reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Jacek:
Beata super stół! Jak z krzesłami to darmocha. (Nie wytrzymałem i musiałem się ujawnić) Naprawdę rewelacja gdyby był dłuższy o 1 do 1,5m żona kazała by mi go ściągnąć. Więc jej go nie pokażę.
My wstępnie mamy na oku STORNÄS Stół - bejca patynowa - IKEA do salonu a do kuchni STORNÄS Stół - bejca patynowa - IKEA .Bo "można je razem zestawić i będzie na wesele dla którejś córki :-)" Tak ona mówi.
No to jak już wszedłem z tej szafy to opiszę nasz problem Dobrusia (2,2) nie mówi. To znaczy mówi ale po swojemu albo używa tylko pierwszej sylaby (jednej często dla wielu pojęć). Zaczyna to być frustrujące dla obu stron bo coraz więcej chce przekazać i bidula się denerwuje że nie rozumiemy. Musi nie chce jej w głowie przeskoczyć taka zapadka co łączy dwie różne sylaby. Czasami kiedy ćwiczymy bardzo się stara ale mówi je osobno.:-( To wciąż nie jej czas.

reklama
Beata fajny ten stół.
My przechodziliśmy zapalenie jamy ustnej jakies pól roku temu. Ciężko było :-(. Mój Kuba co jest żarłoczkiem nic nie chciał jeść, jedynie wmuszaliśmy w niego mleko. Buzie pędzlowałam Nystatyną, i dawałam mu też rumianek. Po ok 3-4 dniach była duża poprawa i apetyt mu wrócił.

mama iza pewnie że wyrośnie narazie sie tym nie martw;-)
Beata to zdóweczka;-)
jagoda a raczej jacek mój synuś tak jak pisałam kilka postów wcześniej też do tych rozgadanych nie należy trzeba dać naszym dzieciaczkom jeszcze troche czasu;-)

beata po czym poznalas ze zapalenie jamy ustnej ma byliscie u lekarza moja oliwka miala tez jakies zapalenie jamy ustnej daj znac czym objawia sie u was moze cos doradze

Beata wiem że jesteś w anglii, czy dostałas pomoc od lekarza z tym zapaleniem jamy ustnej? bo mnie zbywali aż skonsultowałam moja małą ,,telefonicznie,, z pediatra z polski i ona poleciła mi
*aftin ,bo zapalenie mogło pojawic sie przez afty
*sachol, taki żel na dziąsła i w ogóle do buzi i to pomogło mojej małej bardzo szybko
*smarowanie fioletem (gancjana)

piszę ci o tych sposobach bo wiem jak trudno tu o konkretne leki i jak maluszek potrafi cierpieć przez to dziadostwo
zdrówka życzę

jacek/jagoda - nie stresujcie sie że malcowi jeszcze gadanie nie wychodzi, moja mała też sie denerwuje jak czegoś nie rozumiem ale staram się wymusić żeby mi pokazała o co jej chodzi, nie naciskam na malucha bo podobno zamykaja si,ę dzieci w sobie i nie chcą ćwiczyć mowy. ani się obejżysz a mała będzie się z tobą kłócić. cierpliwości życzę

mamuska24 w pl pewnie bym dostala nystatyne tu raczej nie.
Moj S to pielegniarz jutro niby na dyzuze ma byc polska lekarz i moze cos z nia zalatwi.
o ile ona bedzie na dyzuze, bo teraz w prywatnej klinice dorabia...:baffled:

martusia raczej to zap. jamy ustnej- bo z prawej strony jezyka jest gruby kozuch bialo-zoltawy dlugi na 1cm a szeroki na 3-4mm a obok niego pecherzyki. goraczki poki co nie ma. zapija sie mlekiem.

Jacek w pl moj stol rozkladal sie do 2.80m wystarczylo ze usiadzie 10-12 osob i juz bylo ciasno....:-D
ten stol to komplet z krzeslami....:tak:
powiem szczerze ze tu nie ma fajnych drewnianych stolow a jak jest cos wypasionego to cena jeszcze bardziej wypasiona...:-D
A ten stol jest lakierowany czy woskowany????
bo bejcowany napewno....:-D
patyna kojarzy mi sie z czyms innym....:-D z przyciemnianiem krawedzi przedmiotu....:tak:
Co do wesel corek pewnie bedzie trzeba dokupicjeszcze ze 3-4 stoly....:-D

reklama
1 % podatku dla Ewy MariiPachulskiej

Ewunia jest śliczną i milutką dziewczynką, której zabrakło odrobiny szczęścia by być zdrowym i cieszącym się z życia dzieckiem. Urodziła się 16.12.2009r. w ciężkiej zamartwicy, z dużym niedotlenieniem i niedokrwieniem mózgu - Apgar 0. Ewa ma Mózgowe Porażenie Dziecięce.
Nie umie jeść, ani łykać śliny. Karmiona jest przez PEGa (jest to rurka wprowadzona wprost do żołądka). Nie potrafi mówić, cierpi na padaczkę. Mimo osłabionego napięcia mięśniowego sama siada, czworakuje, wstaje a nawet chodzi przy meblach!!! Jest bardzo ciekawa świata. Lekarze nie dawali jej dużych szans, a teraz wszystkich zaskakuje swoimi postępami. Ewa wymaga stałej specjalistycznej opieki, intensywnej kosztownej rehabilitacji, a przede wszystkim wiele miłości i życzliwości ludzi takich jak WY.

Możecie pomóc Ewuni deklarując dla niej 1% swojego podatku. Wystarczy w zeznaniu podatkowym w odpowiedniej rubryce podać numer KRS
KRS 0000037904

W rubryce „Cel szczegółowy 1%” koniecznie należy wpisać

EWA MARIA PACHULSKA 10133

Więcej informacji o Ewie na jej stronie internetowej: www.ewapachulska.pl

Do góry