reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Aguśka dam znać i podzielę się zdobytą wiedzą :D Rafciu mówi podobnie jak Twój Bartuś, ale jak się okazuje to za mało ;/

Rossa
no właśnie najbardziej wkurzające w tym wszystkim jest to, że my to wiemy a panie w przedszkolu chyba o tym zapomniały.

Dzięki dziewczyny za wsparcie!!!

reklama
Mama Iza skoro Rafcio mówi cokolwiek to jest ok zobaczysz logopeda pewnie powie że ma jeszcze czas i wszystko jest ok:tak:
Mój wielu wyrazów nie mówi wyraźnie ale są też takie co mówi super np obudź sie:-Dno i proste imiona dziewczynek bo to najłatwiejsze wsześniej mówił baba Gosi teraz już mówi baba Gosia:-)a wczoraj dostał ode mnie kolorowanke i były tam rybki i jedna z rybek to sum więc mówie do niego to jest sum a on od razu sium sium
ważne żeby powtarzał nie wiem czy pamiętasz ale mój też długo nie powtarzał:sorry:w sumie to od nie dawna tak zaczął jak skończył magiczne 2,5 roku mowa ruszyła:tak:U Bartka w przedszkolu w starszej grupie 3 laków jak był przez msc był chłopiec który też bardzo mało mówił albo inny jak mówił to kompletnie go nie można było zrozumieć no albo dziewczynka która chodzi nadal z pielucha.U Bartka w grupie sa dzieci od 2,5 bo to przedszkole niepubliczne i troche inaczej dzieci biora no i w tej grupie kilkoro dzieci normalnie z pampkami zasuwa!dziewczynka taka rozgadana a pampek na tyłku jest więc wiesz każde dziecko w swoim tempie się rozwija :tak:Ja pamiętam że twój Rafał miał 1,5 roku i był odpieluchowany!!!!a to na prawdę godne podziwu!!!

Aguska Kurcze jak tak z Wami piszę to faktycznie nabieram dystansu do tego, jakoś lżej mi na sercu :)
Wczoraj na podwieczorek mieli w przedszkolu takie suszone plasterki jabłka i Rafał chodził cały dzień i gadał, że to są "cipsi" a jak pytany czy z ziemniaków to mówił "nie, apu" (nie z jabłek) za to dziś od rana powtarzał "mama, nie chce" ale super mu to wychodziło. I to nie było na zasadzie, że czegoś nie chciał tylko po prostu, nauczył się i powtarzał. Chyba powoli zaczyna się rozkręcać. Zaraz po niego pójdę to zobaczymy czy coś dziś nawywijał :D

Jak Wam mija dzień?

dzieciaczki są w takim wieku, że ciągle uczą się czegoś nowego i zaskakują nas.
Ja w pracy, ale jeszcze tylko jutro trzeba wstać i weekend. A moja Ania zsotała dzisiaj z tatą (bo niania ma wolne) i ciekwae w jakim stanie dom zastanę.:shocked2:

Mama Iza no widzisz?i super każdego dnia nowe słówko będzie zobaczysz:tak:mój też tak ma:-Di ciągle coś powtarza w kółko czasem bezsensu:-D:tak:
Rossa i co z nianią?znaleźliście w końcu nową?

My nadal chorzy to siedzimy w domu
Z kartonu zrobiliśmy autko to niby straż pożarna czy coś Bartek woła ijo ijo:-D
zdjęcie marnej jakości bo z telefony ale chyba widać:-D

Aguska wygląda trochę jak pojazd kosmiczny :D Gratuluje pomysłowości, ja nie jestem zbyt kreatywna i pewnie nic takiego bym nie wymyśliła :/ Bartuś pewnie miał / ma niezłą zabawę :D

Rossa
jak dom? Nie roznieśli go?

A w przedszkolu coraz lepiej :) Nawet chętnie brał udział w pracach plastycznych, gdzie on nawet nie lubi kredkami rysować :D
Oto efekty :D Zdjęcie0017.jpg A ja pękam z dumy :D

Mama Iza on się tym kartonem już od dłuższego czasu bawił waził do niego robił garaż dla samochodów:-DNo ale dziś by okropny więc trzeba było dziecko zająć a później z tego cuda zrobiłam niby traktor niby ciuchcie:-Doczywiście już jest nie co rozerwany
A Rafcio zdolniacha brawo!!!!A wiesz ja tak z mówieniem Bartka świrowałam jakieś dwa miesiące temu aż zła byłam że nie mówi czułam frustrację ale wszyscy mówili żebym nie naciskała i poczekała no i było warto:tak:Już moje dziecię zasnęło:-D
Jutro jeszcze go nie daję jednak do przedszkola bo smarczy troche więc poczekamy do poniedziałku mam nadzieje że nie będzie płakał bo w końcu tydzień przerwy to sporo

Dzień dobry!
Odprowadziłam Rafała do przedszkola, ale humoru nie miał i jakiś taki markotny był. Mam nadzieję, że rozkręci się. W piątki mają "dzień zabawki" i każdy może przynieść swoją ulubioną. Coś czuje, że to nie do końca taki dobry pomysł :D

Aguska zdolniacha to aż taka z niego nie jest, bo pani pomagała,a le najważniejsze, że miał chęci zrobić :) Jak zdrówko?

Mama Iza jakie fajne przedszkole w każdy dzień coś innego robią?a i tak jest zdolny:tak:;-)ważne że coś zrobił a to że Pani mu pomogła to wiadomo przecież on nie ma jeszcze 3 lat;-)co do noszenia swojej ulubionej zabawki eh... u nas w maluchach dziecko normalnie może przychodzić ze swoja przytulanka samochodzikiem itp i też mi się to nie podobało ale na szczęście Bartek póki co nikomu nic nie wyrywał:-Dmaja duża straż pożarna więc on woli się tym bawić a ja Bartkowi nigdy nie daje jego zabawki.Tylko do leżakowania zaniosłam mu jego pieluszke tetrowa bo w domu też śpi z pielucha więc tylko to.
Ze zdrówkiem co raz lepiej ja jeszcze głosu za bardzo nie mam a mały już super tylko z nosa troche leci i czasem po nocy pokasłuje.Dlatego go nie dałam jeszcze dzisiaj choć on ciągle mówi że chce iść do psie:-D(przedszkola)
mamuśka a ty gdzie kochana ?jak Julka?

reklama
Aguska To pewnie do poniedziałku mu przejdzie i pójdzie do psie :) Fajnie, że chce chodzić.
W przedszkolu dużo robią, co tydzień nowej piosenki się uczą i wierszyka, no kto się uczy, ten się uczy :D A tak to rysują, malują lepią itd. Ciekawe co dziś powie mi Pani o tym dniu zabawki bo znając Rafała, czyjąś weźmie a swojej nie da. Skąpiradło małe :D

Do góry