reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

U nas Kubek do wielkich nie nalezy. Ma ok 86cm. Pocieszam się że rośnie, ale powoli :). Ale mowe ma chyba lekką. Wszystko powtórzy, mówi: "mama idziemy do Gosi", udaje że rozmawia przez telefon :) mówi: halo, cieść, baba? aha, pa :) odmienia nawet ładnie. Ucze go słowek po angielsku, i wybiera sobie łatwiejsze, nie powie np. chłopiec, tylko mówi boy.A teraz ma faze na śpiewanie :) mamy niezły ubaw, bo wymyśla sobie słowa.

reklama
no tak hau hau, miau miau - zapomnialam....;-) moj tez nasladuje....:-D
nie ma co, do gadatliwych sie nie zaliczaja.....:-D:-D:-D

zamowilam juz ten nieszczesny stol....:tak:
teraz szukam lampy....:-D:-D:-D
tzn nie az tak zeby byla potrzebna....:-D
no i potrzebny jest mi duz kwiat, zeby zakryc rog pokoju- mam tam sporo kabli i kontaktow o przedluzaczach juz nie wspomne...:tak::-D

Aguska Nasze chłopaki chyba są tak samo rozgarnięte :D Więc chyba jest z nimi ok :)

Beata
Daj Boże ten pakiet 2w1, niech się sprawdzi :) Mój to też gada tyle co nic. Po swojemu to tak ale po naszemu to mało co. Ostatnio wymyślił sobie, że samochód to "dudu". Pojęcia nie mam jak on to wymyślił. A tak to takie standardy mama, tata, baba, didi(na mojego brata), am(zamiast ał jak go coś boli:D) mam, bam, to, itp Podobno dziecko do 3lat ma prawo nie mówić a i chłopcy niby później od dziewczynek. Zobaczymy. Też poluje na takiego kwiatka i z tego samego powodu :D

Dzieciątko me śpi to mogę poszykować spokojnie wszystko na jutro. Boje się co powie lekarka jak zobaczy jakie Rafał ma nogi poobijane. Na policje zgłosi jak nic :D

Mama iza mój też ciagle o coś zaryje i nawet na pleckach ma siniaki:-Dnasza doktórka jak kiedyś go zobaczyła to powiedziała właśnie że widać(po siniakach) że żywy jest i kaskader:-D
to ja będę czekać na relacje z bilansu;-)
fajnie jak Rafalek już śpi nie?mój też już od dawna chrapie;-)

Aguska oby i nasza tak zareagowała :) Czasem jak go rozbieram to w głowę zachodzę jak i gdzie on te siniaki sobie nabił. Rzadko płacze więc nawet nie wiem czasem że się gdzieś uderzył. A te jego wcześniejsze zasypianie to cudowna sprawa, serio :)

Hej my juz po bilansie.Rafal jak tylko wszedl do gabinetu to od razu przywarl do mnie i nie chcial zejsc. Wak wiec mierzenie i wazenie bylo dosc ciezkie do wykonania. W kazym razie wyszlo 99cm wzrostu i 16kg wagi, ale to jeszcze w domu na spokojnie musze sama sprawdzic. Ogladala mu jajka czy sa w mosznie i czy stulejki nie ma. Stulejki nie ma ale jajka w mosznie nie sa i kazala za pol roku do kontroli przyjsc bo moze akurat schowaly sie pod wplywem stresu. I tak pewnie bylo bo normalnie podczas kapieli widze ze jest ok. Sprawdzila czy slyszy i rozumie no i czy nie zezuje. Wszystko okazallo sie w porzadku. Pani doktor powiedziala ze przed nami etap bicia i ze jego histeryczne zachowanie w gabinecie jest jaknajbardziej normalne. Aha i mowa a reczej jej brakiem mamy tez sie nie przejmowac. To tyle :D

reklama
hej

mama_iza bedzie dobrze, moj Oskar mial stulejke jak sie urodzil zanim skoczyl rok bylo ok...:-D
kawal chlopa masz w domu....:-D
ja szukam kwiata co malo sie podlewa, raz na tydz bo zawsze zapomne...:confused:

Aguska moj tez poobijany a kolana az sine....:-D
ale ja wiem kiedy i co, bo zawsze wlacza syrene....:-D

lena juz podaje lnk;
Buy Texas Oak Dining Table and 4 Cushion Brown Chairs at Argos.co.uk - Your Online Shop for 4 seat dining sets.
w pl mialam drewniany + 6 krzesel ale w uk za drewno placi sie jak za zboze, ponad 1000f....:baffled:
wiec trzeba bylo wybrac cos tanszego...:confused:

A moj ma zap.jamy ustne- po prostu bosko.:baffled:
Zaraz wieczorem tak pomyslalam bo plakal, nie chcial kolacji na chleb z nutelka mowi bleeee
wypil 2X240ml mleka....:szok: ale tego tlusciocha 4%
on taki chudy a teraz jeszcze te paskudztwo
Moj Oskar jak mial rok to w szpitalu wyladowal odwodniony....:-(
pamietam to jak dzis.
teraz ten mlodszy, szok.
nie wiem czy tu lekarz mu cos przepisze, S konczy dzis o 20-00 pojedzie do apteki i moze cos kupi- poki co pije herbate z rumianku....
normalnie tylko sie zaøamac

Do góry