reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2010

Dziękuje bardzo za tak miłe przyjęcie :)
To fakt mam jeszcze sporo czasu,ale jako ze to moja pierwsza ciaza stresuje sie juz od pierwszych dni :)
Mam jeszcze takie pytanie,kiedy najlepiej zapisac sie do szkoly rodzenia?
Czy moge zrobic to juz teraz?
Z gory dziekuje za odpowiedz ( bo widzialam wyzej ze ten temat byl juz poruszany ;-))
A i jeszcze,jakich kremów uzywacie na przeciw rozstepom?
Ja zamowilam Mustele podwojne dzialanie i wlasnie dzisiaj odebralam,czytalam ze Mamusie sa zadowolone z tego preparatu :tak: Zobaczymy:-p
POZDRAWIAM!

reklama
yowka, bardzo nam miło Cię poznać !!!:-) Mam nadzieję, że odwiedzisz naszą piękną Zieloną Górę, która pomimo sporej ilości śniegu i tak wygląda czarująco (te nieodśnieżone ulice, chodniki i zasypane miejsca parkingowe :-D:-D:-D).
Hehe, a masz już jakieś objawy sybiektywne ciąży? :-)

Somiracle, do szkoły rodzenia najlepiej się zapisywać od około 15 tc, później może nie być miejsc a wcześniej to nie wiem czy są już przyjmowane zapisy- zawsze można zadzwonić i zapytać:-p
Jeśli chodzi o pielęgnacje brzuszka to ja nie poradzę za dużo, od początku jestem na oliwkach w żelu Johnson&Johnson- póki co skóra jędrna niczym dupka niemowlaka:-p

A i muszę się pochwalić, właśnie wróciłam z zakupów i postanowiłam sobie pooglądać obecny stan ciuszków dla Kasperka:-)
Oto efekt:
dsc0116z.jpg

Co o tym myslicie?:D Ja już chyba oszalałam na tym punkcie :zawstydzona/y::-D:-D

Buziaki kochane :):*
http://www.jnj.com/

Dzieki za info :)
Właśnie zadzwonilam:tak: i to juz był czas najwyzszy:-p
Wydaje sie ze bedzie super,Panie przez telefon bardzo miłe,skore do udzielenia wszelkich informacji :tak:
Zaczynam 10 maja :) Szmat czasu ale ja i tak sie juz ekscytuje :-p
Kuna Czarna - śliczne ubranka dla Maluszka!!!
Ja tez licze na to ze bedzie chłopczyk :-) Bardzo bym chciała!!!
POZDRAWIAM:*

Somiracle, rozumiem ekscytację, w końcu poznasz więcej brzuchatek:tak: Ja zaczynam już 15 lutego, radości mojej nie ma końca- w końcu nikt nie będzie gadać, że jestem monotematyczna:-D Jakiś czas temu nie wiedziałam nic o szkołach rodzenia i myślałam, że można chodzić tylko odpłatnie;-) Na szczęście w porę ktoś mi szepnął o naszej przyszpitalnej i dziś już oczekuję na pierwsze zajęcia:tak:

A ciuszki jak widzisz, w kolorach raczej kremowych, na wszelki wypadek gdyby Kasperek zrobił niespodziankę i urodził się dziewczynką :D Pomimo tego, że marzyłam o dziewczynce to teraz wolałabym aby był już chłopiec- wszyscy oswoili się z tą myślą, włącznie ze mną :p

Tak z innej beczki, dziś pisałam jeden z ostatnich egzaminów, trzymajcie kciuki- poprawki nie wchodzą w grę, w końcu zaczną się zajęcia szkoły rodzenia:-D:-D:-D
Po sesji dziekanka i w ogóle z górki ale teraz jeszcze jest mały stresik:sorry2:

Miłego wieczorku dziewczyny;*

PS: Mały już nie daje mi spać...:-( buszuje prawie 24/7:szok: któraś doba z rzędu kiedy nie jestem w stanie uleżeć nawet 20 min, czyżby szykowało się małe ADHD??:-p

Ostatnia edycja:
No tak,napewno miło będzie przebywać w gronie oczekujących Mamusiek :tak:
Pewnie duzo ciekawych rzeczy bedzie mozna sie dowieziec!
Ja o szkole rodzenia wiedzialam tylko tyle ze jest "Ksenia" u Nas w ZG:tak:
I juz chcialam sie tam zapisac kiedy trafilam na to forum :)))) i przeczytalam o przyszpitalnej,takze dziekuje Mamuski :-p
Hehe,tak,lepiej sie zabezpieczyc w razie gdyby byla dziewczynka;-)
Moj narzeczony nie bierze nic innego pod uwage,mowi ze ''czuje'' ze bedzie chlopak :-D
Juz nawet imie wybralismy - Carlo :tak:
No,ale najwczesniej w marcu ,jak bedzie nam dane,poznamy płeć :)

Pewnie,ze trzymamy kciuki za Twoje egzminy!!! Ale oczywiste jest ze bedzie wszystko po Twojej mysli :tak:
Miłego dnia!!!

Carlo?:-) Kurcze brzmi tak... męsko:-D:cool2: Mój mąż nie pozwoliłby raczej na tak obco brzmiące imię :-p Ale piękne jest:sorry2:
Wstaw sobie jakiś suwak kiedy się spodziewasz brzdąca, to dużo nam mówi:tak:
Trzymam kciuki aby płeć była spełnieniem waszych marzeń!;-)
A wracając do szkoły rodzenia- jak już bede po pierwszych zajeciach to opowiem jak bylo:-p Sama nie wiem jak to wygląda. Ale nie to mnie przeraża. Jak się tam dostać??:zawstydzona/y: Biorąc pod uwagę że to przyszpitalna szkoła to pewnie gdzieś na terenie szpitala ale dokładniej gdzie to kurka nie wiem:-p:zawstydzona/y: Ktoś oświeci?:-)

Przyszpitalna jest..
Wiesz gdzie jest izba przyjeć na porodówce?
Jak wchodzisz wejściem, co jest otwarte całą dobę (nie tym od pogórnej, tylko tylnym) w tym przedsionku jest pokoik;)
Tam są jeśli dobrze pamiętam zapisy, a zajecia będą w tym korytarzu co jest USG i jak do wind idziesz:)
Bodajże pierwsze albo drugie drzwi po lewej:)

No właśnie w tamtym roku byłam przyjmowana na izbie więc wiem, które to tylne wejście :-) Jeśli tylko drzwi są podpisane to jakoś trafię:-D

Z tego co mi się kojarzy to są:)
A przynajmniej przed zajęciami będą otwarte na ościerz:p
lub być powinny:tak::tak:

A właśnie Kuna:D:D
Możliwe, że Ci się szykuje małe ADHD:D:D
Ja do środy nie wiedziałam, że moja niunia nóżkami potrafi kopać:D:D
Jak mnie kumpela po brzuszku masowała to mała kopała a tak to zazwyczaj "kopie" rączkami a nóżki delikatnie wyciąga:D:D

Może czuje, że mamusia ma kamice żółciową i nie chce żeby bolało??:szok::szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wszystkie przyszle mamusie;) Ja dopiero wrzesniowka 2010 ale juz zaczynam sie rozgladac. U mnie to w ogole skomplikowana sprawa. Pochodze z zg, mieszkam w zarach a chcialabym rodzic w sulechowie (jesli nie bedzie przeciwwskazan to w wodzie). Wiem ze zagmatwane, ale o zarskim szpitalu slyszalam same zle opinie i po prostu sie boje. Myslalam zeby do szkoly rodzenia w sulechowie sie zapisac, moze to cosby dalo. Lekarza mam w zarach. Co o tym myslicie dziewczynki?? Da rade? :) Pozdrawiam Mamusie serdecznie;)

Do góry