Somiracle
Aktywna w BB
agrafa - co do kapielu Malucha w szpitalu to polozne same zabieraja na kapiel,ja lezalam po cesarce wiec bylam dluzej w szpitalu i mi wypadly dwie kapiele bo kapia co dwa dni. Wiec poprosilam o tą drugą kapiel u siebie w pokoju i polozna przyniosla wanienke i pokazala mi wszystko takze ok tak samo bylo z oczkami mojemu Malemu straaasznie ropialy po porodzie,wiec takze poprosilam aby przemyly mu oczka, szczerze mowiac jezeli sama sie nie doprosisz to pomoc jest znikoma,ale tak ja juz pisala Sylwia,jak wezmiesz sama swoje rzeczy to bedziesz mogla robic to sama, i co do chusteczek nawilzajacych mi wrecz zabroniono uzywac w pierwszych dniach, jak dziecko zrobilo kupke moczylam w cieplej wodzie pieluche tetrowa ( ktorych jest w szpitalu pod dostatkiem ) i mylam pupke Malego ) podklady rowniez sa w szpitalu w ilosci wystarczajacej,raz sie tylko zdazylo ze musialam zuzyc swoja wlasna pieluszke jednorazowa bo zabraklo na oddziale ale za kilka godzin Salowa przyniosla mi nowy zapas ale wiaodmo w razie W zawsze trzeba miec swoje
Co do pediatry mam ten sam problem co Ty... chociaz moj Maly ma juz prawie trzy miesiace nie jestemy zadowolenie z naszego pediatry ale kazdy ktpry jest polecany juz nie przyjmuje z powodu braku miejsc (( My chodzimy na Wyszynskiego ,recepte na wit D dostalismy przy pierwszej wizycie - Maly mial ok. miesiac.
Jezeli chodzi o USG stawow biodrowych to nalepiej robic w drugim miesiacu,skierowanie rowniez dostaniesz od swojego Pediatry,tylko zeby dostac sie na NFZ trzeba cholernie ldugo czekac dlatego ja poszlam prywatnie ( gdzie tez czekalam ok.\miesiaca ) sa dwa miejsca w ZG gdzie mzoesz zrobic to badanie tzn - jAldemed badz Centrum Medyczne na wyszynskiego - ja bylam tam koszt 60zł. Tyle ze Pani doktor powiedziala mi ze mam wyjatkowo duuuuuze dziecko i musze powtrzyc badanie miedzy czwartym a piatym miesiacem ))
to tyle z mojego ''doswiadczenia '' )
pozdrawiam,buuuziaki:***
Co do pediatry mam ten sam problem co Ty... chociaz moj Maly ma juz prawie trzy miesiace nie jestemy zadowolenie z naszego pediatry ale kazdy ktpry jest polecany juz nie przyjmuje z powodu braku miejsc (( My chodzimy na Wyszynskiego ,recepte na wit D dostalismy przy pierwszej wizycie - Maly mial ok. miesiac.
Jezeli chodzi o USG stawow biodrowych to nalepiej robic w drugim miesiacu,skierowanie rowniez dostaniesz od swojego Pediatry,tylko zeby dostac sie na NFZ trzeba cholernie ldugo czekac dlatego ja poszlam prywatnie ( gdzie tez czekalam ok.\miesiaca ) sa dwa miejsca w ZG gdzie mzoesz zrobic to badanie tzn - jAldemed badz Centrum Medyczne na wyszynskiego - ja bylam tam koszt 60zł. Tyle ze Pani doktor powiedziala mi ze mam wyjatkowo duuuuuze dziecko i musze powtrzyc badanie miedzy czwartym a piatym miesiacem ))
to tyle z mojego ''doswiadczenia '' )
pozdrawiam,buuuziaki:***