reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2011

hejka,
wczoraj pisałam ale oczywiście wcięło mi posta !! nie wiem czy mam taki wolny net czy laptopa ale jak chcę wysłać odpowiedz to strasznie długo ładuje a na koniec nie zamieszcza się post ....

paulineczka ja też pamiętam jak pierwszy raz spędziłam cały weekend bez małego... ale powoli trzeba się przyzwyczajać do odcinania pępowiny ;)

izuniek biedna ty jesteś ... człowiek i zmęczony psychicznie i fizycznie jest po takich nockach. Dobrze że chociaż mężuś się trzyma jako tako ;) kiedyś te zębiska muszą wyjść ...

izuniek, martini co do tej skazy Błażej jak miał trzy miesiące to dostał uczulenia na twarzy Pani w szpitalu jak byliśmy z tymi nerkami to stwierdziła że to skaza i zaczął pić bebilon pepti i mu to ze szło. Pytałam się pediatry jak to z rozszerzeniem diety ale powiedziała że obserwować przy wprowadzaniu pokarmów. Ale nic mu nie wyskakiwało ani po jajku ani po jogurtach itp. teraz miał badanie kupki i wyszyło że ma krew utajoną i nie wiadomo czy to od skazy czy od leków które przyjmuje... Jestem umówiona do gastrologa z nim zobaczymy co powie ;/

salis ale z Domi agentka ;) ale musiała mieć radochę że pani z telewizji do niej macha ;)

Błażko dostał katar i jest mega marudny mam nadzieje że to zęby a nie jakieś choróbsko znowu go dopadło ....

reklama
Hejj
katoryba- no nie wiem czy ze mnie taka lala, we wrzesniu bedzie rok jak włosów nie farbuje:// paznokcie obdrapane, makijaż... a co to makijaż?? :no: grunt że mąż w wersji kury też mnie kocha:-)

sallis- ale z Domi cukiereczek:) kiedyś pewnie nam też z telewizora pomacha gwiazdeczka:*
gogoja- biedny Błażko, znowu się go coś czepia:/ zdrówka życze:*
szczesliwa- czym sie ergonomiki od mt różnią, mi w mt kompletnie noszenie na plecach nie leży:/ strasznie mi ciężko i niewygodnie:/

u nas już ok, więc chyba zębole tak się dały we znaki, dzisiaj byliśmy odwiedzić małego Michałka (ur. 27.07.12 4600g 58cm), najświeższego członka rodziny i chyba z godzinę mi na rękach spał:)))) jejciu ja już zapomniałam jak to jest takiego bubusia z lecącą główką tulić, coś cudownego!!! A Wojcisław to mi się taaaaaaki ogromny teraz wydaje że masakra:))

siwa a wojtek zazdrosny nie był o maleństwo na Twoich rękach? bo D. nie pozwala się zbliżyć innym dziecom do mnie ;) pewnie przez chwilę to by nie zareagowała, ale przez godzinę marne szanse żeby moje ręce mogły być zajęte ;)
gogoja zdrówka dla B.!!! ten bidulek się wycierpi za wszystkie czasy chyba :/ oby to były "tylko" zęby a w kupce nic groźnego.

dziś był niby dzień wolny, a nie odczułam tego jakoś specjalne :/ chyba jestem bardziej zmęczona jak na co dzień. na rowerach byliśmy tylko i to nie za długo.a resztę czasu spędziłam w kuchni i na porządkach. i takie mi to święto.

buziaki

Witajcie;)

Ja tu dziewczyny myślałam, że będę mieć trochę do nadrobienia a tu prawie cicho.. No tak wiadomo każda z nas ma jakieś obowiązki, bądź sobie leniu****ą co wyjezdni na wakacje;)

Ja tu bez mojej Roksy.. Normalnie nie mogę przestać o niej myśleć.. Tym bardziej, że Ł. robi dach nad jeziorem, teściowa czasami też zajęta, a ona wszystko bierze w ręce bądź do buźki co popadnie.. więc się trochę martwię, ale pewnie nie potrzebnie.. przez to dziś pół nocy nie spałam i teraz mam tak zmęczone czerwone oczy jakbym była na jakimś kacu, albo nie wiem:sorry: chyba, że będzie ta chwila aby się zdrzemnąc przed pracą chodź słabo to widzę, bo już pranie wstawione i zabieram się za porządki..;/
Miłego dnia;)

Hej ;)

Sallis to u nas Noemi teraz zazdrosna się zaczyna robić troszkę, ale i tak najbladziej rozczula mnie kiedy leży w swoim łóżeczku my w swoim i się tulimy a ona z taką zazdrością patrzy i wystawia raczki i krzyczy żeby ją wziąć. Gorzej jest wtedy kiedy jest z nami w łóżku i ja się tule do P. a ona z zazdrości o tatusia mnie odpycha a nawet za włosy mnie kiedyś pociągnęła ;).

Paulineczka o nic się nie martw babcia z tatusiem dobrze się zajmą Roksą ;)**chociaż sama też bym pewnie tak przeżywała ;).

Katoryba wierszyk od Ciebie i Bola był taki miły, że wpisałam o do albumu Noesi, w którym w wkleja się zdjęcie co miesiąc wpisuje postępy dziecka jak ząbkuje itd, i na ostatniej roczkowej stronie jest też miejsce na życzenia i wierszyk ziają tam honorowe miejsce ;)*
My się przygotowujemy do jutra idziemy na szczepienie, masakra ale się denerwuję już na zapas ... Ale już taka dawno Noesia nie była mierzona, że z chęcią się dowiem wymiary id;P

hejka na wieczór1
mamusianoesi- dacie rade na szczepieniach i koniecznie napisz o wymiarach.

U nas Lilka na całego chodzi. Jak się przewróci to patrzy na mnie jak ma zareagowac-zdarza się zwłaszcza na asfalcie, że popłacze jak się przewróci (biedne kolanka) lecz trwa to chwilę. Chwile ale wszyscy w pobliżu usłyszą że dziecku coś się stało :tak:
outstanding- Bajka ma sie dobrze. Bawi się z Dalią i jedno pytanie! Czy ty jesteś pewna że twój pies to niejadek? U nas zajada cały czas :szok: i raz została wykąpana.Na spacery to lubi Lilka z nią chodzic bo ma małą smycz. Ja chętna na spotkanie dzieciowe :-D

Juhu,
gogoja - i jak po wizycie u gastrologa? co z tą krwią utajoną? pierwszy raz o tym słyszę :(

Izuniek - żyjesz? biedna Ty z tymi nockami...

Mamusia - cieszę się, że wierszyk się spodobał :) Roksa zazdrośnica mała ;) żeby Ci tylko chłopaka nie odbiła ;P

paulineczka - a dlaczego w nocy nie spałaś? tak się zamartwiałaś? spoko - dadzą radę, przecież też mooooocno kochają Roksankę i nie pozwolą żeby jej się coś stało.

oleczka - no to teraz trzeba koniecznie umówić Bola z Lilą na wspólne bieganie :)

siw@ - lala jak marzenie :) najważniejsze, że dla mężusia lala ;) każda z nas to lala i koniec kropka :)
w ergonomiku nie wiążesz pasów tylko zapinasz klamry i najczęściej jest dodatkowy pasek między pasami ramiennymi, który pomaga odciążać. Ale w MT możesz sobie zrobić to samo stosując węzeł tybetański. Ja Ci chyba o tym nie mówiłam bo sama się później z tym zorientowałam tak mi się wydaje. Poszukaj w sieci albo zobacz na mojej stronce.

No właśnie bo wstawiłam instrukcje wiązania na stronce, uszyłam nowego MT, uruchomiłam wypożyczalnię (już poleciał świeżuteński nad morze pooddychać jodem) i dodałam nowe literki. A w planach 6 kartek :o olaboga!

Bolino miał dziś drzemkę 3h!!! Szok, szok, szok! Ale wściekły był jak się obudził - jak za długo to też źle...

I znowu po północy idę spać (wczoraj po 2). No ale... wyśpię się na emeryturze ;)

Cześć;)

Oleczka mam nadzieję, że damy radę choć przypuszczam, że krzyk będzie na całą przychodnie. wymiarach na pewno napiszę ;)*

Katoyba mała pomyła Noemi, chyba Roksa Ci cały czas po głowie chodziła jak pisałaś dziś na bb :D. Super, że pomysł z wypożyczalnią się sprawdza i oby tak dalej! :)**

A tym czasem my się szykujemy na szczepienie, odezwę sie koniecznie po z wymiarami ;))

witajcie.
Nie było mnie kilka dnia, ale chyba nikt mojej nieobecności nie zauważył, więc tak jakby się nic nie stało jestem;)

Noesia buziaki urodzinowe słoneczko:* rośnij duża i szczęśliwa!!

u nas ciągle coś, jesteśmy właśnie w trakcie przemeblowania mniejszego pokoju, z sypialni robimy pokoik bardziej dziecięcy, bo i tak sypialnia już dawno oddana dziecku, bo lepiej sama śpi.
Kupiliśmy tez nowe meble do kuchni, więc wszędzie stoją kartony i powoli je skręcamy i ustawiamy.
Zaliczyliśmy w tamtym tygodniu falstart "fasolkowy", czyli myślałam,z e będzie maluszek, ale na teście tylko jedna krecha a druga uparciuch nie chciała się pojawić:(
Kaloszek nasz zaliczyła już pierwszy kroczek. bardzo niepewny i nieśmiały,ale liczy się, a co;) czekamy teraz na dłuższy dystans.
Pozdrawiam ciepło:)

reklama
heeeey!
siwa zalezy co kto oczekuje ;) ja chciałam szybko -wiadomo dwójka dzieci zobowiazuje do szybkich akcji-wiec mało czasu na "motanie" -temu ergonomik :) i zdrowy jak chusta :)
yvone gratki mebli! radocha z nowej rzeczy pewnie :)
gratki dla chodzącej lilki!

Do góry