reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

reklama
dziewczyny mam do was pytanie w co sie bawicie gdy nie możecie z dzieciaczkami wyjść na dwór prze pogode?wiadomo że teraz coraz częściej tak będzie więc chciałabym żebyście mi doradziły;-)
bo my oczywiście układamy klocki, bawimy sie z pluszakami karmimy lulamy gadamy,rysujemy,tańczymy,czytamy książeczki,robimy tor przeszkód,namiocik,turlamy piłka,poza tym mały sam sie też troche bawi no i oglądamy bajki.co jeszcze mogę Bartkowi zaoferować?wiadomo on jest jeszcze mały i nie skupi sie na czymś zbyt długo więc prosze jak coś robicie fajnego to sie podzielcie;-)

Ostatnia edycja:
jak moja Coreczka byla w wieku Twojego Smyka to zaczelismy bardzo powoli wprowadzac puzle 2,3 elementowe oraz szukanie takich samych obrazkow z kilku, fajne tez sa takie kubeczki sensoryczne do ukladania piramid, wkladania jeden w drugi etc. oraz ciastolina

oo trochę się wątek rozruszał, fajnie fajnie :tak:

dziewczyny mam do was pytanie w co sie bawicie gdy nie możecie z dzieciaczkami wyjść na dwór prze pogode?wiadomo że teraz coraz częściej tak będzie więc chciałabym żebyście mi doradziły;-)
bo my oczywiście układamy klocki, bawimy sie z pluszakami karmimy lulamy gadamy,rysujemy,tańczymy,czytamy książeczki,robimy tor przeszkód,namiocik,turlamy piłka,poza tym mały sam sie też troche bawi no i oglądamy bajki.co jeszcze mogę Bartkowi zaoferować?wiadomo on jest jeszcze mały i nie skupi sie na czymś zbyt długo więc prosze jak coś robicie fajnego to sie podzielcie;-)

my dokładnie to samo (oprócz toru przeszkód, muszę spróbować:tak:), plus ciastolina, samochodziki, stanie w oknie i wypatrywanie ptaków, wspólne gotowanie, ostatnio było wspólne sprzątanie - co prawda Seba skończył cały mokry dzięki misce z wodą, ale szczęśliwy bardzo :-D no i jednak spacery, zajęcia poza domem (kulki, basen, kino)... kurczę, dopiero jak pomyślałam i spisałam to wyszło mi, że chyba dużo robimy :-D
gratuluję pomyślnej przeprowadzki, faktycznie nie za wiele płacicie za wynajem :tak: my w Poznaniu płaciliśmy 900zł po znajomości, z rachunkami 1200zł wychodziło

u nas ok, byliśmy na weekend w Łodzi, u koleżanki poznanej na BB :tak: super spędziliśmy czas, ja z dziewczynami wyszłam w sobotę na imprezę, mężowie sobie pogadali, a mój Seba to w ogóle przeszczęśliwy bo same dziewczynki dookoła niego, dwie w tym samym wieku i jedna starsza, 4letnia, za którą chodził zapatrzony :-D tylko wróciliśmy i się wszyscy troje rozchorowaliśmy, Seba najmniej bo tylko katar, ale jednak :confused2: w dodatku zła jestem bo znowu odkladam szczepienie - ostatnią dawkę 6w1, która miała być w sierpniu!! ale najpierw nas nie było, potem naszego lekarza, a teraz od 3 tygodni katar :no: zaczynam się denerwować czy nie za duży odstęp...

tygrynka zdróweczka dla was a co do szczepionki to sie nie martw lepiej późno niż wcale;-)fajnie że weekend udany mój też przepada za dziewczynkami:-D
ja sie zastanawiam nad ta ciastolina ale nie wiem czy mały jest na nia gotowy ale chyba będę musiała spróbować i sie przekonać
dziś dzień zapowiada sie dosyć ładnie więc spacer obowiązkowo zaliczymy wole jak sie wyszaleje biegając dłubiąc w ziemi i zbierając przedziwne rzeczy z ziemi niż siedzi w domu i marudzi albo wpada na genialne pomysły tak jak wczoraj.wziął swoje małe krzesełko postawiał je na stołek i sie na to wszystko wdrapywał:baffled:

martusia aż tak zimno:szok: o rany u mnie źle nie jest teraz już 10st więc bez rewelacji ale pięknie słoneczko świeci;-)
tak on ma takie niebezpieczne pomysły zacząć sie wdrapywać na meble:eek: i tego najbardziej sie boje ale czytałam że to norma i nie mam co mu zabraniać tylko asekurować i starać sie zachęcać do bezpieczniejszej zabawy.teraz siedzi i układa klocki:-)
my tak po 11 wyjdziemy sobie na dwórek poszaleć

reklama
Do góry