reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

reklama
Magnez Co ty piszesz Jaś, Staś i Zosia to bardzo piękne imiona. Kiedy pierwszy raz po wielu latach spotkałem takiego noworodka byłem zachwycony.
U nas od rana dramat. 13. i piątek zaspałem, samochód nie odpalił, zostałem w domu a spadł śnieg i Dobrusia płacze bo chce wyjść na śnieg a ma katar i pokasłuje, dysk USB nie kontaktuje w TV i trudno bajki włączyć.
Dobrze że mamy chleb bo do sklepu 2km
:-D
Dzień dobry wszystkim

Witam koleżanki i kolegę!
Niby piątek 13-ego ale jakoś bez pecha póki co, ale ale spokojnie, cały dzień przed nami :D

Magnez mój Rafaliński jak był jeszcze płciowo nieznany mi to brałam pod uwagę Zosie i Jasia. Zosia została a Jaś jakoś zamienił się w Rafała, choć z mojego Rafała bardziej taki Jaś powsinoga :D Generalnie uważam, że imię powinno podobać się rodzicom. I jeśli komuś podoba się Marysia albo Filemon to ok, niech tak nazwie swoje dziecko.

Jacek więcej szczęścia życzę w ten pechowy dzień :)

jacek no to nie zły poranek
a u nas dziś pobudka o 5,30:eek::confused2:
to też nie źle dzień sie zaczął:eek:
ja jak byłam w ciąży to od razu wiedziałam że chce Bartusia:-D a jak dziewczynka to zdecydowaliśmy sie na Weronike ale od początku czułam że to mój wymarzony chłopiec choć nie powiem to jego imienia musiałam przekonać męża

Aguska Tobie zatem też życzę więcej szczęścia na dziś ;) Bartuś to takie słodkie imię, tak fajnie mi się kojarzy, z takim słodziutkim grzecznym chłopczykiem. No, ale każdy Bartuś którego znam, zwłaszcza dorosły, to łobuz, ale czarujący :) Wiesz, że ja też od początku czułam, że będzie syn. Jeszcze jak na usg mój lekarz pytał czy mam przeczucie to powiedziała, że na 100% syn. No i syn :D Bo matka zawsze ma racje nawet jak jej nie ma to ją ma :D

mama iza to mój Bartuś od małego łobuz chyba coś w tym jest:-D ale chwilami też słodziak;-)
ja dopiero w 26tc sie dowiedziałam kogo noszę pod sercem bo wcześniej mały nie chciał sie ujawnić więc wszyscy myśleli że jednak córa ale ja wiedziałam że chłopak:-D my poszliśmy na 3d i wtedy lekarz sie zapytał co sobie życzę:-Da ja mówie obojętnie oby zdrowe ale jak mam wybierać to chłopca:-D to on do nas to proszę chłopca:-D

Widze że ilość chłopców przewyższa tu dziewczynki:-). Ja też od początku czułam że będzie syn. Miał byc Bartuś, bardzo nam to imię się podobało, a gdy poszliśmy na usg połówkowe i lekarz potwierdził że będzie chłopak to zaczęliśmy mówić do brzuszka Kubuś i tak zostało :-). Z imieniem dla dziewczynki był mega problem, żadne do końca nie przemawiało do nas. Jak mnie się jakieś podobało, to mojemu M nie :-). I odwrotnie. Ja chciałam Natalie, Gaje lub Kaje, a mężuś Karoline.

A u nas pada śnieg :-). W końcu może wyjdziemy w weekend na sanki-pierwszy raz tej zimy.

Miłego dnia, idę troszke popracować.

Aguska czyli zgadza się :D W ogóle to nasze chłopaki potrafią słodziutkie być. Jak chcą :D

Justi
podrzuć mi tu jedną śniegową chmurkę! Przydałoby się nam choć trochę.

Co do imion to wiedziałam, że na pewno nie dam mojemu na imię Jakub, ale nie dlatego, że mi się nie podoba tylko dlatego, że wśród dzieci moich koleżanek przeważało to imię:D Bardzo popularne swego czasu.

Nic uciekamy, trzeba się przejść trochę i dotlenić. Udanego i niepechowego dnia!

Mama Iza dzisiaj pospała młoda do 9, wczoraj do 8 i pewnie nie była wyspana, bo ona prawie 13 godz snu potrzebuje, bo nie ma drzemki.

Imię dla córci już daaaawno było wybrane, dla chłopaka to mielibyśmy problem, bo jakoś żadne nam nie pasowało, więc chyba tak miało być, że będzie Ania:):)

reklama
hej laseczki

oj rosnie nam pokolenie nerwusów.....:-D:-D:-D
Moj wczoraj padl o 20-00 a starszy o 22-00....:-D
mlodszy kima, dostal nowy lek Anbesol lidocaine 0.90%....:tak: i spal po nim ze szok....:szok:
troszke szczypie ale po chwile jezyk zimny jak z lodowki, sam sie upominal i pokazywal ze mu smarowac....:tak:
wieczorem zjadl 8 lyzeczek zupki ze sloiczka, a dzis rano 5 lyzeczek sloiczka i 5cm bulki maslanej i 2X200ml mleczka....:tak:
nooo ale starszy obudzil sie zagilany....:-( a ja z bolem gardla- ale S cos mi dal i po 2godz jestem jak nowo narodzona.....:-D

Do góry