reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

no dokładnie kupki nie wolno zostawiać w pieluszce... my też w nocy jak nie ma kupy to nie zmieniamy pampka...

co do przybierania na wadze to tadam... Hania waży 5 kg :) przybiera tak 200-250g tygodniowo :) a położna mówiła, że norma to 150-300g, także anulka zdecydowanie Milenka albo oszukuje przy jedzeniu, albo musisz ją częściej karmić... a jeśli żółtaczka Cię niepokoi to idź do pediatry :) Hania miała żółtaczkę chyba do 3 tyg życia...

a my po wizycie u pediatry i już z czystym sumieniem mogę polecić dr Szumkowską :) bardzo sympatyczna, wszystko wyjaśnia i uspokaja :) jest delikatna i miła :) Hania jest zdrowa, a ta wysypka to delikatne potówki...

byliśmy też w focus'ie i Hania robiła furorę ;) ubrałam jej taki komplecik w malinowym kolorze. Dziergany przez ciocię. Sukienkę, kapelusik i buciki :) a co tam pochwalę się ;)
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! Zapodaj swoje zdjęcia znajomym!
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! Zapodaj swoje zdjęcia znajomym!
i co druga osobą komentowała, że wygląda jak mała laleczka :) G jak wrócił z pracy to aż mu kopara opadła ;)

reklama
nie opierdzielajcie ...plissss:):):) ja i tak się oszczędzam na tych pseudo spacerach że hej;/tylko przed blok na placyk...ja na ławce, albo na piaskownicy sobie siedze a mały biega w kółko ile wlezie...dzisiaj to się chyba wyszalał, że hoho bo śpi już od prawie godziny. nie wiem, skąd bu się wzięła zabawa - bierze jakieś patyki do ręki i niby strzelanki urządza - ani takich bajek nie ogląda, ani my się z nim tak nie bawimy...chyba w klubiku;/;/;/;/ no niefajnie to wygląda - taki berpeć a strzela do ludzi.....miał pogadankę, ale nie wiem na ile mu coś do głowy wlazło...uspypiał już przy kolacji:)ciąża niby donoszona, więc może wszystko się zdarzyć, ale naprawdę - ja chcę jak najdłużej - bo może to już ostatni raz w tym życiu :):):) noooo i oby do 5go kwietnia, wtedy mi ten krążek ma ściągnąć - a czuję go już i jakoś uwiera;/ więc jakos zlecą te dwa tygodnie - mam nadzieję - a potem, któż to wie....czytałam, że szyjka może się tak przyzwyczaić, że i wywołują poród albo się przenasza - więc nie wiem. Choć niby diagnoza - niewydolność szyjki macicy - była już z młodym, urodził się 3tygodnie przed terminem w 37tc - wsio było OK - malutki był, ale w mig nadrobił, tylko ja jakoś nie byłam zupełnie na taki obrót sprawy przygotowana...wszystko potem na wariata - i tak chyba nam zostało:):):):):):):):)nudzić ojjj nie - nasza rodzinka się nie nudzi :p

:cool2:
- aż zajrzałam w książeczkę moejgo pierworodnego:
urodził się miał 2700g
wypis 2590g
6tyg 5200g
3m-ce 6400g
4,5 m-ca 7490g
6 m-cy 8900g
itd...
teraz ma 16,5kg i mierzy 103,5 cm:laugh2:

- szczerze powiem, że nie wiem ile na tydzień - i może to lepiej, bo nie wiedziałam i się nie stresowałam...dziedzi potrafią wjednym okresie mniej, w drugim więcej przecież przybrać - tak mi się wydaje...

Anula - naprawdę się nei martw i nie denerwuj za wczasu - my jesteśmy zapisani do przychodni na Wyszyńskiego i jak narazie jestem zadowolona:)jest kilka pań pediatr - jest w czym wybierać:)

Ostatnia edycja:
anulka - jam Katoryba nie Kotyrba ;P
przy żółtaczce dzieci są bardziej apatyczne, dlatego może słabiej ssać, pilnuj żeby ssała aktywnie.
Nasza waga:
urodzeniowa:3040
wyjściowa: 2825
po 1 dniu: +9
po 5 dniach: +100
po 8 dniach: +165
po 8 dniach: +225
po 7 dniach: +215
po 14 dniach: +400

Dziewczyny muszę się wam pochwalić moja Beatrycze miała dziś swoją pierwszą kąpiel. Uwaga uwaga mył ją tatuś! pięknie sie spisał:-) Sam wszytsko zrobił ja tylko kikuta posmarowałam i ubrałam maleńką. Ale jestem z niego dumna no nie mogę. Chyba zostanie etatowym kąpielowcem:-D

Vii boskie ubrano nie pogadasz:D Czy ja też mogę takie poprosić dla siebie ofcourse?

Ostatnia edycja:
Vii - ja własnie szukam jakiś wzorkó na szydełko - na podobny komplecik:):):) masz takowy schemat??? plątam i motam szydełkiem bo jeszcze takiej ciupizny nie dzirrgałam...hehe - a jakbyś miała wzór to plisssss podeślij:)Haneczka ślicznie w nim wyglądała!!! a cudeńka na szydełku można wyczarować np na chrzciny:)

Madzia - brawo dla tatusia:) niech to będą "jego" chwile z córeczką...tauśkowie bardzo ich potrzebują:)

Dziewczyny nie wiem co bym bez Was zrobiła, dzięki za dodanie mi otuchy w sprawie wagi Milusi. Jak do czwartku żółtaczka się nie zmniejszy dzwonie do pediatry. A co do ssania to robi to mało efektywnie bo zasypia :(

Jaki laktator polecacie??

reklama
Martini dzięki za dobre słowo. A co do przychodni na wyszynskiego to słyszałam o dr Radkiewicz podobno dobra i miła pediatra.

Myszaa Katoryba - nie wiem który z nich wybrać. :-) Może jeszcze ktoś zabierze głos w sprawie laktatora. Generalnie chcę go używać by np babcie zostawiać z zapasem mleka oraz teraz co najważniejsze by mleko lepiej leciało z piersi. Dziś próbowałam wycisnąć sobie z piersi mleko i aż może z trzy małe łyżeczki wycisnęłam, kropelka po kropelce. Już sama nie wiem czy ten pokarm jest czy go nie ma.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry