec nie moge normalnie. makabra. u nas nic na niego nie dziala wiec poki co odpuscilam sobie walke z nocnymi karmieniami.

szczesliwa koniecznie daj znac jak tam jutro twoj skarb w przedszkolu:) jejku ale wydarzenie

martini a twoja relacja to koniecznie dzis:) bartus lubi dzieci takze da rade:)

Do góry