reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

reklama
Asienka fajnie że mała sie wyszalała;-)
my wprowadzamy nabiał tj już od jakiegoś czasu podaje jogurty i już go nie wysypywało a że na bebilo pepti jest już za duży i recepty nie dostane miałam przejść na HA ale mój m uznał żebyśmy spróbowali już zwykłe bebiko bo jak inaczej upewnimy sie czy nadal ma alergie.więc zaczęłam mu je podawać i mu nie smakuje:szok: a jest sto razy lepsze w smkau niż pepti a on wypije z 40-60ml i koniec a kaszki w ogóle nie chce jeść.no zobaczymy co z tego będie na razie nic go nie wysypuje ale to jeszcze za wcześnie by co stwierdzić

Aguśka może młody już wyrósł z alergii, u nas AZS ujawniło się dopiero kilka miesięcy temu, młoda drapie się pod kolankami, czasem w łokciach, suchą skórę tam ma, ale u nas to inne czynniki niż mleko, tylko niew iemy jakie

No Bartkowi wyszła alergia jak skończył rok był cały wysypany i miał suchości na ciałku głównie na buzi.
teraz ma delikatnie gdzie nie gdzie ale nie panikuje liczę że mały polubi zwykle mleko i wyjdziemy z tej alergii bo ile można powtarzać:on tego nie może

hej kochane
Bartkowi alergia mija:confused: nie wiem jakim cudem bo nadal daje mu troche tego bebiko a wysypka znika i suchości także a do tego ostatnio jadł ciasta bo byliśmy na chrzcinach i byłam w sumie pewna że wysypka sie nasili a tu nic:confused:no nic ja sie ciesze:-)
ale mój kochany synuś zaczął sie znowu bardziej buntować.ostatnio nawet mnie bije ale może nie jakoś mocno ani po twarzy tylko bardziej po nogach bo jak stoje to są na jego poziomie no i mnie ugryzł:szok: nie wiem skąd mu sie to wzięło ale niestety tak zrobił.ja naturalnie zła byłam na niego ale u mnie to krótka piłka wtedy krzyknę ała!to mame boli!i sie odwracam albo wychodze z pokoju i w mgnieniu oka jest ok mały nawet mnie przytuli.najgorzej jak ma napad szału i sie wygina kopie i macha rękoma a ja np musze go podnieść bo to sie dzieje załóżmy przed nasza klatka hm..wtedy to zazwyczaj obrywam ale mały tego nie robi celowo po prostu macha jak leci a że ja go trzymam to oberwe.jak było cieplej to pozwalałam mu leżeć na ziemi a on wtedy szybko wstawał jak widział brak reakcji z mojej strony no ale wczoraj zrobił taka akcje a wiało okropnie więc musiałam go podnieść.ale wiecie co mimo tego jego buntowania to jest kochany:-D;-) i jego napady szału trwaja góra do 5 minut.więc chyba źle nie jest do tego on nie płacze pół drogi że coś tam chce tylko po chwili przestaje
a jak tam u was?

Witajcie ;-)
Moja starsza też ma objawy AZS i wychodzi to w sezonie grzewczym w lato i wiosną nawet mamy z tym spokój

A co do buntu to może non stop ryczą na zmiane jedna coś ma druga ryczy że ta leży obok mnie wezme drugą znowu ryk i tak w kółko, czasem puszcze muzyke i licze do stu :tak::-D co ny szybciej zleciało ;-)

U nas AZS też wychodzi nasilony, jak jest chłodniej i zaczynamy grzać. Pod kolankami znowu gorzej.

Ostatnio koleżanki mi napomknęły, że może młoda przebiałkowana, bo dużo mleka pije:dry:, ale oprócz mleka praktycznie nie toleruje innego nabiału

Aguśka to tylko się cieszyć, ze młodemu mija. A co do buntu, cóż taki wiek, ja czasem wysiadam, mam ochotę wyjść i nie wrócić, na szczęście tylko czasem:-p

reklama
Do góry