reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Katoryba -my próbowaliśmy pieluch Dada przy Bartku. Nabawił się pieluszkowego zapalenia skóry, to samo było przy Huggisach. Natomist znajoma używała tych biedronkowych Dada i była zadowolona.

Nadia tak samo jak Bolcio, cyca musi dostać od razu jak zechce. W przeciwnym razie cały blok ją słyszy:-) Śpi teraz jak zaklęta a mamusia ma chwilkę na śniadanko i bb:tak:

Dziewczyny jak Wasze maluchy reagowały na podanie witaminy D? Były jakieś problemy?

Idę ogarnąć mieszkanie , po 14 ma położna przyjść.

Miłego dnia

reklama
kordek - tak to ja z tymi gazetami wymyśliłam :) plan się zrealizował - tatusiek zakupił 2 szt. z 20.12.2010 :)
a co remontujecie? i w jakim zakresie?

anias - u nas podanie wit. D nie wiązało się z żadnymi zmianami.

Hejo kochane;)

Katoryba Filipo zdrowy, nic nie złapał;) Ja kupiłam Dada jeszcze przed porodem, teraz kilka razy założyłam, bo mały zaczął wyrastać z 1 i takie mieszane uczucia mam. Jak nasiura to w środku jest tak wilgotno...kupkę wciąga dobrze, ale jak dla mnie babydreamy lepsze. Zamierzam wykorzystać tą paczkę do końca to napisze coś więcej. A z odparzeniami po pieluszkach to tak jest, ze każdy tyłeczek inaczej reaguje.
Dzisiaj dzwoniła ciotka z Soli zgadałyśmy się coś o tym usg bioderek, chwilę potem dzwoniła po pesel Filipa i inne dane, żeby go zarejestrować. Była w pracy także nawet nie zdążyłam zapytać do jakiej przychodni, ale terminy są na początek marca. Także jednak w Soli robią gdzieś to badanie;)

Anias no właśnie z tą wit D to u nas nieciekawie...Wczoraj mały miał okropne zaparcia wieczorem, płakał bidulek z godzinę, aż zrobił tą kupę...tylko kupa była zielona i z "niteczkami" krwi...przerażona zadzwoniłam na pogotowie, tam pediatra powiedział, że błona śluzowa odbytu jest pewnie poraniona od wysiłku i stąd ta krew, a zaparcia najpewniej od witaminy. Kazał posmarować dupalka w środku wazeliną, no i podziałało, Filip usnął. A kupy już więcej nie było takiej brzydkiej. Umówiłam się do naszej pediatry jeszcze, żeby nic nie przegapić.

oj widze, ze prawdziwe problemy to sa dopiero przede mna:) vii biedny Filipek z ta kupka, musialo go baaardzo bolec faktycznie:(
wlasnie kordek co tam konkretnie remontujecie? do mnie dzis mama przychodzi i moze sobie troche posprzatamy:)
katoryba jutro wielki dzien - pierwsze szczepienie:szok: miejmy nadzieje, ze mlody nie zdazy sie skapnac o co chodzi;) i bedzie grzeczny.
a co do tej herbatki to nie mam zamiaru rodzic wczesniej:) oj nie! nie speszy mi sie:) z tego co wiem to ona wzmacnia miesien macicy co ulatwia zniesc skurcze i ma wplyw na laktacje, pobudza produkcje pokarmu. a co do tego kiedy mozna pic to oczywiscie sa dwei szkoly:) jedna mowi, ze 2-3 tyg przed porodem a druga, ze juz od drugiego trymestru. ja chyba sobie odpuszcze jeszcze na tydzien ten napar bo wczoraj dziwnie sie po tym czulam, jakbym sie nacpala:) synek sie ozywil i macica stanela deba i mialam takie mini skurczyki:) i klucie w pachwinach, tak jakby mlody sie zsunal troche w dol??? a no i ciagnelo mnie krocze. wiec troche mialam stracha czy nie wywolalam sobie akcji:)

Cześć dziewczynki:-)

Wczoraj miałam dzień trolla leżałam w łóżeczku i starałam się nie rozchorować.Chyba z marnym skutkiem bo wprawdzie głowa mnie boli ale gardło i mam kaszel. Nic jak się tylko rozchorować zła jestem na to jak nie wiem co.
Dziś od rana latałam po mieście kupiłam ostatnie kosmetyki dla małej i już chyba nic nie brakuje:-) Byłam też w skarbówce matko ile ludu strach się bać wystałam się jak szalona. Mam na dziś dość atrakcji!

Nadgarstek nadal trochę boli i jest czerwony ale już lepiej na szczęście.

Katoryba Bolcia był już fajny:-p teraz będzie coraz fajniejszy a za chwilę będziesz odpędzać od niego potencjalne kandydatki:-)

Emri mam nadzieję, że Filip lepiej zniesie kolejne dawki witaminy.

Miłego dzionka mamuśki

remontujemy nasze dwa maleńkie pokoiki tyle, że aby zrobić coś w jednym to wszystko musi być w tym czasie w tym drugim (meble, rzeczy, pies z legowiskiem;-)) więc generalnie nie można kroku zrobić a wieczorem po rozłożeniu łóżka to już nie ma nawet centymetra kwadratowego wolnego miejsca;-)
Beti jeszcze tylko 3 dni i masz donoszonego dzidziusia :))) gratulacje :)) potem już tylko pozostanie oczekiwanie :)) a co do mojej małej to waży zawsze ok.400-500g więcej niż na dany tydzień powinna, czyli jakby była starsza o 2-3tyg. ale może to błąd usg
Madzioszkaa to Ty się kuruj i nie choruj!!
Emri pytałam się dwóch mamusiek z nowej soli co niedawno urodziły i obie robiły to usg prywatnie, jestem ciekawa, która to przychodnia.
Katoryba to będzie miał Twój synek super pamiątkę, gazety z dnia w którym się urodził :) fajny pomysł :) można zgapić?? ;-)
aa i trzymam kciuki za jutrzejsze szczepienie!!
Marttini ja już na szczęście edukację zakończyłam ale też podziwiam dziewczyny, że dają radę i dom i uczelnia.
Anias a co to za bzyczący leżaczek masz? Działa uspokajająco?

Katoryba -jak Bolcio zniósł szczepienia?

my po wizycie położnej. Naducha to mała klucha:-)Waży 3990.Na tydzien mamy odstawic witaminy i podawać Delicol. Zobaczymy jak po tym będzie.Muszę się odgazować i w związku z tym pić herbatę z kopru włosskiego. Leżymy teraz brzuszkiem do brzuszka...

Kordek -http://www.smyk-s2.pl/lezaczki/100-fisherprice-lezaczki.html. to jest dokładnie ten sam model. Ma funkcję wibracji, które Nadię wyciszają i uspokajają. Najbardziej trafiony prezent:)

Ostatnia edycja:
uff jesteśmy w domu :)

wybaczcie, że znowu napiszę egoistycznie, ale zanim nadrobię to trochę minie...

skończyłam ogarniać mieszkanie i w ogóle jakoś tak mi dziwnie... wróciliśmy mąż pojechał kupić coś na obiad, a ja siadłam na kanapie i nie wiedziałam co ze sobą zrobić...

Hania w gruncie rzeczy jest aniołkiem i jak nie jest głodna to ślicznie śpi, albo patrzy na wszystko do o koła. Tylko mamy problem z cycem... raz zassie i ładnie ciągnie a drugi raz nawet nie próbuje i robi taką histerię, że ciężko ją uspokoić, wtedy pod ręką musi być butelka... nie mam pojęcia jak temu zaradzić... może jakaś rada ??

ogólnie nie polecam nikomu 10cio dniowego pobytu w szpitalu... koszmar... sprawdziło się to czego obawiałam się najbardziej... szczegóły na grupie ;)

dziękuję Wam wszystkim za kciuki i miłe słowa :)

Cieszę się, że jesteś już w domu Vii. W tym co piszesz nie ma nic egoistycznego:-) nikomu nie życzę takiego przymusowego pobytu. Najważniejsze, że już jesteś w domku i Hania w swoim pokoiku. Pomalutku dojdziecie do siebie, życzę aby szybciutko unormowały się cycowe przeboje.

reklama
vii z dnia na dzien bedzie lepiej! teraz liczy sie wsparcie i zrozumienie meza!!! zaraz zapomnisz o pobycie w szpitalu i wszytsko sie ulozy:)
ja dzis sporo rzeczy moich posegregowalam i maz zaniosl do piwnicy a reszte do szafy schowalam. tak wiec graciarnia powoli zamienia sie w pokoik dzieciecy:)
a no i odebralam dzis wozek:) na razie sie sprawuje swietnie a nie dlugo sie zobaczy w praktyce:)
a mam pytanie do naszych mamusiek. czy przed porodem obnizyl wam sie brzuch i kiedy? bo ja na razie nic takiego nie zauwazylam i jestem ciekawa jak bylo u was;)

Do góry