reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

izka ja to w polskiej szkole juz przerabialam- idz , bedzie dobrze.
nie stresuj sie- najwyzej rzucisz papierami ze wsio ok.
powiedz w poradni ze sama u nich odbierzesz wyniki - bo chcesz tez dla siebie- nie moga ci odmowic.
bo tak cos napisza, wysla do przedszkola i nic nie bedziesz wiedziec
beda pytac
kiedy zaczal raczkowac, mowic, o kotakty z toba, ojcem- w sumie takie tam.
jest leworeczny?

reklama
Dziewczyny ja już sama nie wiem. Może on faktycznie jest nadpobudliwy a ja tego nie dostrzegam. Może ja mam jakieś mylne mniemanie o nim. W domu jakoś nie mam z nim większych problemów. Wiadomo ma swoje fochy, łobuzuje, ale na pewno nie bardziej niż inne dzieci. W przedszkolu zmiana totalna wg pań. Ciekawe zjawisko. Wiem na pewno, że jest bardzo wpływowy i papuguje zachowanie starszych dzieci, niekoniecznie te dobre. Tylko nie wiem czy trzeba mieć do niego o to pretensje czy trzeba tłumaczyć starszym, że muszą dawać dobry przykład. Nie wiem co myśleć.

Beata on praworęczny. Na początku trochę lewą próbował, ale jednak prawa wygrała.

witam po kilkudniowej przerwie,
wróciłam z delegacji i co???? w domu szpital mąż ma zapalenie oskrzeli, a Ania ma wysoką temperaturę nie wiadomo z czego. Przez telefon nic mi nie powiedzieli, bo nie chcieli, żebym się martwiła. Dobrze, że moja mama czuwała nad wszystkim. Dwa chorowitki siedzą w domu, a ja w pracy, po pracy zakupy i zajmowanie się chorymi:-(

Iza myślę, że wizyta u psychologa przyda się. Spisz sobie zagadnienia które chciałabyś omówić z psychologiem. Nieraz taka osoba podpowie jak rozmawiać z dzieckiem, w jaki sposób dobierać słowa, aby trafiały, jak rozładowywać nadmiar energii. Na pewno nie zaszkodzi. Dobry psycholog powinien wiele wyjaśnić i pomóc.

A co do nadpobudliwości, to moja Ania na pewno też byłaby tak zakwalifikowana. Jak obserwuję ją i inne dzieci w jej wieku, to zawsze jest najbardziej zwiercona, najbardziej rozgadana, chce rządzić i najbardziej łobuzuje. To taki wiek i każde dziecko jest inne, ale już wolę że jest taka niż miałaby być cicha i za spokojna, jakby miała wiecznie stać w ogonku i czekać na swoją kolejkę.

Cisza jak makiem zasiał :-D

Dziewczyny ochłonęłam, przemyślałam, przetrawiłam i jakoś to będzie. W styczniu pójdziemy do psychologa i pokażemy im że wszystko jest ok. Bo jest ok. Wczoraj i dziś młody został w domu, bo znowu zaczyna go coś łapać i był bardzo grzeczny. Trochę się na kredki obrażał, nie wiem czemu :-D Mówił, że ich nie lubi i ich nie chce. Ciekawe co mu zrobiły :sorry2: W każdym razie było ok. Dziś jeszcze robiliśmy pierniki i z wielkim zapałem i zaangażowaniem wałkował i wycinał ciastka. Zobaczymy jak mu jutro pójdzie dekorowanie :-)
Dzięki wielkie za wsparcie, bez Was byłoby mi ciężko.

Jak u Was? Przygotowujecie się do świąt już?

Rossa
miło z ich strony, że nie chcieli Cię martwić :-D Dużo zdrowia życzę!

Aguska psychologa sami mają mi umówić, tzn przedszkole się dogada z poradnią, bo oni tam jakoś współpracują.

reklama
Do góry