reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Witam:-)
Ja wstałam dziś o 8 - obudziło mnie stękanie Jaśka. A Jula w sumie nie wiem o której wstała bo o tej 8 to już ubrana była:-D:-D W końcu przelałam z nocnika i już nawet wyniczki mam - wszystko w normie...I tak się zastanawiam, czy jakby była jakaś bakteria czy zapalenie pęcherza to to wyjdzie w ogólnym badaniu moczu, czy trzeba jeszcze posiew zrobić? A w majtki dalej usikuje:sorry:
Co do jedzenia to Juśka ma kilka rzeczy które lubi i innych nie ma szans w nią wmusić - np nie zje białego serka, dżemu, rzodkiewki, sałaty, jak jest natka lub koperek w zupie czy sosie to też kręci głową. Ale już np sery żółte je, ogórki, pomidory, paprykę, korzeń pietruszki surowy:szok:, owoce prawie wszystkie. Więc jej nie zmuszam do tych potraw których nie lubi;-)

reklama
magda dobrze że wyniczki w normie to najważniejsze:)
co do jedzenia to oczywiście że nie można zmuszać dziecka do jedzenia tego co nie lubi! :tak: zgdzam się.. :happy:

życze wam miłego popołudnia
ja zmykam obiad już szykować. potem jedziemy z mężem na zakupy. a wieczorem znowu fitness wiec może poznym wieczorkiem jeszcze zajrzę! ;-)

Witam się sobotnio;-)
Dziś obiad u mamusi więc mam spokój z gotowaniem:-)
Jula właśnie tankuje autka kablem do telefonu:-D:-D:-D
Coś ją ostatnio na jajka wzięło...I na śniadanie się domaga, i na kolację...Ile takie dziecko może w ogóle jajek na tydzień zjeść?

hehe mój Filip też uwielbia jajka:-D:-) chociaż teraz mu już przeszło ale był czas że na śniadanie chciał jajka na obiad i na kolację sie domagał:rofl2:
U nas jeżeli jajka to na sniadanie młody zje 2 na twardo przykładowo.. no i jeżeli są jajka na śniadanie lub kolację to wtylko i wyłącznie wtedy i maks 3 jajka zje. Tygodniowo nie lczyłam mu bo u nas jajka są tylko raz może dwa razy w tygodniu.

Ja dziś robię na obiad mielone:) chłopaki uwielbiają.
Po obiedzie idziemy na spacer i do restauracji na szarlotkę z lodami i bitą śmietaną:happy:
taki jest plan.

Miłej soboty!

Moi tez uwielbiaja jajca i to pod kazda postacia:tak::tak::tak:Ale maja to napewno za mna:-);-)Ja nei daje Im wiecej niz dwa razy w tygodniu tak po jednym gora dwoch jajach:tak::tak::tak:
My dzisiaj na obiadek rosolek mamy:tak:
Bylismy na spacerku i dzieciaki zjezdzaly z takiej gorki na tylkach i na jabluszku-ale mieli frajde:tak::tak::tak:

dowilka ale masz gromadkę dzieci:) tylko pozazdrościć :-) ja marzę o dwójce co najmniej i mam nadzieję ze w końcu nam się uda... Mój synek to mały szalony egoista przyda mu się rodzeństwo;-):tak: Nie może być jedynakiem tak jak jego mamcia.

Miłego popołudnia
pa:)

dowikla moja Jula też uwielbia jabłuszko;-) Przynajmniej dzieci mają frajdę z zimy, bo jak by to ode mnie zależało to już dawno by była wiosna:confused2::confused2:
Jula nigdy nie zje naraz więcej niż jedno jajko ale dziś np jadła na śniadanie i na kolację...ale to chyba jej takie smaki przyszły (widocznie czegoś potrzebuje-żelaza:confused:?), ostatnio cały tydzień jadła mandarynki a teraz to się na nie nawet nie popatrzy;-)

Hej Wszystkim Mamusiom :-)

Mam na imię Patrycja i mam 25 lat :tak:
jestem posiadaczka cudownej dwoki dzieci
syna Bartusia 8 latek i
córeczki Anusi 2 latka i 4 miesiące
Mieszkam w Niemczech ;)
Znalazłam forum przez przypadek i fajnie by było jak bym mogla wymienić trochę doświadczeń z innymi mamusiami :-)
Pozdrawiam Serdecznie :-)

reklama
Dziewczyny a jak ze spaniem u Waszych dzieci takich przed 3 -cim rokiem życia ? Bo mój spioch, który od zawsze przesypiał noce teraz od kilku tygodni budzi się w nocy i przyłazi do nas ....

:eek:
Wprawdzie czytam wszędzie że to norma ... sny, emocje, dojrzewanie i lęk separacyjny .... ale ciekawa jestem kiedy znów zacznie spokojnie spać ... ktoś już jest PO tym etapie ?

Brunkowa Mamo u nas tez od jakis 2 miesiecy katastrofa :crazy: w nocy wola mnie 300 razy mamo mamo :sorry: chce pic , chce jeść , opowiedz mi bajkę ...i tak w kolo , najczęściej o 4 nad ranem jej się wlancza :crazy:
nie pomaga sen z nami a ni nic .....próbowałam tez nie kłaść jej po południu na drzemkę myślałam ze taka wymęczona odpuści ale nie ma szans zawsze to samo :angry: wiec my chyba na tym samym etapie jesteśmy.....buziak

Do góry