reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Heloł laseczki,
Cieszę się, że Wasze dzieciaczki mają się dobrze. Ciekawe jak tam mój mały - dziasiaj mam wizytę.
Anias - maluda ma jeszcze sporo czasu do przyjęcia pozycji nietoperza - nie ma co krakać cc.
Myszaa - maleństwo klęczało? no to pytanie... ksiądz czy zakonnica? Ja też obstawiam księdza ;-)
Vii - pościel do wózka - ja też sobie odpuszczę, butelkę mam jedną - jak coś to można dokupić. Siary brak :blink: wkład gąbkowy do wanienki - kupię, bo sprawdzony i polecany przez znajomych/rodzinę; plastikowy ponoć kiepski, stelaż ponoć też przydatny

Ostatnia edycja:
reklama
Ja nie kupuję wkładu do wanienki, ten z gąbki to siedlisko bakterii i innych upiorów, a ten plastikowy jakoś mi się nie widzi. Będę podkładała pieluchę, jakoś się nauczę w końcu. Pewnie dojdziemy do takiej wprawy, że żadne podkłady nie będą nam pózniej potzrebne:))) A stelaż kupuję, nie mam takiego mebla gdzie mogłabym położyć wanienkę w pokoju, a nie będę latać ze stolikiem z drugiego. Ale jeśli bym miała to bym odpuściła ten stelaż.

chyba też tak zrobię :) ale ciesze się, że lista zakupów już coraz mniejsza :) a na te śliczne rzeczy co kupiliśmy wczoraj nie mogę się napatrzeć ;)

Hej
Emri - u nas pielucha też nie była potrzebna - M. sobie bardzo dobrze radził :-) Trzymał sztywno maluchai się nie ślizgało maleństwo:-) Laktator ja mam Medeli - drogi elektryczny - ale genialny :-) Kup pojemniki na mrożenie mleka :-)

Ja początkowo miałam wanienkę ze stelażem :-) Potem wymieniliśmy ją na kwadratową:-) Ze stelażem przydawała się w łazience żeby się mocno nie schylać ale przez pierwsze 3 miesiące... potem oddałam bratu :-) dla jego córy :-)

Pozdrawiam

Słyszałam, ze medela sprawdza się świetnie, ale nowa to cholerny wydatek:( Tak myślałam, żeby odkupić od kogoś używany ten mechanizm cały a nowe kupić te części "osobiste". Zobaczymy jeszcze:)

u mnie tez jest siara z cycka:) jak sobie nadusze to pojawiaja sie takie przezroczyste lub biale kropelki, newet probowalam i smakowalo raczej slodko:)

mi sie wydaje, ze spiworek zdecydowanie wystarczy do wozka bo przeciez jeszcze pewnie bedziecie ubierac kombinezon. A na spiworek polozy sie kocyk cieply i miecutki i wystarczy.

co do wanienki to ja mam taka duza juz kupiona i planuje jeszcze do niej stelaz kupic bo to ponoc meczace takie zginanie sie nad nia ale wiadomo nie jeste to rzecz pierwszej potrzeby. Wklad jakis kupie ale na pewno nie z gabki bo w programie "mamo to ja" mowili, ze taki to trzeba by czesto zmeiniac lub wyparzac goraca woda po kazdym uzyciu bo mnoza sie tam bakterie.

mam zamiar tez kupic ze 2 butelki na mleko i ewentualnie wode. jak pojde sobie wieczorem na cwiczenia czy na krotko wyskocze cos zalatwic to mezowi zostawie w pojemniku odciagniete mleko i bedzie karmil:)

dla tych przyszlych mam, ktore nie natrafily jeszcze na strone z "mamo to ja" wklejam link. osobiscie uwazam, ze jest tu wiele cennych wskazowek:) milego ogladania
http://vod.onet.pl/mamo-to-ja,2511,serial.html

Ostatnia edycja:
Słyszałam, ze medela sprawdza się świetnie, ale nowa to cholerny wydatek:( Tak myślałam, żeby odkupić od kogoś używany ten mechanizm cały a nowe kupić te części "osobiste". Zobaczymy jeszcze:)
Medela Ręczny Laktator Harmony | Karmienie | Karmienie piersią | Laktator | Sklep internetowy z artykułami dla niemowląt MamaBebe.pl ten uzywałam:-) polecam

a ten mam :-)
Medela Laktator Elektryczny Mini Electric | Karmienie | Karmienie piersią | Laktator | Sklep internetowy z artykułami dla niemowląt MamaBebe.pl

Heloł laseczki,
Cieszę się, że Wasze dzieciaczki mają się dobrze. Ciekawe jak tam mój mały - dziasiaj mam wizytę.
Anias - maluda ma jeszcze sporo czasu do przyjęcia pozycji nietoperza - nie ma co krakać cc.

cc to sugestia lekarza, mała za cholerę nie chce się ułozyć głową w dół, nawet jak się "przemieszcza". No i od samego początku jest w położeniu pośladkowym. Ale do porodu jeszcze duzo czasu i mam nadzieję, że się jej odwidzi;)

pozdrawiam

jak po wizycie? co słychać u Twojego maluszka?

reklama
witam w ten śliczny deszczowy poranek:rofl2:
własnie jem bardzo smaczne i przede wszystkim zdrowe śniadanko- drożdzówka z budyniem popijana kubkiem coli;-)

Myszaa- jakie żelki preferuje synek?

Do góry