reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Beata bez sikania potrafi długo wytrzymać, nawet półtorej godziny, kilka razy ją w tym czasie wysadzam, nic nie poleci, po czym za którymś razem zsika się w majtki. Najbardziej to się o kupę martwię, że przestanie w ogóle robić

reklama
Beata bez sikania potrafi długo wytrzymać, nawet półtorej godziny, kilka razy ją w tym czasie wysadzam, nic nie poleci, po czym za którymś razem zsika się w majtki. Najbardziej to się o kupę martwię, że przestanie w ogóle robić

moj Oskar to kiedys olał kupe i przez tydz nie robil....:-( bo mu smierdziało.
mlodszy to wali jak stary chłop...:-D

nooo ale jak przejdziemy na galoty, to roznie moze byc....:sorry:

my tu mamy wszedzie wykladziny dywanowe jak mi siknie to bedzie smród jak nic....:sorry:
w pl to zwinelam dywany i bylo ok....:-D
boje sie tego odpieluchowania....:nerd::nerd:

u nas udało się odpieluszkowanie, mała od miesiąca śpi bez pampuszka i siku na nocio lub kibelek, ale kupka nadal w pampersa i to na stojaco ,nie mam pojęcia jak jej wytłumaczyc ze na siedząco będzie wygodnie, a tak mala sie meczy.
ja po prostu zabrałam jej pieluszkę przed snem i jak się zasikała to była cała mokra i wielki płacz, widocznie nie spodobało jej się to i teraz nie sika podczas snu, ale w nocy zciągam ją z łózka i na śpiocha sadzam jeszcze raz żeby zrobiła. u nas jest problem bo mała nie skorzysta z innego nocia niz swój lub toalety np w przedszkolu.

My też mamy panele więc problemu ze sprzątaniem nie mamy
ale wasze dzieci rzadko kupke robia mój to codziennie nawet 2 razy dziennie potrafi:-D:-D:-D
właśnie siedzi na nocniku ciekawe czy coś zrobi:eek: wątpie:sorry:

u nas udało się odpieluszkowanie, mała od miesiąca śpi bez pampuszka i siku na nocio lub kibelek, ale kupka nadal w pampersa i to na stojaco ,nie mam pojęcia jak jej wytłumaczyc ze na siedząco będzie wygodnie, a tak mala sie meczy.
ja po prostu zabrałam jej pieluszkę przed snem i jak się zasikała to była cała mokra i wielki płacz, widocznie nie spodobało jej się to i teraz nie sika podczas snu, ale w nocy zciągam ją z łózka i na śpiocha sadzam jeszcze raz żeby zrobiła. u nas jest problem bo mała nie skorzysta z innego nocia niz swój lub toalety np w przedszkolu.
U nas kupa też tylko na stojąco i też nie da sobie wytłumaczyć, że na siedząco będzie jej wygodniej

Aguśka zwykle Ania robi jedną dziennie, ale czasem nie robi przez 3 dni i wtedy trzeba jej przez kilka dni Duphalac dawać, bo bardzo ją boli i płacze

jak to rozmowa o kupie i siku potrafi być fascynująca no nie?:-D ja mam 14 miesieczną córę i tak sie zastanawiam kiedy dzieci tzn od którego miesiąca dzieci można zaczać odpieluchowywać żeby to sens miało oczywiście....

reklama
ja uważam że najlepiej jak widzisz że dizecko jest gotowe na to.
u nas nocniczek stał zawsze w zasi,ęgu wzroku, mała na początku traktowała to jako zabawke, ale po kilku próbach i pokazywaniu o co chodzi mała załapała.
powodzenia życzę.

Do góry