reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Mamuska moim zdaniem namowy i sugestie będą póki co najlepsze. Może po prostu musi "dorosnąć" do tego. Podobno niektóre dzieci tak mają, więc może cierpliwość namowy i wielkie brawa za każdą podjętą próbę poskutkują. Najważniejsze żeby nie robić nic na siłe. Szkoda, żeby przez to miała problemy z brzuszkiem i jakiś uraz i niechęć. W każdym razie powodzenia!

Moje danie wygłosiłam więc znikam w objęcia Morfeusza. Dobranoc.

reklama
Witam koleżanki :)
Wszystkim mamom, które chcą i planują "pozbyć się" pieluch polecam wątek "odpieluchowanie 18-miesięczniaka". Poczytajcie, może Wam pomoże :)

Lena bardzo podoba mi się imię Twojej córki i takie pytanie mam: czy przy "rejestracji" w Urzędzie miasta nie mieliście problemów z tym imieniem? U nas np jest tak, że pani stwierdzi, że nie zna/ nie słyszała o danym imieniu to robi problemy i nie zawsze zgadza się na takie zapisanie. Wszystkie Zośki Kaśki i Kryśki przejdą, ale jak już bardziej oryginalne to problem jest.

Mamuśka24 problem z kupkami miała też mojej siostry córeczka. Dość długo to trwało, w końcu poszli do lekarza i dostała jakiś syropek, ale jak wiadomo to tylko doraźnie można stosować.

Co do nornikowania u nas jest masakra i jesteśmy daleko w lesie. Kuba nie chce wogóle siadać na nocnik, mówi że to kuku, tak że czemay też do wiosny, kiedy będzie cieplej i będzie można szybciej przebrać.
A jak drogie Mamusie i Tatusiu :-) wygląda/ła u was sprawa z pozbyciem się smoczka? Kuba ma swój zestaw smoczek+kocyk i bez tego w domu nie idzie spać. Smoczka używa przy usypianiu, a później go wypluwa, nie nogi go w ciągu dnia. Ale jak dojrzy swój kocyk to od razu krzyczy o smoczek. I nie wiem jak zacząć go oduczać:baffled:

Fikusek witamy :-)

co do smoczka to niestety u nas jest zestw smokuś i pieluszka :-Dtetrowa
ostatnio zgubił mońka i sobie pomyślałam że to idealan chwila by sie go pozbyć ale niestety ryk nerwy tłumaczenie uspokojanie nawet lelenie nie pomogły i tatuś wieczorem zasuwał do apteki po kolejnego smoka:dry: mój też do zasypiania go ma czasem w dzień weźmie ale to raczej w chwili gdy ma śpioszka a potem go wypluwa.widocznie nie jest jeszcze gotowy na odstawienie dydka:sorry2: dam mu jeszcze troche czasu ;-)

Agska myślę, że jeśli używa go tylko do spania a w dzień nie upomina się to najlepiej dać mu spokój i poczekać na lepszy moment z odstawieniem. Bez sensu narażać go na dodatkowy stres. Tak mi się przynajmniej wydaję.

Jacek
U nas smoczek Dobrusia zgubiła w sklepie jak miała 7 mieięcy i już żaden jej nie posmakował i tak to się skończyło.
A z pielucha to pierwszy raz się Dobrusia pożegnała latem jak miała 1,9. Po prostu Jagoda puszczała ją na trawnik bez majtek tylko w koszulce więc szybko załapała po co jest nocnik. Za drugim razem bo niestety w szpitalu musieliśmy ja nauczyć robić w pampersa, poszło trudniej bo to już wrzesień był i październik. Tłumaczenia i osobisty pokaz Jagody :-) poskutkowały ale i teraz jej się zdarza w czasie zabawy zapomnieć i tylko na noc ma pieluchę bo w nocy to dość często się nie kontroluje.

Nasza pierwsza córka Miriam do do 2. urodzin nie chciała słyszeć o nocniku i dopiero jak na imprezke przyszła jej koleżanka i zademonstrowała do czego służy nocnik pożegnała sie z pielucha z dnia na dzień.

Mama_iza my też mieliśmy korowody z USC w Warszawie przy rejestracji naszej 1. córki Miriam ale to było dawno i teraz droga jest przetarta tu można zobaczyć fajne imiona i ile ich jest:gorny.edu.pl/imiona/

reklama
witam sie:) co co pieluch to Alana udalo mis ie oduczyc jak mial 1,5 roku,pilnowalam ,sadzalam co chwile na nocik ale mu nie pasowlo,kupilam wiec nakladke na kibelek i tam juz chcial siedziec:) i juz wtedy szybko sie nauczyl:) smoczka pozbylismy sie tez w tym czasie,pochowalam wszytkie i jakos poszlo,2 dni byly ciezkie przy zasypianiu ale pozniej juz chyba zapomnial:)

Do góry