reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

a może mi ;-)

Super, że się wam udało :-). Moim zdaniem najważniejsze to być konsekwentnym i upartym. Pewnie, że jak dziecko płacze to człowiek zrobiłby wszystko ale z drugiej strony jak popuścisz to później na głowę Ci wejdzie...
Miałam dwa podejścia do kubka niekapki...za trzecim uparłam sie i poskutkowało, na drugi dzień już nie było wojny i Zosia piła z niego bez problemu.
Tak się właśnie zaczynamy przymierzać do odstawienia smoczka. Pewnie też będzie ciężko no ale...ostatnio widziałam chłopca ze smokiem :szok:, który jak na moje oko to miał 4-5lat!!! U nas na szczęście Zosia potrzebuje smoka tylko by zasnąć, a później wypluwa. W dzień wogóle go nie chce. Drzemka na spacerze też jest bez smoka. Ale zobaczymy co będzie...mąż mówi, że najwyższy czas się go pozbyć.

reklama
ja narzie moich dzieci nie szczepie na dodatkowe szcepienia,,, dopiero jak pojda do przedszkola to zaszczepie,,,,,

My też poki co do przedszkola się nie wybieramy ale ja i tak zaszczepiłam:-). Jakoś wolę dmuchać na zimne.
A tak przy okazji...w którym miejscu w Kraku mieszkasz? Bo ja to rodowita krakowianka jestem ale teraz mieszkam w Ostrowie Wlkp. i właśnie w przyszłym tygodniu na tydzień do rodziców jadę :-).

Witam koleżanki.

U nas pielucha nocna w odstawke poszła dokładnie 16.04.Od tamtej pory zaliczyliśmy tylko 3 wpadki.Jestem dumna z mojego malucha,zwłaszcza,że nocne pampersy były naprawde obfite.W zasadzie wysadzam go ze dwa,trzy razy w ciągu nocy i jest ok.Jeszcze nigdy nie przespał nocy zupełnie na sucho,ale mam nadzieję,ze w końcu i to się uda.

Mój tak samo smoka potrzebuje tylko do spania,ale bardziej do trzymania w rączce aniżeli do ssania.

Aniu co Ty tak tego Przemusia postarzasz?Napewno nie wygląda na tyle ile piszesz,przynajmniej na foteczkach.

Reniu no poważnie ostatnio jak byliśmy u lekarki to jakas babka pyta ile ona ma (śpiewał sobie i opowiadał wierszyki)ja jej mówię że 2l.7m. a ona,taki wysoki nie wygląda,dałabym mu 4-5 i tak mówi jak 4 latek:-D:sorry2:

U nas było podobnie tylko na odwrót.Każdy kto widział Pawła po raz pierwszy myślał,że to dziewczynka.Ostatecznie to miała być dziewczynka wg USG.

A ten mój dalej klepie tylko po swojemu,nic nie chce powtarzać.Owszem dziadzia,ciocia,dzidzia jakoś mówi ale narazie ciężko z mową u niego.Leniuszek mały.

przyjdzie czas to i Pawełek zacznie nadawać
czasem od tego nadawani można bólu głowy dostać;-)
mojemu buzia się nie zamyka,ciągle o coś pyta,coś opowiada,coś śpiewa
a najlepiej jak wypali coś nie w porę, np ostatnio w przychodni na cały głos co za dziadostwo że nie ma lekarki (dosłownie):zawstydzona/y::-):-D:-D:-D

reklama
Suuper masz faceta.
Mój też nawija ale jeszcze niezrozumiale dla otoczenia.Ja wiem o co chodzi a inni mogą tylko się domyślać.:tak::tak:

Do góry