reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

reklama
Z tym mówieniem to nie zawsze jest dobrze jak dziecko jest rozgadane. Ostatnie popisy Ani::baffled:
jak mówię, żeby posprzątała zabawki: mamo nie mam siły
jak mówię, że idziemy spać: idź sobie do pracy
jak mówię ubieramy się: tego nie chcę, to jest brzydkie
jak przyszła teściowa: niedobra jesteś, idź sobie
jak ją wołam: zaraz przyjdę
jak mamy gości z dziećmi: nie dam ci zabawków

Jacek:
U nas Dobrusia sypia w ciągu dnia 0.3 do 1.3 godziny. Bez tej drzemki to o 7 lub 8 jest nieprzytomna i zasypia w każdej pozycji a budzi się ok 24 wypoczęta i wtedy jazda do 1 lub 2. Dlatego pozwalamy jej na tą drzemkę i zasypia przed 23 z mamą. Hmmm... mama
zasypia wcześniej.
Pieluszkę zakładamy jej tylko na noc 4+ bo czasami jej się zdarza w nocy zsiekać.
aguska pies mojej teściowej też warczy i straszy małą tak że go się boi.
Rosaa chciałbym mieć twój problem :biggrin2:. Wczoraj mieliśmy chwilę załamania. Koleżanka powiedziała że jej pediatra zabronił dawać tran bo tam jest rtęć. No i pierwsze skojarzenie że ta niemota to od tego. W polskim internecie nie znalazłem nic konkretnego tylko same nie potwierdzone pogłoski. Jedynie na Wiki (EN) znalazłem zawartość rtęci w poszczególnych rybach morskich i słodkowodnych. Dopiero na stronie Food Standard Agency (UK) znalazłem wartości w tranie. I okazało się że przebadali kilkadziesiąt tranów. Wyszło że zawartość rtęci w tranie jest w granicach 0,0014(dolna granica wykrywalności) do 0,0030 mg/kg a przy "bezpiecznym spożycie" to ok. 0.23 mg na kg masy ciała. Trochę mi ulżyło.

:biggrin2:Prószy śnieg, wczoraj jeszcze byłem z Dobrusia na sankach i jabłuszku

jacek rtęć w tranie:szok::szok::szok: ja podaje Bartkowi i w życiu bym nie pomyślała o rtęci:szok:ale jak widzisz to raczej pogłoski i ludzie wymyślaja wiesz wszystko z umiarem bo przecież zanieczyszczenia sa wszędzie nawet w powietrzu zwłaszcza miastowym:baffled:
a co do pieska to u nas teściowej jest kochana tylko jak każdy pies ma swoje miejsca z którymi nie chce sie dzielić:-D ale bardzo go broni np przy zabawie z babcia Bartek piszczy krzyczy to wtedy Fionka szczeknie bo nie wie o co chodzi boi sie że babcia robi coś małemu:-D
beata mój to w dzień w ogóle nie śpi no chyba że go zmuli tak jak wczoraj i wtedy śpi 12-13h
rossa ja to już nie moge sie doczekać jak Bartek mi tak zacznie gadać:-D;-)

czesc
pierwsze slysze zeby w tranie byla rtęć....:szok::szok:
Mysle ze gdyby to byla prawda wycofaliby to z aptek/sklepow....:tak:

Rossa fajna ta twoja gaduła, oby z tego wyrosla- moj starszy to gadula i w pl z tego powodu przezywał katusze w szkole....:baffled:
uwagi z jego dzienniczka;
Oskar rozmawia podczas lekcji.
Oskar głosno rozmawia na przerwie.
Oskar skacze podczas przerwy i glosno sie zachowuje.
a kilka razy sam musial wpisac sobie;
Mamo rozmawiam podczas lekcji i musze wpisac sobie uwage. godz 10;00
Mamo w dalszym ciagu rozmawiam godz 11;21
Mamo znowu gadam godz 13.00
:-D:-D
nooo w szkole pani zrobila z tego WIELKI problem....:-D

my uciekamy do szkoly na zajecia na 11-00 papatki

reklama
Do góry