reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

BEATA no niestety może to być prawda ale może nie znaczy musi, po drugie szum koło tego na pewno jest sterowany (trzeba wprowadzić nowy produkt na rynek algi).
Tragiczne jest to że w Polsce nie ma na ten temat oficjalnych wyjaśnień
jak w UK. Ale dziwnym trafem gdy była gatka o ołowiu w szczepionkach to dementi nie brakowało (koncerny miały by z tym problem). W każdym razie FSA przebadało 100 tranów a tylko w 9 była mierzalna (nie znaczy szkodliwa)ilość rtęci.

reklama
Jacek musze spytac meza co z tym tranem.
ostatnio kupilismy spory zapas dla naszych pociech...:tak:
Co do szczepionek a raczej zawartosci rteci....:confused:
S jak pracowal na statku na medicalu- akurat pracowal z amerykanskim doktorem, ktory mial przyjaciela i wlasnie robil w branzy- szczepionki. Generalnie robil badania 5w1 i 6w1- stanwczo nam odradzil te szczepionki.
Ale z drugiej strony jak wezmiemy kazdy lek pod lupe to okolo 90% trzeba by bylo usunac ze sprzedazy.
Uwazam ze nie wolno dac sie zwariowac.....:-D

Moj po zajeciach padl....:-D:-D:-D

Hej to jak to z tym tranem, podawać czy nie? Jaki podajecie? Chciałam młodemu zacząć podawać, ale w sumie nie wiedziałam czy mogę, czy nie za mały itd. Moja pediatra właściwie nic mi o tranie nie mówiła, jedynie kazała do końca marca podawać wit D3 a potem preparaty wielowitaminowe.

Rossa znam ten ból, jak dziecko za bardzo rozgadane:-p, czaem jest to zabawne, ale czasem ręce opadają

Młoda w nocy źle spała, bo ją katar męczy, a dziąsło ma spuchnięte i ją boli jak dotykam

a propo rozgadania: ostatnio w przychodni siedizmy, młody nadaje cały czas, pielęgniarka do niego "Filipku jak Ty ładnie mówisz.Mamusia pewnie z Tobą dużo rozmawia? " na to moje dziecko: " Nieee, dziadzia!!!"

czytałam, że był temat nocnika, ostatnio młody zaczął mówić, że zrobił kupę, postanowiłam się tematem zainteresowac i się okazuje, że po spaniu w dzień ma czystą i suchą pieluchę, sadzam na nocnik i ładnie sika, jak się go wysadzi co jakiś czas to nawet od 12 do 19 w jednym suchym pampku biega...tylko ja nie jestem taka systematyczna....od wczoraj wieczorem ok 18 zakładam mu majtki bez pampka i wczoraj się udało nie zasikać podłogi a dziś aż 3 powodzie były...ale w tm czasie całego JUPIKA wypił.... wytłumaczyłam m, że dostanie takie męskie majtkijak ma tatus i nawet spodni nie chce jak ma majtały.... może się uda odpieluchowanie, chociaż sporo cierpliwości isystematyczności potrzeba do tego

Hej to jak to z tym tranem, podawać czy nie? Jaki podajecie? Chciałam młodemu zacząć podawać, ale w sumie nie wiedziałam czy mogę, czy nie za mały itd. Moja pediatra właściwie nic mi o tranie nie mówiła, jedynie kazała do końca marca podawać wit D3 a potem preparaty wielowitaminowe.

ja podawałam w zeszłym roku jak młody miał ok 8 mies tran do wiosny, w tym roku od września do wiosny mam w planie podawać i moim zdaniem warto, ja widzę efekty, jak nie podaję tranu to daję cebion multi, mi pediatra mówił, że albo tran albo wit d

Ostatnia edycja:
a propo rozgadania: ostatnio w przychodni siedizmy, młody nadaje cały czas, pielęgniarka do niego "Filipku jak Ty ładnie mówisz.Mamusia pewnie z Tobą dużo rozmawia? " na to moje dziecko: " Nieee, dziadzia!!!"

czytałam, że był temat nocnika, ostatnio młody zaczął mówić, że zrobił kupę, postanowiłam się tematem zainteresowac i się okazuje, że po spaniu w dzień ma czystą i suchą pieluchę, sadzam na nocnik i ładnie sika, jak się go wysadzi co jakiś czas to nawet od 12 do 19 w jednym suchym pampku biega...tylko ja nie jestem taka systematyczna....od wczoraj wieczorem ok 18 zakładam mu majtki bez pampka i wczoraj się udało nie zasikać podłogi a dziś aż 3 powodzie były...ale w tm czasie całego JUPIKA wypił.... wytłumaczyłam m, że dostanie takie męskie majtkijak ma tatus i nawet spodni nie chce jak ma majtały.... może się uda odpieluchowanie, chociaż sporo cierpliwości isystematyczności potrzeba do tego

ja podawałam w zeszłym roku jak młody miał ok 8 mies tran do wiosny, w tym roku od września do wiosny mam w planie podawać i moim zdaniem warto, ja widzę efekty, jak nie podaję tranu to daję cebion multi, mi pediatra mówił, że albo tran albo wit d

łaaaaaaaaaaaaaa moja kasiulka witam Cię moja Droga;)
Zosałam CIOCIĄ i duma mnie rozzpiera:)

Mama u nas też Mollers już drugi sezon od IX do V. Bo potem i tak słońce jest a mała dużo na dworze biega. Po łyżeczce dziennie o smaku naturalnym czyli rybim i trzeba pilnować po potrafi z gwinta pociągnąć:baffled:

reklama
Ja tranu nie daję, tylko witaminki Multiwitamol i jest ok, generalnie młoda nie choruje, czasem katerek złapie, tak jak teraz. Wczoraj ciągle jęczała i płakała cały dzień, ale udało nam się ją wysadzać na nocnik, jak kupę robi i 3 razy się udało:-p, małymi kroczkami do celu. Siku nadal w majty, wczoraj sporo sikła, bo podziębiona, więc dzisiaj jej odpuszczę sikanie, ale jak zechce kupkę to na pewno ją posadzę

Do góry