reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Moje jeszcze buszuja i pojda spac pewnie kolo 21;30:tak::tak::tak:I czasami sie zdarza ze potrafia pospac nawet do 10:tak::tak::tak::tak:Ale ostatnio niestety coraz gorzej mi spia,szczegolnie Klaudia:no::no::no:

Moje nie chodza jeszcze do przedszkola ale zastanawiam sie nad pobraniem karty w marcu:tak::tak::tak:
Chcialam Je dac do przedszkola od wrzesnia 2009 poniewaz byly wystarczajco samodzielne ale ze wzgledu na Ich gabaryty nie bylo takiej opcji:no::no::no:Obawiam sie ze tym razem moze byc podobnie,a poza tym sama bym sie o Nie bala wiedzac jak dzieci szaleja w przedszkolu

reklama
ja śpię z Przemem tylko wtedy jak chory jest:tak:
do żłobka chodził od stycznia 2009 a do przedszkola od stycznia 2010:-)

Dowikla normalnie podziwiam Cię, ja nie wiem jakby sobie dała rady z takimi dwiema Julkami:-D:-D Właśnie chcę moją w kwietniu zapisać (żeby od września szła), ale mam pełno wątpliwości...Z jednej strony chcę żeby się uspołeczniała, uczyła języka, itp a z drugiej boję się jak zniesie rozłąkę, czy sobie poradzi w grupie rówieśniczej, czy nie będzie chorować i zarażać młodego...zresztą ona sama mówi, że do przedszkola nie pójdzie:baffled:

:) mój Bruno zasnął dziś bardziej po swojemu :) postałam chwilkę i zasnął spokojnie ... może to takie przejściowe .... pewnie tak skoro 2, 5 roku było super ... ale jak przyjdzie nad ranem to wcale mi źle nie będzie :)

Przedszkole ... poważnie myślę na przedszkolem od września ... Bruno jest samodzielny, pięknie się wypowiada, sam się załatwia, rozbiera ... Chyba czas się przełamać i puścić spod skrzydeł - heheh
Słuchajcie .. czy Wasze dzieci śpią w szczebelkowych łóżeczkach czy już tapczaniki ?

No właśnie Jula też jest samodzielna, wygadana, ma pełno energii - przedszkole byłoby dobrym miejscem dla niej:tak: Tylko jest troszkę rozpuszczona, yyy co ja mówię bardzo rozpuszczona:-D:-D:-D I właśnie się boję czy się dostosuje do przedszkolnego rytmu, ale w sumie to już najwyższy czas..ech moja mała dziewczynka, kiedy ona tak urosła:blink:
Moja śpi na tapczaniku, szczebelkowe odziedziczył junior :-)

Moje to by bardzo chetnie poszly do przedszkola:tak::tak::tak:Jak ida ze mna po braciszka do szkoly to nie chca stamtad wychodzic:szok::-D:-D:-D
Moje spia w lozeczkach szczebelkowych ale maja wyciagniete szczebelki:tak::tak::tak:Dopoki beda sie do lozeczek miescily(a sa bardzo malutkie) to beda wlasnie w nich spaly

Bruno 4 noc śpi na tapczaniku i wczoraj spadł ... nic się nie stało .... nawet nie pamięta ... ale dziś rozłożyłam przy łóżku kołdrę z podusiami dla misia ;) ....
a dzieci rosną przerażająco szybko ....ja patrzę na Bruna i nie wierzę ... słucham jego bajek, tekstów rozwalających, dowcipów, patrzę jak opowiada sukom bajki, dmucha im na uszka po spacerze bo im zmarzły ... wsuwa obiad nożem i widelcem .... i w szoku jestem ... kiedy to się stało ?!?

Oj jest się z czego uśmiać przy tych dzieciach. Moja się ostatnio uczyła żegnać i mówi "w imię ojca, i syna i ducha...świętego mikołaja ament!:-D:-D:-D:-D
Na początku Jula bardzo często mi spadała z tapczanika:zawstydzona/y::zawstydzona/y: Jest niewysoki i nigdy jej się nic nie stało, poza tym ona ma taki sen, ze często nawet się nie budziła - spała po prostu na podłodze:sorry2:

TO niezla :) śpiąca królewna ... :)
a teksty dzieciaków są rozwalające ....
Sama radość - małe mądrale :) Miłej nocki bez pobudek :) Dobranoc ;]

reklama
Pobudki będą na pewno ze strony Młodszego;-) mam nadzieje że Jula prześpi całą noc, na szczęście jest już zdrowa i jutro możemy wyjść na spacer.
Również miłej nocki życzę:-)

Do góry