reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Witajcie babki,

marttini
- takie czasy teraz... nie ma nic pewnego :( wiem, że brakuje Ci oparcia na co dzień... pomyśl, że jemu też Was brakuje i to pewnie jeszcze bardziej bo potrójnie. Pogódźcie się szybciorem, szkoda czasu na kłótnie. Może faktycznie zorganizuj wyjazd do pracy, bo tak będziesz się bez sensu domyślać. Ja też poszłam osobiście - zawsze to więcej się można dowiedzieć niż przez tel.

Marzena
- ale już po wszystkim, teraz zostaje czekać na zabliźnienie rany :) i na Wasze maleństwo :) a Ty masz cc planowaną? coś przeoczyłam?

vii
- niech Hania powie Bolciowi jak to się robi z tym snem, bo ja już nie daję rady... 23:30, 3:30, 6:00 przy czym za każdym razem godzinna walka o zaśnięcie + raz 3x przewijanie... masakra. Na domiar wszystkiego zaczynamy 12 tydzień czyli kolejny skok. Marudzi strasznie, ryczy, wierci się... a ja ledwo zipię.

Miłego dnia laski.
P.S. Jak tam spacerek? Jak zawsze? Beti Ty już spacerujesz dzisiaj?

reklama
katoryba serio nie zazdroszczę :/ sama nie wiem jak Hania to robi... już nawet w nocy tylko raz przebieram, bo tak ładnie ustabilizowała częstotliwość kupek :) wszyscy mówią, że my to nawet nie wiemy co znaczy mieć dziecko... no w sumie racja... mam czas na długą kąpiel... na zrobienie ciasta i obiadu... aż się boję czy jej się to nie odwróci :/

ja na spacer jak najbardziej :)

uff wreszcie udało mi się zapisać Hanie na usg :) do Ciacha na 14 marca także wcale nie długo się czeka :)

Ostatnia edycja:
Witam się...

My tradycyjnie weekend spędziliśmy u moich rodziców, na spokojnie :-)

Kordek - u mnie też narazie cisza ;-) Ja sobie żartuję, że rodzę tylko w któryś z najbliższych piątków, także czekamy :D

Anulka - GRATULUJĘ :-) :-) :-)

Wybaczcie mi... Jakoś mi dziś źle, tzn. Maleńka chyba się rozepchała, w żebra wycelowała i nawet nie mogę normalnie siedzieć, tylko odginam się do tyłu, żeby jakos oddychać...

Przyjemności przy poniedziałku ;-)

Hej
Żyje :-) Dalej w wersji spakowanej :-)

Anulka - Gratulujemy :-D I wiesz co przed szereg się pchać nie ładnie :-D

Vii - Mikołaj zadowolony :-) W niedzielę wstał z pytaniem a dziś kto przychodzi na moje urodzinki :-D Dzieciaczki w sobotę wyszalały się :-D I już pod koniec Mikołaj widać zmęczony gośćmi podziękował za prezenty i zapytał się czy wszyscy mogą już wyjść :-D

Ja od dziś znów zaczynam się ruszać :-D Żadnych imprez - oprócz tej umówionej na porodówce :-D Na którą mam nadzieje nie czekac 5 tygodni :-D....

Pozdrawiam :-)

Pozdrawiam

Hej
Anulka - ogromne gratulacje!!
Vii - Tobie to tylko pozazdrościć takiego dzieciaczka. Po zdjęciu widać, że to słodki aniołek :) i mama wyspana, zadowolona ...

Dziewczyny zazdroszczę Wam tych spacerków. Mimo, że mieszkam w przepięknej okolicy - dużo lasów, stadnina koni, basen, naprawdę jest gdzie chodzić to ja po prostu nie mam z kim bo kompletnie nikogo tu nie znam :( Namówienie męża na spacer graniczy z cudem, mam nadzieję, że się to zmieni jak się Pola urodzi. Sama do lasu jakoś się boję iść na spacer :(

W piątek stawiam się w szpitalu na cięcie :) Ciekawe czy któraś mnie wyprzedzi ;)

Dziewczyny orientujecie się czy pojedynczą salę na roomingu można zarezerwować jak znam termin cesarki? Może któraś ma nr telefonu na izbę przyjęć?

Myszaaa nie ma co, asertywny twoj Miki :)

Katoryba co do porodu to jeszcze nie wiem, bo mam małą wadę serca i zobaczymy co kardiolog zadecyduje, ale wizytę to mam dopiero pod koniec maja.

morella - to gdzie Ty mieszkasz? przecież zawsze możesz do nas dołączyć :)

Bolcio właśnie dostał czopka na spokojność, bo już przechodził samego siebie :/ niech chwilę powisi na cycu i zaraz lecimy na spacer.

Izuniek znam ten przyjemny ból wpychania nóżek w żebra ;) zobaczysz, że jeszcze Ci będzie tego brakować ;)

moorella myślę, że można rezerwować sale, bo ja jak chciałam się przenieść to położna mówiła, że już 2 są zarezerwowane, a później poszła dla mnie zarezerwować... ale radziłabym pójść osobiście, bo z tą ich organizacją i bałaganem w papierach przez tel raczej nic konkretnego nie załatwisz... a w jakiej to pięknej okolicy mieszkasz ?? no ja do lasu też sama bym nie poszła :/ super, że już w piątek będziesz miała Swoje Słoneczko przy sobie :) ciekawe jak to jest jak zna się datę porodu :)

Marzena a chciałabyś cesarkę ?? z tego co widziałam kobietom bo porodzie siłami natury łatwiej dochodzi się do siebie...

Myyszaaa
to super, że Miki zadowolony :)

Moorella - jeśli moje marzenia o porodzie w piątek (choć niekoniecznie ten najbliższy) się sprawdzą - znajdziesz kompanki do spacerowania hihi
Jeśli chodzi o nr tel.: szpital centarala 68-32-96-200, a wewnętrzny na izbę przyjęć 305 lub 430 :-)

reklama
Vii no właśnie bym nie chciała, jak Michałowi kazali wstać 2 dni po operacji to bolało go jak skurczybyk, a po cc wiadomo, że trzeba się szybciej podnieść. No ale decyzja będzie należała do lekarzy czy serce wytrzyma wysiłek związany z naturalnym porodem. Chociaż jak mam być szczera do ani jedno ani drugie zakończenie ciąży mi się nie podoba ;)

Do góry