reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

reklama
dzień dobry:)
wstawać śpiochy, kluchy leniwe do gara ale już:)

ja dziś spała 2 razy po 3 godziny i rześka jak przebiśnieg;) mam dziś dzią dziadków i pradziadków mojej Beatris, mogę się schować u którejś z was:>?:-D

Miłego może będzie słoneczny

ja już też od 7 nie śpię :)

posprzątane, pranie zrobione :) a teraz śniadanko z kawką :)

Madzioszkaa dawaj do nas :) ja mam w sobotę teściów ;)

co dzisiaj dobrego robicie na obiad ?? bo ja nie mam pomysłu... no i niech ktoś uaktywni słońce :)

Cześć dziewczynki,

jak dobrze, że już piątek :) ostatni dzień w pracy, po południu imieninki Mamy, na weekend goście przyjeżdżają, więc dziś w nocy sprzątanie, jutro rano zakupy. Trzeba trochę podkręcić obroty ;)

Tak swoją drogą jak nie macie planów na niedzielę to wybierzcie się do Ochli na spacerek. Bynajmniej ja uwielbiam skansen, a teraz jest jakiś jarmark kaziukowy, więc mnóstwo rzeczy i kolorków, które zainteresują dzieciaczki :)

vii-modły do słońca odprawione;) obiecało, że się pojawi :-) obiadowe plany to zupka gulaszowa....

my od 6 nie śpimy, chłopcy jak zwykle przed 8 odprawieni do swoich zajęć. Pranie się wyprało i czeka na powieszenie a mi veny brak:/

miłego dnia

I ja się witam:) Może nie tak wcześnie jak mamusie, ale jak na mnie to i tak wczesna pora:)

Nabrałyście już kogoś? Ja chciałam Wam napisać, że już rodzę, ale wolę nie wywoływać wilka z lasu:). Dziś kolejny dzień prania i prasowania, ale mam już wypracowana metodę prasowania "na siedząco".

madzioszka, vii - to dużo cierpliwości Wam życzę podczas wizyt rodziców/teściów:).

Miłego dnia wszystkim i uważajcie, żeby się dziś nie nabrać na jakiego prima aprilisa:)

Witajcie jednak słonecznie :)
Też myślałam nad jakimś kawałem ale nic mi do głowy nie przychodzi :/ Dostałam dzisiaj maila od laski od której wynajmowaliśmy mieszkanie poprzednio, że przyszło rozliczenie za ogrzewanie za poprzedni rok i mamy do zapłaty 280zł :/ ale to chyba nie jest prima aprilisowy żart :/

Miłego dzionka lachony :)

Witam serdecznie wszystkie przyszłe mamy i mamusie:)
PROŚBA

Piszę pracę licencjacką skierowaną właśnie do młodych matek i w związku z tym mam gorącą prośbę o wypełnienie ankiety, która jest anonimowa i nie zabierze Paniom dużo czasu.
Z góry serdecznie dziękuję i bardzo proszę o kontakt osoby, które chciałyby wziąć udział w moich badaniach. Podaje swój adres e-mail: roza004@wp.pl
Bardzo dziękuje.

Dzień dobry :-)

Madzioszkaa - my na pierwszy spacer czekamy, aż Tatuś będzie mógł pójść z Nami, więc jutro wypadnie ten dzień ;-) Nie boimy się ustępować pierwszeństwa!
Katoryba - schemat mam taki: najpierw Mała ma 5 min. ssania z każdej piersi, potem - jeśli mam dużo - podaje odciągniety mój pokarm, a jak nie to mleko sztuczne...
Jak się okazało, o 3 i 6 rano mam budzić i podać cyca, by była stymulacja..
Po pierwszej nocy wnioskuję swoje lenistwo. Nastawiłam budzik na 24, żeby zrobić mleko - zadzwonił, przestawiłam od razu na 2:50 i... zasnęłam :/ karmienie przepadło. O 3 ambitnie wstałam, przystawiłam Maleńką i do 4:30 ją usypiałam. Na 6 już nie ustawiałam czasomierza, podarowałam sobie... Jestem okropna!
U mnie pranie też już wii, pomysł na obiad jest - wszystko w wykonaniu teścia, a ja przymierzam się do pracy laktatorem...

Pięknego dnia!

reklama
Katoryba no to kicha z tym ogrzewaniem, mi się na szczęście nadpłaty trafiają ale widziałyście jak mam ukropnie.

Nazwałybyście syna Igor?

Heh miałam niezapowiedzianą wizytę pradziatków jednych zostawili kopertę i posiedzieli chwilę i poszli. lubię koperty:-D

Na obiad schabowe ze schabu ugrilowane w piekarniku.

Do góry