reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Beata ładnie młody daje czadu, na nudę nie możesz narzekać :D

A u nas po tyg chodzenia do przedszkola wrócił kaszel i lekki katar. Póki co śpi spokojnie, ale zobaczymy co będzie rano. Mam nadzieję, że da radę, bo nie uśmiecha mi się zostawianie go w domu. Tyle dni bez przedszkola pewnie bardziej mu zaszkodzą niż pomogą. Boję się, że za długa przerwa sprawi, ze będzie niechętnie wracać. Zobaczymy.

reklama
Beata to nieciekawie macie z małym i wyciszanie, ignorowanie nie pomaga? Ja nie miałam, aż tak z Anią ale na szczęście z histerii już wyrosła i zdaża się jej to naprawdę rzadko

My wczoraj zostawiliśmy małą u dziadków i byliśmy na kabarecie w kongresowej - wybbraliśmy się tak chyba pierwszy raz odkąd mamy Anię.

Czy wasze dzieci śpią w pieluchach? U mnie Ania chodzi już z pół roku bez pieluchy w ciągu dnia, ale na noc jej zakładałam, teraz już nie daje sobie zakładać, a jak śpi to nie wybudza się gdy chce siku i każda noc kończy się powodzią w łóżeczku. Jak u was wygląda nocne sikanie, maluchy wybudzają się?

Rossa my już dawno bez pieluch, ale jak odstawialiśmy na noc to po prostu robiłam tak, że na wieczór mniej pił, przed snem szedł na siusiu i początkowo wysadzałam go "na śpiocha" zanim sama się położyłam - zawsze to było 2-3h później. I tu żeby się za bardzo nie rozbudził to brałam nocnik do pokoju i jak musiał to robił. Po jakimś czasie zrezygnowałam z tego wybudzania, bo nie było sensu. No a podstawa to cerata na łóżku, aż do momentu kiedy nie wyczaiłam w lidlu takiego ochraniacza na materac, który zatrzymuje w sobie wilgoć. Rewelka, polecam.

A my dziś w domu. Kaszel nieziemski więc się nie wychylam, nie ma sensu się wychylać.

Aguska jak Bartuś?

rossa my jeszcze pieluchę na noc zakładamy ale mam zamiar już nie długo zrezygnować bo mały wstaje z sucha bo właśnie pije na noc i zawsze przed snem jest siusiu.
Mama Iza zdróweczka dla Rafcia;-)a mój ok był grzeczny nie płakał :-)

Hej a ja dziś przeżyłam koszmar. Rafał dał mi popalić jak nigdy. Nadarłam się za wszystkie czasy. Koszmar. Nie wiem czy to pogoda, choroba czy po prostu wredny charakter z niego wychodzi. Najważniejsze, że już śpi. Oby jutro było lepiej :)
A jak u Was?

Mama Iza mój wczoraj też był okropny:dry:w ogóle ostatnio jak gdzieś idziemy to on ciągle na opa chce albo jak idzie z tata to na barana:sorry2:sam owszem pobiega ale wygodniś bo nie chce mu sie iść!!!i wczoraj jak wracaliśmy z przedszkola siadał na chodnik:dry:albo się wyginał:dry:
A dziś już wstaliśmy i pomału się szykujemy do przedszkola.Dziś moja mama z bratem przyjeżdżaja na parę dni:-)

reklama
u nas Ania już tak dawno chodzi bez pieluchy, że na noc nie daje sobie założyć, a jak założę jej na śpiocha to sama w nocy zdejmuje. A jak jej się chce siku to się nie wybudzi - stąd mamy ciągle zasikane łóżko (też mam podkład na materac). Codziennie pościel piorę:baffled:

Mama_iza, aguska2017 ale rozrabiaki z waszych chłopców. Dziewczynki są chyba dojrzalsze. Wczoraj wróciłam po pracy, a Ania chwali się mamo zobacz jak pięknie posprzątałam - wszystkie zabawki były poukładane. Więc powiedziałam, że jestem z niej dumna:tak:

Do góry