reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Witam ja tez jestem mama 2011 synek przyszedl na swiat 12 stycznia ;]
szukam u was zdjatek Elizy ale nie ma:( no coz poczekam na Mysze;] ciekawa jestem czy taka podobna do Mikusia jak na zdjeciu z USG;]

reklama
Beti nie tak prosto z małą:) Już zasiadłam do pisania rozkręciłam się i bach księżniczka zainteresowania wymaga:) na szczęście jestem na etapie przepisywania wywiadów i obróbki. dwa pierwsze rozdziały mam napisane i czekają na kosmetykę. szkoda trochę, że mój w pracy bo mam dobry dzień na pisanie i poszło by błyskawicznie a tam Beatrycze zwalnia a raczej uniemożliwia. w łóżeczku nie chce leżeć a u mnie na rękach kima w najlepsze albo patrzy tymi ogromnymi oczętami na mnie i sie zawadiacko uśmiecha.

przyszlirodzice Myszaa nie wysłała nam mms'a skargi do niej:)

Ewuniek85 powiadają, że seks jest dobry.:) chodzenie po schodach, olejek rycynowy, mycie podłogi na kolanach. ogólnie ruch i aktywność. poszperaj na necie.

Znacie jakiegoś dobrego okulistę w zg?

Dużo spaceruje i piję liscie malin w końskich dawkach:) Niestety nie odczuwam żadnych skurczy, nic kompletnie. Mycie podłogi na kolanach... hehe moze lepiej kilka przysiadów, jak się nic dzisiaj nie zacznie to chyba sama wyciagne bąbla z brzucha. Sex... kurde nie wiem czy to bezpiecznie teraz, jak mi sie dzidzia jakos poprzewraca?

jak nic się nie dzieje to czemu nie sex? Co by to poszkodziło? Bylebyś nie szalała za bardzo. Zawsze możesz iśc dać się zamknąć na patologi ciąży i czekać na wywołanie. Ale nie wiem czy t jest dobry pomysł.

Ostatni raz byłam na patologii w 39 tc i obiecałam sobie, że dopoki nie zacznie sie porod to juz tam nie zawitam. Od 19 tc straszyli mnie przedwczesnym porodem, a tu dzidzia wszystkich wyrolowala.
Sprobuje wszystkich metod, bo boje sie ze bąbel urodzi sie ogrooooomny:D Dzieki i pozdrawiam

przyszlirodzice Myyszaaa pisała, że nie ma możliwości wysłania mms'a... poza tym nawet jeśli to my byśmy tutaj nie wstawiły tylko na grupę ;)

Ewuniek przyśpieszenie to nie taka prosta sprawa... ja przyśpieszałam od 37 tyg, a urodziłam w 39 +2. Udało się po kombinacji: skakanie na piłce, impreza imieninowa, przysiady (dużo przysiadów), sex ;) mała urodziła się następnego dnia po śniadaniu :) jeśli nic się nie dzieje to sex jak najbardziej, bo substancje zawarte w spermie wywołują skurcze ;)

Dziewczyny welcome home :)

zawalka - dzidzia jest faktycznie bardzo dobrze chroniona przez powłoki brzuszne, wody płodowe... nic się nie martw a jakby co, t o dla spokojności wybierz się do lekarza.
Ja nigdy nie używałam płynu do płukania. Tylko proszek + 2x płukanie.

Madzioszka - widzę, że jesteś pełna sił :) tak trzymaj!

Ewuniek - co znaczy ogromny? ;P

W 37 tygodniu lekarz powiedział, że maluch będzie ważył 3500 jak się urodzi (ważył 3000), w szpitalu powiedzieli mi ze waży już 3600 (39 tc). Troszkę się martwie, że nie dam rady wypchnąć go jak będzie ważył ponad 4000. Jest już po terminie, więc nie bardzo chcę czekać, żeby jeszcze 'przytył' mój maluszek, może jutro się uda:) sprint z 10 piętra na dół może zdziała cuda hehe

reklama
a my dzisiaj wychodzimy z klatki rodziców i na dole stoi sąsiadka... widzi wózek i pyta co to, mówię, że nasza dzidzia, na co ona "chłopiec, czy dziewczynka?" "córcia" (no do licha taka różowa, że aż po oczach bije przecież :/) no i następne pytanie "karmiona piersią?" eee, co obcą osobę obchodzi jak ja karmię dziecko ?? i kurde czy to teraz jest jedno z pierwszych pytań jakie się zadaje "świeżej" matce ?? już nie pyta się o wagę, czy takie tam ?? :/

Ewuniek co do wagi wyliczanej na usg to nie wierzyłabym tak do końca, moja Hania miała ważyć min 4 kg (co potwierdzało 2 lekarzy i 3 godzinę przed porodem) a urodziła się 3225g, także spora różnica ;)

Do góry