reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2010

Dziękuje bardzo za tak miłe przyjęcie :)
To fakt mam jeszcze sporo czasu,ale jako ze to moja pierwsza ciaza stresuje sie juz od pierwszych dni :)
Mam jeszcze takie pytanie,kiedy najlepiej zapisac sie do szkoly rodzenia?
Czy moge zrobic to juz teraz?
Z gory dziekuje za odpowiedz ( bo widzialam wyzej ze ten temat byl juz poruszany ;-))
A i jeszcze,jakich kremów uzywacie na przeciw rozstepom?
Ja zamowilam Mustele podwojne dzialanie i wlasnie dzisiaj odebralam,czytalam ze Mamusie sa zadowolone z tego preparatu :tak: Zobaczymy:-p
POZDRAWIAM!

reklama
yowka, bardzo nam miło Cię poznać !!!:-) Mam nadzieję, że odwiedzisz naszą piękną Zieloną Górę, która pomimo sporej ilości śniegu i tak wygląda czarująco (te nieodśnieżone ulice, chodniki i zasypane miejsca parkingowe :-D:-D:-D).
Hehe, a masz już jakieś objawy sybiektywne ciąży? :-)

Somiracle, do szkoły rodzenia najlepiej się zapisywać od około 15 tc, później może nie być miejsc a wcześniej to nie wiem czy są już przyjmowane zapisy- zawsze można zadzwonić i zapytać:-p
Jeśli chodzi o pielęgnacje brzuszka to ja nie poradzę za dużo, od początku jestem na oliwkach w żelu Johnson&Johnson- póki co skóra jędrna niczym dupka niemowlaka:-p

A i muszę się pochwalić, właśnie wróciłam z zakupów i postanowiłam sobie pooglądać obecny stan ciuszków dla Kasperka:-)
Oto efekt:
dsc0116z.jpg

Co o tym myslicie?:D Ja już chyba oszalałam na tym punkcie :zawstydzona/y::-D:-D

Buziaki kochane :):*
http://www.jnj.com/

Dzieki za info :)
Właśnie zadzwonilam:tak: i to juz był czas najwyzszy:-p
Wydaje sie ze bedzie super,Panie przez telefon bardzo miłe,skore do udzielenia wszelkich informacji :tak:
Zaczynam 10 maja :) Szmat czasu ale ja i tak sie juz ekscytuje :-p
Kuna Czarna - śliczne ubranka dla Maluszka!!!
Ja tez licze na to ze bedzie chłopczyk :-) Bardzo bym chciała!!!
POZDRAWIAM:*

Somiracle, rozumiem ekscytację, w końcu poznasz więcej brzuchatek:tak: Ja zaczynam już 15 lutego, radości mojej nie ma końca- w końcu nikt nie będzie gadać, że jestem monotematyczna:-D Jakiś czas temu nie wiedziałam nic o szkołach rodzenia i myślałam, że można chodzić tylko odpłatnie;-) Na szczęście w porę ktoś mi szepnął o naszej przyszpitalnej i dziś już oczekuję na pierwsze zajęcia:tak:

A ciuszki jak widzisz, w kolorach raczej kremowych, na wszelki wypadek gdyby Kasperek zrobił niespodziankę i urodził się dziewczynką :D Pomimo tego, że marzyłam o dziewczynce to teraz wolałabym aby był już chłopiec- wszyscy oswoili się z tą myślą, włącznie ze mną :p

Tak z innej beczki, dziś pisałam jeden z ostatnich egzaminów, trzymajcie kciuki- poprawki nie wchodzą w grę, w końcu zaczną się zajęcia szkoły rodzenia:-D:-D:-D
Po sesji dziekanka i w ogóle z górki ale teraz jeszcze jest mały stresik:sorry2:

Miłego wieczorku dziewczyny;*

PS: Mały już nie daje mi spać...:-( buszuje prawie 24/7:szok: któraś doba z rzędu kiedy nie jestem w stanie uleżeć nawet 20 min, czyżby szykowało się małe ADHD??:-p

Ostatnia edycja:
No tak,napewno miło będzie przebywać w gronie oczekujących Mamusiek :tak:
Pewnie duzo ciekawych rzeczy bedzie mozna sie dowieziec!
Ja o szkole rodzenia wiedzialam tylko tyle ze jest "Ksenia" u Nas w ZG:tak:
I juz chcialam sie tam zapisac kiedy trafilam na to forum :)))) i przeczytalam o przyszpitalnej,takze dziekuje Mamuski :-p
Hehe,tak,lepiej sie zabezpieczyc w razie gdyby byla dziewczynka;-)
Moj narzeczony nie bierze nic innego pod uwage,mowi ze ''czuje'' ze bedzie chlopak :-D
Juz nawet imie wybralismy - Carlo :tak:
No,ale najwczesniej w marcu ,jak bedzie nam dane,poznamy płeć :)

Pewnie,ze trzymamy kciuki za Twoje egzminy!!! Ale oczywiste jest ze bedzie wszystko po Twojej mysli :tak:
Miłego dnia!!!

Carlo?:-) Kurcze brzmi tak... męsko:-D:cool2: Mój mąż nie pozwoliłby raczej na tak obco brzmiące imię :-p Ale piękne jest:sorry2:
Wstaw sobie jakiś suwak kiedy się spodziewasz brzdąca, to dużo nam mówi:tak:
Trzymam kciuki aby płeć była spełnieniem waszych marzeń!;-)
A wracając do szkoły rodzenia- jak już bede po pierwszych zajeciach to opowiem jak bylo:-p Sama nie wiem jak to wygląda. Ale nie to mnie przeraża. Jak się tam dostać??:zawstydzona/y: Biorąc pod uwagę że to przyszpitalna szkoła to pewnie gdzieś na terenie szpitala ale dokładniej gdzie to kurka nie wiem:-p:zawstydzona/y: Ktoś oświeci?:-)

Przyszpitalna jest..
Wiesz gdzie jest izba przyjeć na porodówce?
Jak wchodzisz wejściem, co jest otwarte całą dobę (nie tym od pogórnej, tylko tylnym) w tym przedsionku jest pokoik;)
Tam są jeśli dobrze pamiętam zapisy, a zajecia będą w tym korytarzu co jest USG i jak do wind idziesz:)
Bodajże pierwsze albo drugie drzwi po lewej:)

No właśnie w tamtym roku byłam przyjmowana na izbie więc wiem, które to tylne wejście :-) Jeśli tylko drzwi są podpisane to jakoś trafię:-D

Z tego co mi się kojarzy to są:)
A przynajmniej przed zajęciami będą otwarte na ościerz:p
lub być powinny:tak::tak:

A właśnie Kuna:D:D
Możliwe, że Ci się szykuje małe ADHD:D:D
Ja do środy nie wiedziałam, że moja niunia nóżkami potrafi kopać:D:D
Jak mnie kumpela po brzuszku masowała to mała kopała a tak to zazwyczaj "kopie" rączkami a nóżki delikatnie wyciąga:D:D

Może czuje, że mamusia ma kamice żółciową i nie chce żeby bolało??:szok::szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wszystkie przyszle mamusie;) Ja dopiero wrzesniowka 2010 ale juz zaczynam sie rozgladac. U mnie to w ogole skomplikowana sprawa. Pochodze z zg, mieszkam w zarach a chcialabym rodzic w sulechowie (jesli nie bedzie przeciwwskazan to w wodzie). Wiem ze zagmatwane, ale o zarskim szpitalu slyszalam same zle opinie i po prostu sie boje. Myslalam zeby do szkoly rodzenia w sulechowie sie zapisac, moze to cosby dalo. Lekarza mam w zarach. Co o tym myslicie dziewczynki?? Da rade? :) Pozdrawiam Mamusie serdecznie;)

Do góry