reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

reklama
hej:)
ja siedzę w domku już od 8 tygodnia i jakoś tak mniej mam czasu na wszystko niż jak chodziłam normalnie do pracy ;p
chyba się rozleniwiłam trochę
dziewczyny piszecie o tych wózkach, też czytam mnóstwo opinii i forum i wiem, że wybór będzie trudny :)
chyba najpierw pooglądam na żywo w sklepach
pozdrowionka Ciężaróweczki :)

Myyszaaa witaj:) gdzie Ty się podziewałaś? Dawno Cię nie było... krewka będzie ok!! Ja siedzę niestety w domku, ach właśnie, Zus mi się przypomniał. Może komuś kiedyś przyda się ta informacja:) Przyznali mi zasiłek chorobowy, szefowa zaniosła wszystko osobiście, były tez zeznania świadków itd. Jak pamiętacie bałam się, bo nie miałam badań i BHP, ale o to nie pytali:)

Cześć,
Byliśmy w tym Dariuszu w Przylepie - faktycznie wybór wszystkiego jest spory. Można tam zakupić totalnie wszystko dla dzidziusia (produkują też swoje ubranka, wychodzi tanio jak barszcz - np. 4szt. kaftaników za niecałe 10zł, 100% bawełna). Ceny póki co zanotowaliśmy, będę porównywać z innymi sklepami. Co do wózków - stała ich tam cała masa, ale takiego jaki mi się marzy oczywiście nie ma (bo chyba jeszcze takiego nie wyprodukowali ;)) - chciałabym żeby wózek miał:
- przekładaną rączkę (nie chodzi o możliwość wpięcia spacerówki przodem jak i tyłem do kierunku jazdy)
- skrętne przednie koła (pompowane)
- możliwość wpięcia fotelika na stelaż
- małe gabaryty po złożeniu
- małą wagę
- możliwość przenoszenia gondoli za rączkę w budce
- możliwość regulacji oparcia w gondoli i w spacerówce
- i to co już w standardzie chyba: regulacja wysokości rączki, odpinana barierka, regulacja podnóżka, folia przeciwdeszczowa itd.
- no i żeby był tani :D
Ja niestety się z takim wózkiem jeszcze nie spotkałam - a może, któraś z Was miała przyjemność?
Wszystkie wózki, które wymieniłyście są prawie idealne - brakuje tylko przekładanej rączki :(

Ja już robiłam test obciążenia glukozą (75g) i wyszło mi jakoś dziwnie - poniżej normy na czczo i po 2h (cukrzyca ciążowa jest jak wynik wychodzi powyżej, także niby ok), dzwoniłam do gin - mówi, że mam się nie przejmować i stosować urozmaiconą dietę, ale jakoś tak nieswojo się czuję...

Beti1986 - termin rozpoczęcia naszych kursów w szkole rodzenia przesunął się na 30.11 (co mnie bardzo martwi) - wiadomość od prowadzącej

Hej - to może jakaś kawa na mieście :-D

Co do wózków - to w sumie CONECO - masz podobno wszystko co chcesz - nie ma przekładanej rączki - ale możesz zmienić położenie gondoli :-) a później części spacerowej wózka... nie pamiętam w którym - ja miałam Chicco - ale po dwóch latach użytkowania - odpadło przednie kółko...

Emri - na tydzien na wsi byłam :-) pooddychać świeżym powietrzem - załapałam sie na ostatni tydzień bez deszczu :-D

Pozdrawiam :-)

vii u nas dziś obiecany od piątku rosołek:)

w piatek trafiłam na izbę przyjęć naszego szpitala z paskudnym bólem po prawej stronie podbrzusza, po zbadaniu dr. Kozłowski postawił diagnozę : kolka nerkowa. Dostałam dwa paskudnie oleiste zastrzyki w pośladek poleżałam pół godziny , ból minął i puścili mnie do domku. Przy okazji dowiedziałam się, że kolki są całkiem normalnym zjawiskiem u ciężaróweczek. Należy zwolnić tryb, odpoczywać , uzupełniać płyny na bieżąco i będzie ok:)
pogoda się zepsuła i można popaść w depechę;)
życząc miłego dnia zmykam do rosołu:))

reklama
super zachowanie ze strony kasjerki:)
ja mam pecha w marketach:-) w sobotę byliśmy na zakupach w tesco gdzies w okolicach 11 , oczywiście jak byk tablica informująca o kasie pierwszeństwa - zamknięta, kasjerka ze stanowiska obok powiedziała, że koleżanka jest na przerwie. Dziwnym trafem około 19 tez pani była na przerwie:cool2:w carefourze są piekne transparenciki z napisami"więcej życzliwości dla kobiet w ciąży" i kasa uprzywilejowana jaka szkoda, że praktycznie cały czas zamknieta, to samo w auchan. Nie wiem czy też macie takie odczucie, ale więcej życzliwości kobietom w stanie błogosławionym okazują mężczyźni niż kobiety. Absurd poprostu:baffled:

co do wózka to znajomi kupili coś takiego :
Producent wzkw i artykuw dziecicych - TAKO - wzki dziecice, wzki lalkowe, spacerowe...
podobno lżejszy od innych modeli tako, nie widziałam go jeszcze na żywo ale gdy tylko obejrzę i przetestuję zamieszczę opinię:-)

Do góry