reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2010

Kuna a jak Kasperek sobie tak drepta po dywaniku to nikt na ciebie nie krzyczy, ze za wcześnie, że kręgosłup jescze nie taki jaki być powinien?? :D:D
Laura już zaczyna się podnosić, chce siadać ledwo oczy otworzy już wstaje i krzyczy bo nie może sie podnieść do końca;))
Emilcia cieszymy się, że przesypiacie już nocki;))
Oj chciałabym żeby moja Laura przesypiała caaałe noce....
Czasem się Jej zdaży ale to naprawde żadko... A tak to budzi sie przeważnie 2 razy na jedzonko i nie stsety nie da się oszukać ani piciem ani smoczkiem;)
Pozdrawiamy gorąco;))

reklama
Emilka no jak bym mogła zapomnieć o Was ;) zaglądałam tu po kryjomu zobaczyć co się dzieje, a widzę że dzieje się dużo bo nowe mamy przybyły :) nie było tylko czasu żeby coś naskrobać ;-) Dobrze że Adaś daje Wam pospać. Mam nadzieję że nasza mała przejdzie ząbkowanie tak nieboleśnie jak było u Mikołaja. A Mikołaj opiekuje się małą aż nadgorliwie :-) jakby potrafił to jeszcze pieluchę by zmieniał :-D zresztą od początku mówił że będzie dziewczynka i wykrakał :-D

Kuna
cieszę się że Kaspi dobrze się czuje :) Ja też daje B. pepti małej i jest dużo lepiej, bo do tej pory miała wysypaną buzię wypryskami i nie mogła kupy zrobić. Co prawda teraz ma trochę podzielonkawą ale przynajmniej ją robi bez wysiłku i czopków. Mam nadzieję że kolor się tez zmieni bo narazie jesteśmy na tym mleku tydzień. A to mleko jest tylko w aptece, i możesz dostać na nie receptę od prdiatry wtedy płacisz połowę ceny.

pozdrawiam was wszystkie, będę tu zaglądać:)

Aniu :-) Małego trzymam mocno pod paszkami i delikatnie opieram mu pupkę:p Nóżkami zaledwie smyra ziemię ale to i tak sprawia mu wielką radochę! Za to od dawna siada... w sensie, że się podciąga. Je na siedząco, inaczej krzyczy. W ten sposób też się załatwia, co daje mi nadzieję, że nie będzie problemu z kupkaniem do nocniczka:)

A co do tego mleka, Megi, powiedz co muszę zrobić aby pediatra wypisał mi receptę na to mleko? Zapisane w karcie ma, że dostaje je z powodu delikatnego brzuszka i kolek.
A i powiedz kochana, kiedy przejdziesz się z nami na spacerek? Dziś byłyśmy na spacerku z Emi i Adaśkiem. Mogłam ponosić tego kochanego szkraba. Cięższy od Kasperka ale straszliwie kochany! Kasperek pierwszy raz śmiał się na podwórku, gruchał i zacieszał:D:D:D

Dziś znów miał trochę zaparcie, za dużo soczku z bananem;)Ta Ale jakoś daliśmy radę! Po kąpieli pociągnął butlę i nawet nie skończył a już zasnął:p

Agrafa, chyba się zarejestruję! Dzięki za link:) Dopiero zerknęłam na Twój suwaczek !!! Kobitko kochana już niebawem będziesz mamusią! :p
Tak się śmiałam, że Emilka tak rozkleja się jak się dowie, że któraś z nas urodzi a wczoraj jak się dowiedziałam, że znajoma jest w ciąży to same łzy mi napłynęły:p
Ot mam nauczkę:D

Spokojnej nocy dziewuszki;*

Hej dziewczyny, sto lat mnie tutaj nie było:), tzn ponad trzy miesiące bo tyle mają moje maluchy uff
Jeju dziewczyny nie mam na nic czasu, zresztą same wiecie jak to jest a ja tak mam podwójnie. Jak by tego jeszcze było mało to Hania jest tak absorbującym dzieckiem, że na minutkę nie można jej samej zostawić, ba a nawet położyć. Cały czas chce żeby ją nosić a jak nie to płacze straszniście:( Oluś dla odmiany jest dużo spokojniejszy i leży bez problemu w leżaczku. Gorzej jest jak ma mokrą pieluszkę albo chce jeść, wtedy mam stereo. MASAKRA. Byłam z Hanią u trzech pediatrów, bo dla mnie niezrozumiałą rzeczą jest że dziecko cały czas płacze ale niestety ponoć wszystko jest w porządku, taki ma charakter i tyle. Byłam też z nią w poradni rehabilitacyjnej - ma lekki przykurcz i będziemy chodziły na masaże. Może to chociaż pomoże. Wykończy mnie to dziecko. Jak zasypia to oczywiście krzyczy 2 godziny i nie pomaga lulanie noszenie, rusza nerwowo rączkami, nóżkami i główką potem zasypia by za dwie godziny znów obudzić się z krzykiem.
Dziewczyny może wy macie jakiś pomysł na ujarzmienie mojego dziecka.
Proszę wybaczcie mi moją nieobecność ale ja naprawdę nie mam czasu.

Kuna a jak Kasperek staje?
Bo nasza Laura to z 2 misiace juz calymi stopkami staje co tez jej straszna radoche daje;)

Apie nie wypowiem sie za wszystkie mamusie ale ja Ciebie rozumiem;))
Laura tez lubi rączki. Mój na mnie krzyczy a ja praktycznie gdzie z nią nie pójde tam wszędzie ręce ręce ręce.....

Kaspi staje na całe stopki i pręży się do pozycji idealnie prostej. Trzymam go prawie w powietrzu ale on podskakuje, daje kroczki... Musiałabyś zobaczyć bo tego nie da się opisać!:)

Oj tak szybko to jeszcze się nie klujemy, po wczorajszym usg ciąża młodsza o 2 tyg od OM i termin mi wychodzi na połowę listopada. Do tego mała usiadła na pupie i zobaczymy, co będzie dalej. I martwi mnie jej waga, bo wazy około 1200, jak na 30 tydz, to mało, jak na 28 z usg ok i teraz już sama nie wiem, w którym tyg jestem i kiedy mam się szykować na poród ;-).

Apie, tak się składa, że moja kuzynka cię zna i opowiada mi o twoich maluchach- jaki ten świat mały ;-). Co do płaczu, to moja kuzynka miała takiego wrzeszczacego i teraz nie uwierzycie, ale poszła do jakiejś starej kobitki i ona to dziecko odczarowała i rzeczywiście przestało płakać...

Kuna w tej aptece można też realizować recepty- zamawiasz przez net i potem przy odbiorze pokazujesz receptę. Aha i zapisz się w doz.pl do programu dla mamy i maleństwa, dostaniesz kartę zniżkową i można dodatkowo do cen z netu dostać np 15% taniej- wtedy jest napis, że to zniżka.

portal o zdrowiu i apteka online

Kuna ja pediatrze po prostu powiedziałam żeby mi dała receptę na Bebilon pepti bo mała na razie tylko po nim jest spokojna, czystą buźkę, i robi kupki bez zatwardzeń. Wpisała w kartę że bierze i dawkowanie. Najbardziej mnie śmieszy to, że na recpte jest to mleko traktowane jak lek , a bez recepty już nie i normalnie moża je sobie kupić w aptece, tyle że drożej. Paranoja...:no:
A co do spacerka ;) wybiorę się z Wami w któryś dzień jak będę w ZG, ale wyprawa z moim starszym dzieckiem to masakra. Śmieję się że on ma kołowrotek w tyłku bo 5 sekund nie posiedzi spokojnie. A dziennie kosztuje mnie to dużo nerwów :/

CZESC DZIEWCZYNY :-)
Malutki poszedl spac a ja w koncu znalazlam chwile zeby napisac!!!

Maly jest Kochany!! w dzien prawdziwy Aniolek!!! W nocy wstaje do karmienia dwa razy, ok. 24:00 i pozniej ok. 3:00-4:00. Karmie tylko piersia - niewyobrazalny ból jak zaczyna ssac :(((( ale jestem twarda i jakos zniose, polozna mowila ze do 6 btyg powinno sie wszytsko unormowac i bol piersi powinien takze zniknac ! Wiec czekam!

Napisze szybko o moim porodzie, a wiec mialam CC, poniewaz tetno Maluszka po trafieniu na patologie jeszcze kilka razy zaniklo na KTG i lekaqrze obawiali sie najgorszego, ogolnie jak uslyszalam - " prosze sie przygotowac robimy CC" to wpadlamw mala histeria pobniewaz w ogole nie bylam na to przygotowana,caly czas sadzilam ze urodze normalnie,ale podano mi dwa razy kroplowke i nic - zero skurczy i rozwarcia.
Teraz jestem suuuuuuper wdziecznqa za cesarka,do siebie doszlam dosc szybko,tylko jeszcze pozostal bol plecow, blizna mam taka malutka i cieniutka ze az jestem w szoku ze przez takie male naciecie wyciagneli mojego Szkraba!!!

Ja ze szpitala jestem BARDZO ZADOWOLONA I GORACO POLECAM, oddzial Patologii i sama Porodowka - SUUUPER ! co do Roomingu mialam kilka zastrzezen i trafilam na kilka niemilych pielegniarek ale ogolnie tez super,ja jestem jak najbartdziej ZA !

Mamusie ktore karmia piersia - kiedy bol sutkow u Was zniknal?
Kuna Ty nie karmisz piersia? Ciagle mi sie wydawalo ze`tak? :tak: Twoj Maluch ma ponad 3 miesiace i juz tak ladnie spi? Czyli moge sie ludzic zde Moje Malenstwo tez da Mamusi pospac jak bedzie mialo ok. 3 miesiecy ??? ;-)

i mam jeszcze do Was pytanko, moglybyscie polecicmi jaiegos pediatre,musze wybrac jak najszybciej a nie wiem :(((
Polozna Srodowiskowa mowila mi zebym poszla do przychodni na Fabrycznej " ZDROWIE" , czy ktoras z Was tam chodzi???

I jezszce mam pytanie co do szczepien dodatkowych dla Maluszka, chce je zrobic, orientujecie sie jakie sa koszta i jak mozna to zalatwic? U pediatry? Robilyscie takie szczepienia ? :))))

Pozdrawiam Was wszystkich Goraco i ide zobaczyc do mojego Malenstwa,zaraz pewnie wstanie , karmienie i pojdziemy na spacerek bo taka sliczna pogoda :)))))

BUUUUZIAKI :*:*

reklama
Somiracle, ponoć w przychodni na Zamenhofa i w "Wigorze" są świetni pediatrzy. W Aldemedzie na deptaku jest p Korczewska- dziś poznałam i polecam:)

Jeśli chodzi o szczepienia to załatwiasz to u pediatry więc się nie przejmuj!:)

Co do karmienia, też miałam ten ból i on NIE PRZESZEDŁ, stres z tym związany, silne kolki, problemy z kupą, chlustanie zaprowadziło nas do butli po której mały śpi całą noc! (21-6 rano).
Jeśli chodzi o cesarkę, to ja też nie miałam jej planowanej... I nie byłam tak zadowolona jak Ty. Ale o tym na spacerku!;-)

Megi! Dziś dostałam receptę na 5 puszek i jestem ogromnie wdzięczna za radę!!!:) Zawsze to jakaś oszczędność:D

Agrafa, nie opieraj się na terminach. Twoje ciało samo da znać kiedy urodzić, może nawet 3tyg. przed terminem albo po;-) Wiem, to nie jest miłe uczucie kiedy nie wiesz kiedy to nastąpi;P Ale spokojna głowa, co ma wisieć nie utonie!

Kurcze szkoda tej Apie, na prawdę jej współczuję! Wczoraj zamieniłam z nią kilka słów na gg... Szkoda bo nawet nie ma długich spacerów z tą Jej Hanią... Trzeba się zmówić i pociotkować trochę co by odciążyć mamuśkę!:)

PS: Kasper tak słodko śpi, że z drugiego pokoju słychać chrapanie!!!!:)

Do góry