reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Hej
Ja też po badaniu - maleństwo klęczało :-D więc dalej nie wiem co tam się kryje :-)

Ja rodziłam w boksie, nie są złe :-)

Zobaczę co jeszcze napisałyście i odpiszę :-)
jesteśmy po usg. Już się nic nie zmieni jest dziewczynka(widziałam wargi sromowe);-)waży 1331g, wszystko ma na swoim miejscu, pomiarami też jest dobrze. I dalej jest w położeniu pośladkowym- czyli widmo cesarki wisi nad nami:rofl2:

Gratuluje - i trzymam kciuki za obrót - a jak ze skurczami ?

anias kochana nie martw sie jeszcze masz troche czasu do porodu i na pewno Twoja dzidzia jeszcze odpowiednio sie obroci:)
a tez jestem po badaniu, maly rozwija sie prawidlowo i wazy juz 600g i mierzy ok 22 cm:)
katoryba ja tez bylam u rodziny na swieto i nie zmruzylam oka, cos strasznego:/ dzisiaj tez sie caly czas wiercilam i zasnelam dopiero okolo 8 rano, ale jestem na zwolnieniu wiec moglam sobie pospac dluzej, maz tez nie mial do pracy na rano wiec bylo calkiem przyjemnie:)
a co do sali porodowej to ja tez nastawiam sie na te "osobna" i bede niepocieszona jesli ktos mi ja zajmie:shocked2:.

Dziewczyny wszystko zależy kiedy trafimy :-)

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny bardzo się cieszę, że Waszymi Maluszkami wszystko dobrze:)))

Anias nie ma co się martwić:) Mój koziołkuje do tej pory, najpierw leżał poprzecznie, potem pośladkowo i tak mu zostało. Ale do porodu jeszcze trochę i pewnie wiele razy zmieni pozycję. Niby dziecko powinno układać się od 32 tyg. i tak już zostać, ale w ostatniej chwili może wszystko się zmienić:)))

Myyszaaa a ja myślałam, że chłopak będzie:)) Coś sobie chyba wymyśliłam, czyżbym wykrakała???

Myyszaaa- skurcze są ale nie takie jak były;) Te są podobno normalne w ciąży, przygotowują macicę do porodu.

Fasolinka chce chyba Wam niespodziankę zrobić;) ja tak jak Emri ubzdurałam sobie, że będziecie mieli drugiego chłopca:rofl2:

super, że z maluchami wszystko dobrze :)

anias:) nie martw się mała się jeszcze może odwrócić... moja ostatnio na każdym usg jest główką do dołu, a lekarz i tak mówi, że tu jeszcze będzie z tysiąc obrotów ;)

Myyszaaa to długo Was ten maluch trzyma w niepewności ;) będzie niespodzianka ;) a co czujesz ??

emri może wyjść, że będziecie się z katorybą bić o tą salę z kanapą ;) ja tam mogę wylądować w boksie...

my też mieliśmy ubzdurane, że będzie chłopiec, a tu zonk ;) mam nadzieję, że już się nie zmieni, bo wizyta w przylepie zakończyła się bardzo owocnie :) przede wszystkim kupiliśmy piękny komplecik na wyjście ze szpitala i zostanie małej na pamiątkę :) a poza tym mnóstwo innych rzeczy :) w tyg zamówimy jeszcze łóżeczko i pościel, wózek w grudniu i już prawie będzie wszystko no + kosmetyki :)

wniosek kredytowy jeszcze nie ruszony, bo dzisiaj analityk miał wolne...

witam środowo :)

dzisiaj chociaż trochę słońca widać :)

dziewczyny a powiedzcie mi czy kupujecie pościel do wózka ?? czy wystarczy ten kombinezon co dodają do wózka ?? a i kupujecie butelkę ?? wczoraj na tych zakupach to już zupełnie byłam zielona co trzeba a co nie...

witam środowo :)

dzisiaj chociaż trochę słońca widać :)

dziewczyny a powiedzcie mi czy kupujecie pościel do wózka ?? czy wystarczy ten kombinezon co dodają do wózka ?? a i kupujecie butelkę ?? wczoraj na tych zakupach to już zupełnie byłam zielona co trzeba a co nie...

Pościel do wozka - ja nie kupuje - przegrzanie dziecka też jest łatwe :-) Butelkę - miałam jedną - karmiłam Mikołaja piersią do 6 miesiąca - on nie pił z butelki od razu z kubka nie kapka. :-)

A pierwszy syn też mnie długo trzymał w niepewności :-(

to ja sobie też odpuszczę pościel do wózka i butelki... jak nie będę mogła karmić to kupię :)

a widać już u Was siarę ?? bo ja średnio co 2-3 dni mam koszulkę jak biedronka ;) w kropeczki :)

to ja sobie też odpuszczę pościel do wózka i butelki... jak nie będę mogła karmić to kupię :)

a widać już u Was siarę ?? bo ja średnio co 2-3 dni mam koszulkę jak biedronka ;) w kropeczki :)

u mnie przy pierwszej ciąży siara pokazała się około 6 miesiąca, teraz póki co nie ma nic;-)

jesli chodzi o butelkę to kupię profilaktycznie jedną małą, przy Bartoszu przydała się do przepajania glukozą. Pościeli do wózka nie kupuję. Myslę, że tak jak i poprzednim razem wystarczy ten śpiworek z wózka ewentualnie zawsze można wziąźć ze sobą kocyk:cool:

Hej:) No właśnie nie wiem jak z tą pościelą...na zimę mówią, że śpiworek, ale to wszystko zależy od temperatury. To w takim razie kiedy mam włożyć dziecko w śpiworek i jeszcze przykryć pościelą, a kombinezon też wtedy??? Nie wiem...szczerze mówiąc to pytanie nurtuje mnie od samego początku, bo styczeń to zima jest...A butelki kupuję, ale ja muszę nauczyć małego ciągnąć na zmianę z cyckiem, bo chciałabym wrócić do szkoły jakoś, ale jeszcze nie wiem jak:))) Kupię po 2x260ml i 2x125ml z aventa. Do tego laktator, ale nie wiem jaki...Mam tylko nadzieję, że będę miała co ściągać:))

Tak sobię myślę, ze jak będzie na minusie to nie będę łazić na spacery, więc kocyk ewentualnie wystarczy. A siary u mnie brak

Ostatnia edycja:
reklama
jesteście nieocenioną pomocą :)

to mam kolejne pytanie za 100 punktów ;) czy warto kupić taki wkład do wanienki ?? jak tak to lepiej ten sztywny plastikowy, czy z gąbki ?? a i czy lepiej mieć wanienkę na takim stelażu ??

Do góry