reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

a ile anias te zajecia kosztuja? bo ja sie czaje na nie wlasnie!!! mozna sie tak w ciagu roku zapisac?

izuniek wiem,ze aestima miala chodzic z mieszkiem i wiem, ze szczesliwa tez ze swoimi tam goscic miala:)

reklama
hej!hej!
Mam chwilę to pisze...Wybaczcie kobitki lecz ja nie wyrabiam z czasem za dużo się dzieje- choc nie pracuję to mam wiele do zrobienia-
Szczerze to nie przeczytałam wszystkich postów od 8.10. za dużo i bym znowu nic nie napisała :(

Nawet nie wiem od czego zacząc. Lilka od tygodnia świruje ze spaniem- właśnie teraz śpi od 16(o właśnie się zudziła) do 18;00 teraz je i piszę... a potem chodzi spac 22-23. Nie wiem co mam zrobic bo np wczoraj nie spała cały dzień przetrzymałam ją specjalnie a po 19:00 w Mt i na mecz Dawida usnęła jak tylko wyszłam z chaty no ale pospała 30 min co rzadko się zdarza że tak szybko się wybudza i poszła spa po 22.Po prostu nie mam pojęcia-czy jej zegar się przestawia czy cuuu.
A tak po za tym wszystko git-zdrowa i coraz więcej migająca i gadająca :)
izuniek- ciekawie może byc na tych zajeciach :) a u nas jest coś takiego?

Wybaczcie, że tak samolubnie :eek:

Ostatnia edycja:
izuniek fajnie że podesłałaś linki! do filharmoni obowiązkowo idziemy, właśnie się umawiałyśmy z koleżanką dwa dni temu :)
a piłka nożna? w życiu nie przypuszczałam że dla takich maluchów już są jakieś zajęcia! super sprawa, właśnie po to by wymęczyć ;)
tylko mam nadzieję że proponują także inny dzień nie tylko sobotę, bo mamy basen...
anias nunu że wiedziałaś, a nie podsyłasz nam tutaj ;)
a może jest jeszcze coś fajnego? bo mi żal mojego dziecka że tylko w chacie z matką siedzi i nie ma kontaktu z dziećmi.

hej ho,

izuniek, anias - dziekujemy :)
martini, paulineczka - wspolczuje, dla mnie straszne sa chwile jak sie dzieje cos zlego bliskim, niby jak trzeba to sie w miare ogarniam ale potem jak napiecie zejdzie to tragicznie sie czuje... oby jak najmniej takich wypadkow

martini - co do pieczenia to mozemy sobie 5 przybic ;) u mnie tez zawsze musi byc slodkie bo i jesc lubie i piec uwielbiam. musze od ciebie jakies przepisy wydebic bo jestem maniakalnym zbieraczem i kombinatorem jak to mowi moj maz ;)

anias - ja powiem tylko "ja piernicze!" :) i gratulacje dla Nadii, to zawsze bylo moim marzeniem zeby dziecko szybko mowilo ale jakos tego nie widze u nas ;)

vii - oby to byly 5-tki ktore szybko wyjda, wspolczuje nerwow jeszcze w takim stanie :(

izuniek - fajnie wygladaja te zajecia, a sa w zielonej?

ja padam na pyszczek, chlop w domu i jakos wiecej roboty niz jak go nie ma ;) dzis zbiegana bo rano urzad, potem fryzjer, potem mi sie zachcialo jeszcze przetworow i tortu i dopiero usiadlam ;)

milego wieczorku laski

a izuniek pytałaś czy to ja byłam na zumbie - otóż nie, na szafingu była lekcja pokazowa dla maluchów Zumbatomic - Zumba dla dzieci
ale to zdaje mi się dla starszych dzieci, nasze jeszcze za małe.
obejrzałam ten filmik pokazowy i bardzo mi się podoba socatots - Anias napisz coś więcej - jakie liczne są grupy, ile trwają zajęcia i jaki jest koszt.

sallis,beti- zajęcia w naszej grupie wiekowej są w soboty o 10.Trwają 45 minut,grupa maksymalnie 10 osób.Koszt 120 zł miesięcznie.Żadne zajęcia nie przepadają,można odrobić w innym terminie trzeba tylko wczesniej zgłosić , że się nie przybędzie.Na początku jest opłata za taki pakiet aktywacyjny 99 zł,który zawiera strój :koszulka z imieniem dziecka,spodenki i getry,poradnim rodzica,płyty z piosenkami i książeczkę osiągnięć:) Po zajęciach dzieci dostają naklejki i to sprawia wielką frajdę. Ja się tam bawię świetnie;) na początku jest rozgrzewka,potem dzieci wykonują różne polecenia w formie zabawy,biegają z kółkami hulahop,z piłkami,z kręglami,jeżykami-każda rzecz ma przypisane ćwiczenie wszystko z asystą rodzica.Za każde ćwiczenie przybijamy dziecku piatkę i bijemy brawo.Śpiewamy piosenki itp. Na koniec jest wyciszenie,naklejki i do domku.

Ostatnia edycja:
tak tak Beti był temat zajęć muzycznych, a ja chciałam iść na koncert jesienny do filharmoni :) i właśnie dlatego tak mnie ten link ucieszył :)

e: dzięki Anias za informacje, zapisałam nas na lekcje pokazową, ale niestety sob g.10 nam nie pasuje więc jak nie będzie innej grupy to nici.

Ostatnia edycja:
napisslam sie i mi przepadlo! wszystko przez to, ze nie mam chwilowo neta i z kom.pisze... Beti yamaha super! Miesiul uwielbia. koszt to 125zl/mc i 50 wpisowe. 90 ksiazki i plyty ale to akurat olewamy;) kupie mu za rok.
Nam na szafingu sie podobalo, nawet udalo mi sie pare rzeczy po Miesku sprzedac (40 dychy do przodu, od razu sie ich pozbylam;)). A nabylam prawdziwe skarby komninezon h@m w st. idealnym za 25 zl, cudne koszule h&m za 6 markowe czapy i rekawice za grosze, troche bluzek i zabawek, swietna bluze w mrowki za 4 zl:)) no i Mieszko sie na zumbie wyszalal;)

reklama
hej dziewczyny!:-)

co prawda nie należę do mam 2011, ale też nie należę JESZCZE do mam 2012 (nawet mimo mojego suwaczka) i stwierdziłam, że podpytam was, mamy na pełnym etacie;-), czy może któraś z was była w podobnej sytuacji, w jakiej ja jestem, mianowicie: jestem 6 dni po terminie porodu, jutro mam kolejną wizytę i kolejne KTG(chodzę prywatnie do dr Ruta), czyli będę już 7 dni po terminie. nie mam kompletnie żadnych objawów zbliżającego się porodu (0 rozwarcia), rodzić zamierzam w Zielonej Górze i tak się zastanawiam, kiedy lekarz może/powinien wystawić mi skierowanie do szpitala, ile po terminie? czy w zielonogórskim szpitalu, jeżeli kobitka jest po terminie i nie ma skierowania od lekarza prowadzącego do szpitala, to normalnie jak się pójdzie, to zrobią KTG i inne niezbędne badania? jak to jest, może któraś z was wie? generalnie za każdą wizytę płacę 100 zł i jeżeli takie same badania miałabym przeprowadzone w szpitalu nieodpłatnie, to czemu by nie zrezygnować z wizyt prywatnych.

z góry dzięki za odpowiedzi:-) jestem z mężem już w takim stresie z powodu przedłużającego się oczekiwania, że każda informacja, opinia, komentarz będzie dla mnie bezcenna:-)

Do góry