reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Jacek też faktycznie macie dość niespotykane imiona jak na nasze realia. Koleżanka miała problem z nadaniem córce imienia Nemezja, a teraz słyszę, że kolejny problem z imieniem Gniewomir. Podobno takiego nie ma, jest Gniewosz :) Zgadam się, że chyba z jednym z najlepszych sposobów na uczenie dziecka czegokolwiek jest dawanie mu przykładu. My walczmy teraz z pluciem po myciu zębów bo Rafaliński nagminnie połyka pastę :D

reklama
Bartek śmiesznie pluje jak myjemy ząbki ale powiem szczerze że coraz lepiej mu to idzie może dlatego że zazwyczaj myje je ze mna :-) i stara sie mnie naśladować
co do smkoka oj to u nas była masakra jak sie zgubił 2,5 h ciągłego ryku bo to nawet nie był już płacz:sorry2:i nie zasnął dopóki nie dostał smoka więc po tej aferze wiem że jeszcze troche czasu mu na to pozwole;-)
a z nocnikiem to u nas eh.......było już super ponad msc temu mały nawet zaczynał wołać ladnie robił do nocniczka u nas nakładke niestety nie sprawdza sie mały nie chce na nia siadać na nocnik siada ale zdarza sie że przez cały dzień tylko raz zrobi coś do niego a reszta w majtki:sorry2:ale powiedziałam że teraz nie odpuszcze i codziennie myka w majtaskach;-)

Jacek:
Mama_iza
Gniewomir to normalne imię wystarczy zajrzeć do Wiki. Ja dla chłopca chciałem Mszczuj ale pod naporem żeńskiej krytyki stanął Borys, Pasty to dobrusia zjadła (sic) całą tubkę w ciągu pół roku ale teraz już od 2 tygodni elegancko płucze. To całkowita zasługa mamy:-)

słuchajcie, mam takie pytanie, moja Ania dostała strasznej wysypki, na początku wyglądało to tak jak gęsia skórka tylko zaczerwinione, teraz jest troszkę większe. Ma na brzuszku z jednej strony, w zgięciach łokci i na udach. Gorączki nie ma i nie mam pojęcia co to, Na początku myślałam, że alergia na coś co zjadła - ale po wapnie nie schodzi. Miała któraś z was podobny przypadek?

U nas Kuba często widział jak z nocnika korzysta jego cioteczne rodzeństwo. Często jak Kuba wstaje z suchą pieluchą próbuje wykorzystać sytuację żeby posadzić go na nocniku, więc produkuję się opowiadając jak to pięknie na nocnik sika ( i tu daje caaaałą, długą listę imion znajomych dzieci :-) ), i na koniec pytam- a ty Kubusiu zrobisz siku na nocnik? a Kubuś słodko odpowiada NIE :-)
Co do imion, jak byłam w ciąży też bardzo podobało mi się imię Gaja

hej

zaszlo nieporozumienie...;-)
moj Klaudio nadal robi w pampersy- chodzilo mi o kupe ze robi i nie wstrzymuje.
On nie chce nawet slyszec o nocniku.....:no:
Zobaczyl jak Oskar sika do wc to mu sie spodobalo, myslalam ze juz bedzie dobrze ale on sika na stojaco tylko jak sie kapie....:-D
na nocnik nie siada i na wc tez nie chce....:no:

mama-iza moj klaudio na drugie ma Maximus i S mowil ze pani w urzedzie chciala napisac przez Maksimus ale S sie uparl i mowil ze tak sie nie pisze, ze juz okalezyli starszego Oskar przez k a nie c....:-D
ze to blad i takie tam du*perelki....:-D no i jakos przeszlo.....:-D
zreszta w UM pracuja same panie po 50-tce i one uznaja wszystkie Kaski, Zoski, Marzenki....:-D

Jacek sprawdz ten stol bo IKEA lubi sprzedawac surowe drewno....;-)
ja tak kupilam lozko pietrowe i muialam bawic sie woskiem do drewna......:-D:-D:-D

Co zap. jamy ustnej S poszukal mi masc bonjela ma 0.33% lidocaine hydrochloride.
jest to masc na dziasla, ale po 15-00 jak wroci z pracy pojedzie do apteki po masc na zapl, jamy i jest mocniejsza bo posiada 0.67%lidocaine hydrochloride.
Wiec lekarz mi tu niepotrzebny zapisze mi apap sama sobie kupie masc bez laski- masc kosztuje kolo 4f .
takim lekarzem co przepisuje apap to i ja moge byc....:-D:-D

reklama
słuchajcie, mam takie pytanie, moja Ania dostała strasznej wysypki, na początku wyglądało to tak jak gęsia skórka tylko zaczerwinione, teraz jest troszkę większe. Ma na brzuszku z jednej strony, w zgięciach łokci i na udach. Gorączki nie ma i nie mam pojęcia co to, Na początku myślałam, że alergia na coś co zjadła - ale po wapnie nie schodzi. Miała któraś z was podobny przypadek?

a nie mozesz isc do lekarza?????
z tymi krostkami roznie bywa.....:baffled:

moj Oskar mial takie kropeczki- okazalo sie ze jest uczulony na pomidory....:baffled:

Do góry