reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

oj jeju az mi serce stanęło! biedna Oliwcia! a bez obrazy te 13 latki to teraz tak się zachowują jak te dzieci małe. U nas jedna laska 14 lat zostawiła 2 letniego brata samego na podwórku, ale u nich to nagminne, bo mamusia nie ma czasu dla najmłodszego dziecka, chociaz siedzi non stop w domu, a z małym bawią się siostry 14 i 11 lat, ale czasem u o zgrozo! uciekają i on sam się szlaja kolo bloków, a to tyle zagrożeń:eek:

A służba zdrowia to w tym kraju jest do d....y
Oj, muszę Aneczkę (kuzynkę Oliwki) wytłumaczyć :-D Bo to absolutnie nie jej wina :no: Zresztą, ona się biedna tak przestraszyła, że płakała bardziej niż Oliwka :baffled: I do tej pory ma uraz - jak widzi tego gumowego osła i skaczącą na nim Oliwkę to ucieka do domu ;-) Podejrzewam, że nie miało znaczenia kto by siedział koło Oliwki - i tak nikt nie zdążyłby zareagować - bo przecież milion razy skakała i nic, a ten jeden raz za mocno się odbiła i czołem w kant drzwi walnęła :sorry:

Zresztą, na NK mam fotki jak ta moja bida miała opatrunek na czole ;-)

reklama
Oj, muszę Aneczkę (kuzynkę Oliwki) wytłumaczyć :-D Bo to absolutnie nie jej wina :no: Zresztą, ona się biedna tak przestraszyła, że płakała bardziej niż Oliwka :baffled: I do tej pory ma uraz - jak widzi tego gumowego osła i skaczącą na nim Oliwkę to ucieka do domu ;-) Podejrzewam, że nie miało znaczenia kto by siedział koło Oliwki - i tak nikt nie zdążyłby zareagować - bo przecież milion razy skakała i nic, a ten jeden raz za mocno się odbiła i czołem w kant drzwi walnęła :sorry:

Zresztą, na NK mam fotki jak ta moja bida miała opatrunek na czole ;-)

wiem wiem nie da się tak na 100% przypilnować dziecka i tez nie da się wszystkiego zabronić. Ale pisze tak ogólnie o tych nastolatkach, chociaz jezeli chodzi o tych moich "sąsaidów" to matka powinna go pilnowąc a nie zmuszac do nianczenia siostry:eek:

oj te nasz kochane dzikuski,a najlepsze jest to że przynajmniej w wypadku Przema nauczki z takich wypadków żadnej:sorry:

U nas to samo - nic a nic Oliwki nie uczą wypadki...
Pierwszy lepszy przykład - wlazła na stół i strzaskała się szyba, na szczęście nic się nie stało. I tylko mój m. zamontował nową szybę - od razu zaczęła się gramolić na stół :baffled::wściekła/y:

A tak w ogóle u Was dzisiaj też tak zimno ?????

u nas od rana było paskudnie,ale tak koło 11 zaczęło się przejaśniać i do tej pory jesł ładnie:tak:
co do obarczania nastolatków opieką nad młodszym rodzeństwem to ja nic złego w tym nie widzę, pod warunkiem, że nie są to zanadto roztrzepane nastolatki:sorry:

A mi bylo zimno na spacerze:no:W domu tez mi zimno,łepetyna mnie boli,nic mi sie nie chce no i @ na calego.Do tego dziewczyny marudne ,Dominik nie slucha-FATALNY MAM DZISIAJ DZIEN:no::no::no:
Zaraz zjemy obiadek moze cos sie polepszy;-)

moja spała na dworze właśnie po nią byłam ale słońce zaszło odrazu zimniej :baffled: wiec niech pośpi teraz w domu :tak:
Moje jak mi spia na dworze to zawsze tak krotko:szok::szok::szok:Wiec wole klasc je w domu i wiem ze mi przynajmniej ta godzinke czy poltara pospia:tak::tak::tak:
Tearz jedza obiad ale Dominik Im dokucza i zamiast ciszy mam gadanie jeden przez drugiego

u nas od rana padał deszcz, teraz trochę się wypogodziło, wiec pójde z małą na spacer na ryneczek. od kilku dni usiłuje kupić białą pastę do adidasów a na allegro przesyła wyjdzie wiecej od pasty:no: moze dzisiaj kupimy:laugh2:

reklama
Czesc Dowikla.. Pisalam do ciebie ostatnio we watku "ciaze blizniacze" ale widocznie juz tam nie zagladasz... W kazdym razie jak bedziesz miala chwilke to zajrzyj tam (ciekawa bylam w ktorym tyg urodzily sie twoje dziewczynki). Pozdrawiam serdecznie;-)

Do góry