reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Dzień dobry!

Co za pech, że pogoda taka już się cieszyłam, że po weranduję małą i na jakiś spaceros pójdziemy a w taką pogpdę nie chcę tego robić. Która to zamówiła taki dzień no przyznać się:>?:-D Wredoty jesteście, że mi pogode zabrałyście o!;-)

Moja mała mnie zadziwia coraz bardziej. Gości olewa, rozmowy olewa, tylko od 19 do 23 koncerty daje płaczowe. Dziś mi się obudziła raz w nocy! szok jedno karmienie o 3.30 i spała do 8. :szok: Ja w ogóle (odpukać) nie czuję że mam dziecko:) Takiego maleństwa życzę Wam wszystkim! Mam nadzieję, że to się nie zmieni:D

Pytanie do mamek noworodków bo na czasie wasze maleństwa mają odruch zaciskania piąstek? moja gadzinka ma cały czas rozciapirzone paluchy i sie zastanawiam czy to jakaś jej uroda, bo wszyscy mówią że powinna piąstki robić.

Marzena miłej i przyjemnej kolacji:) pewnie będzie uroczo choć powalentynkowo, ale nie daty się liczą a zaangażowanie :-D:-D

Myszaa eh miało być dzień po a tu co nic i nic:) Elizka jest uparta pytanie po kim:D Będzie jak braciszek tydzień po terminie? w sumie predyspozycje rodzinne są ważne:-D co się będzie wychylać:-

Do pośmiania się z naszej polski.

W. Poszedł podbić mi legitymację studencką bo nie miałam jak. Pani w dziekanacie mu oświadczyła, że oczywiście weźmie i podbije ale już mu nie odda tylko pocztą wyśle na adres zamieszkania:) Uzasadnienie? Ochrona danych osobowych:-D Mężowi nie wyda ale staroście grupy już by dała bez słowa. Na odchodne powiedział jej tylko, że skoro tak to on podziękuje i żonę po cesarskim cięciu wyśle osobiście żeby podbiła. Kobiecie się głupio zrobiło a mój wziął legite i wyszedł nie przeżegnawszy się:) OT i muszę się dziś wybrać na UZ.

Miłego dnia kobitki!

reklama
Madzioszka, przypomniałas mi ze dyplom mam do odebrania na UZ uch... pewnie juz siedzi w archiwum, i wcale nie chce mi sie w dziekanacie tłumaczyć....

a wczoraj zaliczyłam spacerek do focusa i na deptak, dziś idę z małym po czapeczke wioseną, jednak w Malince najwiekszy wybór i ceny znośne

w focusie, niestety wypatrzyłam cudowną torebeczkę, no i dylemat... ale tak mi sie spodobała

moje maleństwo w brzuszku siedzące miało chyba wczoraj czkawkę, tzn pierwszy raz tak sobie skojarzyłam, a to już 21t ale ten czas leci, a do gina idę 30tego to może w końcu dowiem się któż tam się ukrywa, póki co wiem że dziecię spokojniejsze od pierworodnego, bo aż tak mamy nie kopie :)

coż dziś chyba słoneczko nie wyjdzie choć niby mówią że ma się pojawić...

Mysza - ani się obejrzysz a Córunia się pojawi, tylko te ostatnie dni tak się ciągną, trzymaj się

Witamy się :-)

Totalnie zakręcone są te pierwsze dni z Lenką... Nocki w kratkę, raz przespane, raz przekrzyczone :p Wczoraj zasnęła ok 23, lekko wybudziła się po 4, a teraz marudzi co jakiś czas, lecz ciągle na śpiąco ciągnie cyca...
Poza tym przyglądamy się z zachwytem każdej jej mince i gestowi, bo rączki trudno utrzymać w miejscu :)

U nas też wczoraj była położna, Maleńka dobrze przybrała po wyjściu ze szpitala :-) Odwiedzili Nas też Dziadek i Babcia, porobili zdjęcia, pozachwycali się hihihi

A Mamusi hormony szaleją i na zmianę śmieję się i płaczę...

katoryba my dopiero wróciliśmy z miasta ;) wreszcie dotarłam do księdza po to zaświadczenie o braku przeciwwskazań do chrztu :) a Hania na szczęście już coraz mnie pieluch zużywa :)

Madzioszkaa no widzisz chyba się potwierdza, że na butelce dzieci spokojniejsze, rośnie druga Hania ;) mały Aniołek będzie :) co do piąstek to położna mówiła, że dziecko zaciska jak jest głodne i u Hani się to sprawdziło... jak tylko była najedzona nie zaciskała już tak rączek...

Pluszaczek a gdzie ta Malinka i co to jest ?? co tam można kupić ??

Izuniek tak to już jest, że na własne dziecko się napatrzeć nie można :) u nas mąż tak w córce zakochany, że ja już na drugim miejscu jestem ;)

Ja dziś powiem tylko dzień dobry i że chusta doszła:) Jednak taka sama jak Katoryby...ale będziemy wyglądać teraz...Nie chce mi się nic, więc spadam

ojjjj Myszaaa - ja przed szereg nigdzie się nie wychylam!!!!! Teraz Twoja Elizka i koniec kropka:) tak będzie i tak być musi!!!!!:) ja trzymam kciuki caly czas!

hey!
marzena-zmiescisz sie! nie wątpię w to :D drobinka z Ciebie!
vii- malinka to sklep z odzieżą z czapkami na mieście koło kościoła Matki Boskiej Częstochowskiej -mają przystępne ceny :)
beti w tobim są to na 100% :) a nawet w tesco widziałam ostatnio...jak się nie mylę ;)
mysza lada moment będziesz córe tulić-monotematyzm rozumiem -sama coś podobnego przechodziłam ;)

witamy się popołudniowo;)
Beti te smoczki mają też w Smyku w Focusie

dzisiaj same jesteśmy i tak sobie leniu****emy troszkę;) mąż w delegacji, Bartosz u babci -smutno nam troszkę:( Naduśka na macie motyla zaczepia ale uparty jest i się do niej nie odzywa....

słońca nie ma , szaro-buro i ponuro bleeeeeee

reklama
no to martini teraz chyba kolej na ciebie:)

wyskoczylam dzis szybciorem do bobasa i zakupilam smoczki, butle, wkladki lak. sterylizuja sie wlasnie i czekaja az maly sie obudzi na test. oby chcial je jesc ladnie:)

szczesliwa daj mi znac jak bede mogla odebrac od ciebie lezaczek i hustawke zeby sobie przetestowac na moim malym potworku:) a swoja droga to jestes swietna dziewczyna. od razu jak przyszlas na spotkanie to udezylo mnie to ile masz w sobie energii i optymizmu, zwlaszcza, ze ja teraz taka zmeczona i nic mie sie nie chce:)

Do góry