reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Hejka!

Mam już dość takiej pogody! Wrrrr! Chyba odkrywam w sobie meteopatkę... Śpię dłużej, potem cały dzień chodzę zakręcona, znudzona i w ogóle ble! Nawet o uśmiech trudno... Chyba dziś dopadnę się do czekolady, niech chociaż Nasza dziewczynka ma chwile radości w brzuchu po słodkościach ;-)

Ja nie zamierzam przejmować się opowieściami z zielonogórskiej porodówki. To od nas będzie zależeć jak przeżyjemy te chwile, godziny... Lepiej nie być ani pesymistką ani optymistką, tylko reagować na bieżące sytuacje najlepiej jak się da! Ważne, żeby wszystko zakończyło się bezpiecznie dla nas i dziecka :-)

PS. Ja nie mam dostępu do grupy... Tylko czy mnie zechcecie...

reklama
Dzieńdoberek,

vii
- poustawiaj tą babę może w końcu się opamięta. Jak nocka z Hanusią?

marttini - na podstawie relacji naszych swiezo upieczonych mam moznaby wnioskowac, ze opieka w zg nienajlepsza, chociaz u mnie bylo w miare ok. mam jedynie zastrzezenia do dr Ujmy. Nie wiadomo jak wygladalaby opieka nad nnami w innych szpitalach. To zupelnie indywidualna sprawa, zalezy od wielu czynnikow i osob. Jakbym miala wybierac raz jeszcze to i tak rodzilabym w zg.
Jesli zapisujac sie do przychodni wypelnialas tez deklaracje na polozna, to przyjdzie tamta a jak nie to albo wybierz sobie juz teraz (mozesz miec wizyty edukacyjne przed porodem) ktoras z chopina albo dopiero po porodzie. Odradzam p. Ewe.
Cos Was chorobska nie chca opuscic... Zdrowka zycze starszej latorosli.

kordek - tak zabieraja karte ciazy, takze jak chcesz miec pamiatke to sobie skseruj :)

Izuniek - zajadaj czekolady ile wlezie! poprawi humor to raz a dwa, ze pozniej dluuuuugo czekolady nie pojesz ;) takze nie zaluj sobie i smacznego :)

Ja tez powrocilam do linomagu. Smaruje oslonowo za kazdym przewijaniem. Czasem sypne maka, czasem smarne sudocremem (u nas sie sprawdza) zaleznie od sytuacji.
Zakupilam nowe pieluszki - tesco'we nr 1 newborn w zoltym opakowaniu. Przyznam, ze bardzo fajne, mieciutkie, 100x lepsze od rossmanowskich. 24szt. bodajze za 13,99zl.
Ale wstretna pogoda za oknem... isc tu na spacer czy nie isc... oto jest pytanie...

Witam się w ten ponury dzień..;]
I mam do was pytanie.. Czy może któraś z Was była w hurtowni w Przylepie?? i wie czy jest tam coś ciekawego??

Życzę miłego dzionka:-)

Dzień dobry po południu:-)

Katoryba spacer w taką pogodę chyba nie jest dobrym pomysłem, chyba że w okolicach bloku bo jest masakra. Teraz chyba już nie pada, jak ja musiałam wyjść to śnieg zacinał jak pogięty.

ppatqa z opiniami jak z orgazmem każdy ma inny:-D Przepraszam, jestem niepoprawna:D Każda porodówka ma swoje własne historie jedne lepsze drugie gorsze. Zależy od zmiany i od nastawienia pacjenta. Jak założysz że będzie źle imkoniec to nie ma przebacz, to jak samospełniająca się przepowiednia.

Paulineczka ja robiłam zakupy w bobasie i w sumie jestem zadowolona, dla mnie ważne było iść i kupić wszystko w jednym miejscu;) Nie polecam hurtowni ABC bo jest mały wybór jak dla mnie

Czy ktoś wie co z ampg? Dała znać w ogóle?

Ja dziś mam dzień sprzątania nawet firanki zdjęłam:-D ciekawe kto je powiesi;D Miłego kobitki

Cześć dziewczyny:)

Katoryba - super zdjęcie Bolcia masz przy suwaczku:)Taki mały łobuziak.

Izuniek - ja też mam takie podejście do porodu, jak Ty - przynajmniej na razie:). Co ma być to będzie i nie zmieni się tego. Taka jest cena za dziecko. Jak miałam 15 lat byłam przez 2 tygodnie w szpitalu w Świebodzinie na oddziale ginekologicznym połączonym z porodówką. Wycieli mi torbiel o średnicy 15 cm i pół jajnika. Teraz mam bliznę, jak po cesarce:). Nasłuchałam się tam mnóstwo różnych historii o porodach i w sumie to biorąc je wszystkie pod uwagę, nie powinnam zachodzić w ciążę, tak mnie tam nastraszyły te kobiety. Wiadomo, że pobyt w szpitalu nie jest przyjemny, ale w myśl zasady: co nas nie zabije, to nas wzmocni - trzeba być dobrej myśli:)

mysza - witaj w domu:)

martini - współczuję choroby synka. Ja tez jeszcze nie wybrałam położnej. Chciałam panią Ewę, ale dziewczyny strasznie na nią narzekają, więc będę musiała jakąś inną znaleźć.

kordek - jak idzie remont?

Miłego dzionka:)

Madzioszka też mam sporo żeczy upatrzonych w bobasie;) I napewno tam pokupuję.. tylko słyszałam, ze ta hurtownia w Przylepie jest fajna i można nabyć za fajne pieniądze rzeczy.. I dlatego się pytam czy ktoś wogóle tam był ?

Paulina - ja byłam w "Dariuszu" i właściwie kupiliśmy tam wszystko "na początek", a jeśli czegoś nie mieli lub nam nie odpowiadało to spisywałam na kartce i wiem, czego brakuje :)

Wybór rzeczy jest, cen nie porównywałam z innymi sklepami, ale rabaty dają, więc chyba źle nie wyszliśmy na tym...

Izuniek własnie coś słyszałam, że powyżej 100 zł jest jakaś karta i zniżka..;-) A mojego Ł. kolegi kolega tam pracuje i da mu namiar gdzie ten doda nam swoje zniżki pracownicze.. wiec myśle, że skorzystam coś na tym..
Wiec na pewno po wizycie od gina się wybiorę gdzie mi potweirdzi na 100% ze mieszka w środku Roksanka:-D

I dziękuję za pomoc;-)

ja osobisce w przylepie nie bylam ale slyszalam, ze jest calkiem ok. poki co wszystko mam juz kupione ale wiadomo, ze poznije tez trzeba bedzie kupowac:) wiec na pewno tam zajrze! a tak poza tym to jesli chodzi o tanie ubranka to moge polecic Pepco na al. zjednoczenia na przeciwko jysk. kupowalam tam body i koszulki za 6zl, spiochy i pajace po ok. 20zl.
ja tez mam takie nastawienie do porodu dziewczyny jak wy, czyli, ze bedzie co ma byc i wiem, ze na przebieg porodu ma wplyw wiele czynnikow. choc przyznam, ze zaczelam sie troche stresowac tym co nieznane:/ wiem, ze narodziny zblizaja sie wielkimi krokami i czuje, ze mam inne bole i objawy niz wczesniej: klucie pachwin, parcie na krocze, bole podbrzusza, wiecej skurczy (nawet w nocy dwa mnie obudzily). aaaaaaaaa;)

reklama
Do góry