reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Aguska córa mojej koleżanki miała taki koszmarny kaszel jakby płuca miała wypluć, a osłuchowo było wszystko czysto. Jak się okazało miała w gardle gronkowca, którego chyba w przedszkolu złapała. Brała jakieś leki i przeszło jej. Daj znać jak z Bartusiem, no i dużo zdrówka dla niego.

A u nas już wszystko ok. Byliśmy u lekarza to tylko dostał leki na wzmocnienie i czekamy na ospę. Wymioty chyba były tylko strajkiem żołądka. Dziś już ok, więc jutro idzie do przedszkola.

reklama
Zaraz będę małego budzić bo jeszcze śpi
Mama Iza ja to już zaczęłam nawet świrować i myślałam o pneumokokach ale z lekarką rozmawiałam i powiedziała że to na 100% nie to i żebym nie wyczytywała w necie nowych chorób:no:Zobaczymy co wyniki pokaża.Troche sie obawiam bo nie wiem czy zdołam Bartka utrzymać niby to tylko z paluszka ale jak on zobaczy że ktoś obcy chce mu coś zrobić oj to ciężko będzie

Aguska spokojnie kobieta da rade i pobierze mu. Pewnie zagada go jakoś albo uwagę odwróci. Będzie dobrze, ale nie dziwię się, ze się boisz. Sama bym szalała. Najważniejsze, żeby wyniki powiedziały co się tam u niego dzieje. Przynajmniej lekarz będzie wiedzieć jak leczyć go.

A u nas póki co ok. Rafał w przedszkolu a ja w domu. Kisnę.

No i byliśmy i pobierały nie z palca a z żyły!!!!!wyrywał sie ale jakoś dały radę tylko jedna mnie troche wkurzyła więc i ja byłam nie miła.Dziś wyniki po 16 i od razu pójde z nimi do pediatry:tak:
mama Iza nie kiśnij za bardzo:-D;-)A jak Rafcio już chętniej idzie do przedszkola?czy jeszcze troche marudzi?

A co u reszty dziewczyny piszcie

Aguska z żyły?! Uuu biedactwo! Tego to nawet dorośli nie lubią. Daj znać co pediatra powie.
Rafał już coraz chętniej chodzi. Wczoraj jak musiał zostać to nawet zawiedziony był, więc jest coraz lepiej. I co najważniejsze coraz więcej mówi, powoli już zdania składa więc jest duży postęp :)

mama Iza super czyli przedszkolu służy i mały naśladuje więc więcej gada:tak::-)to tak jak mój:tak:A mam pytanko Rafcio zmiękcza słowa to znaczy jak już mówi to tak wyraźniej czy jeszcze sobie tak po swojemu skraca albo np słowo być to mówi bić?bo mój tak właśnie tak mówi:tak:co do zdań to mój coś tam próbuje:-D
Asienka to miłego spacerku

Aguska Rafał mówi dużo więcej niż wcześniej, ale nadal dużo po swojemu, np. mama toto jedzie, z den (czyli że jedzie traktor z przyczepką :D) Trudne słowa skraca, a niektóre głoski zmiękcza, np nie powie dźwig tylko"dzik", albo nie auto tylko "ato" Swoje imię mówi "łafał" :D Ale generalnie da się już go coraz bardziej zrozumieć.

No to mój bardzo podobnie mówi:tak:Bartek ostatnio jak szedł spać i siedziałam obok niego to powiedział do mnie tak:mama nie bić tata ma bić-czyli mama ma nie być tata ma być:-D
Mój np potrafi powiedzieć jedzie ale nie mówi bo woli powiedzieć gi:-Dtaki skrót
ale zaczął mówić mama pójrz(często to mówi)
a od wczoraj zamiast ijo na straż pożarną mówi taś czasem mu wyjdzie staś czyli wszystko idzie do przodu:tak:
też jeszcze dużo po swojemu nawija ale widzę postępy i to znaczne:tak:

reklama
Aguska no oni na podobnym poziomie gadulstwa są :) Fajnie, że idzie im coraz lepiej :) Mnie najbardziej powala jak pytam Rafcia o coś a on chwyta się za bródkę "hmm" chwila namysłu i nagle "wiem" a przy tym paluszek do góry. Takie oświecenie :D Powala mnie :D Nie wiem skąd to wziął, pewnie z przedszkola :)

Do góry