reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2010

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was orientuje się w jakim wieku najlepiej sprawdzia się dzieciom wzrok?
Chodzi mi kiedy najbardziej uwidacznia się wada wzroku ?
Żeby mieć całkowitą pewność, że wrok jest dobry u maluszka.

cześć dziewczyny,czy przyjęłybyście mnie na swoje forum??wiem,że mam mała ciut starszą,ale na naszym wątku jakoś nie mam ochoty pisać:(
asiek a do kogo chodzisz,bo my do dr bobrowicz i jestem z niej zadowolona,i okazuje się,że ktoś jednak w mojej okolicy mieszka,bo na wątku 2009nikogo nie było i nie miałam z kim chodzić na spacery:(

ania ja mieszkam na zamenhofa koło przychodni
Witaj Basiu ja chodze do doktor Łasowskiej... a my to musimy byc sąsiadkami :))
u Was na forum faktycznie troszke toksycznie sie porobiło :/

Dziewczyny, czy któraś z Was orientuje się w jakim wieku najlepiej sprawdzia się dzieciom wzrok?
Chodzi mi kiedy najbardziej uwidacznia się wada wzroku ?
Żeby mieć całkowitą pewność, że wrok jest dobry u maluszka.
ja byłam pierwszy raz jak Jula miała 1,5 roku baaardzo polecam okulistkę Ritę Wysoczańską

ładna pogoda nam sie zrobiła kto chetny na spacerek po parku?? np. w piątek???

dobry wieczór mamusie :) mam pytanie dotyczące wyboru pielęgniarki środowiskowej, która przychodzi do nas po porodzie. Czy jest nam jakaś przypisana " z góry" czy możemy wybrać jakąkolwiek? I czy jest to usługa płatna? Jestem całkiem nieabla w tym temacie. Pierwsze dziecko rodziłam kilka lat temu w Ustce i tam przyjeżdżała pielęgniarka z Poradni K do której należałam.

z góry dziekuję za pomoc
pozdrawiam wszystkie teraźniejsze i przyszłe mamusie

Z tego co się orientuję to u nas jest tak samo.
Ja dostałam położną ze "Skarbowej", bo tam mam swojego rodzinnego, kumpele z Zamenhofa, bo tam mają rodzinnego.
Po porodzie przed wypisem przyszła pielęgniarka wręczyła wizytówkę ze Skarbowej ale o ile sobie przypominam, to chyba można też samemu wybrać.
Co do płatnści to za położną z "rejonu" się na pewno nie płaci, nie wiem jak jest przy wyborze swojej ale wydaje mi się, że to wtedy by było coś na pozór prywatnej położnej.

Asiek1000 a myślisz, że jakbym poszła z Laurą teraz albo nie wiem za miesiąc to by wykryli ewentualną wadę?

Ania ja tam widziałam nawet 3 tyg dzieciaczki ale czemu przypuszczasz ze malutka moze miec wade wzroku?? do okulisty nie potrzebujesz skierowania a czeka sie 2 miesiące na wizyte :( przynajmniej tam gdzie ja chodze z Julą...

reklama
Ja jestem krótkowidzem :D Mój A jest dalekowidzem.
Wiem, że jest duża szansa, że Laura ma wzrok taki jaki powinna.
Ale ze mną była dość późna reakcja i nie chcaiałabym popełniać czyichś błędów ;))

Do góry