reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
"100 lat, 100 lat, nich żyją, żyją nam":-) :-)
Buziaczki z okazji 1 urodzin dla Filipka i Grzesia !!!!!!:-)

Kaśka- jeszcze nie ma diagozy, więc nie nastawij się źle. Może się okaże, że Twoje przeczucia Cię myliły... Mocno trzymam kciuki!!!!!!

Justyna- tak, mam czerwony wózek. Martynka na tym zdjęciu jest w foteliku. Jak zaśnie mi w aucie, to zakładam fotelik na stelaż.:tak:

MamaBoo- na konie jeździmy do Mikołowa (Dolina Jamny). Niewielka, ale fajna stadninka i bardzo ładne tereny na spacerek wózkiem . Dwa w jednym!:-)
Może teraz jak nie karmisz piersią Oskarek ma większą potrzebę przytulenia się do Ciebie. Musiał to być słodki widok:happy:

Karolinna- Daria lubi jeździc na wszystkich koniach, ale ten jest takim, który jeździ na zawody. Może to ta świadomość :-D

Iza- bardzo się cieszę, że badanie wyszło ok. Ale wiadomo,że człowiek zawsze się denerwuje (a matki to w szczególności:-D ;-) )
Co do ubrań dla dziewczynek, to już dawno zauważyłam, ze najfajniejsze mają kolor tendencyjny :-D :-D :-D . Można wybierać między jasnym a ciemnym różem :tak:

Dziś mam nadzieję, na spokojniejszy dzień niż wczoraj. Zapowiada się nieźle, byle nie padało :-)

reklama
Karolinna musiałam Cię źle zrozumieć, ale napisałas, że "Lena jest od gorączki marudna". Nieważne - tak czy inaczej mam nadzieję, że bedzie lepiej.
Mam nadzieję, ze mogę na Was liczyć w trudnych chwilach :-) .
Mokatte możliwe , że to dlatego. Cudowne uczucie :-)
Iza - R. ma oczy przysłonione posukiwaniem dobzrej oferty - bo zostało mu mało czasu - w tym tyg. powinien mieć już paszport. Poza tym wracam o 15 z pracy jemy obiad, czasem jakiś spacer i w zasadzie zeby pogadać zostaje nam dwie godziny. Nie jest źle, ale rewelacyjnie też nie jest :-( . Zaraz Ci odpiszę na priva.
Oliwka - póki co R. czeka na paszport a potem fruuuuuuuu prawdopodbnie do Holandii na 3 msc. do pracy.

mokkate moze Daria niedługo sama wystartuje:-)

mamaboo faktycznie napisałam to dwuznacznie! chodziło mi ze od kiedy dostała tej gorączki w trzydniówce i jej gorączka przeszła ,tak do tej pory jest maruda,mimo iż choróbsko za nią:dry:.Może kupcie sobie kamerki internetowe,będziecie mogli popatrzeć na siebie i poklikać :tak: niech tylko R znajdzie tam kafejkę:tak:.

.Lenka jeszcze drzemie,potem, mam nadzieję,na spacerek:-).

Hej
Zaległości forumowe piętrzą się niemiłosiernie, chyba się poddam z nadrabianiem i po skończonym remoncie przejdę na bieżące sprawy.
Nasz maleńki ALIEN strasznie się ostatnio rozpycha, wciąż zmienia pozycję, deformuje mój ogromny brzuchasek:-D . Taki z niego wiercipiętka. Szczególnie upodobał sobie prawy kącik, który pod jego ciałkiem strasznie się wybałusza, wsysając zarazem lewą stronę. Komicznie to wygląda :-D :-D :-D Prawicowy deformator ;-)

Dużo zdrówka i
zapału w poznawaniu świata
dla Grzesia i Filipka
od cioci Marioli i jej alienka
oraz full wytrwałości i pozytywnych myśli
dla Kasi76 i jej Piotrusia

6.gif
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH KOCHANYCH ROCZNIAKÓW FILIPKA I GRZESIA, ABY CAŁY WASZ MAŁY ŚWIAT OPIERAŁ SIE TYLKO NA MIŁOSCI, RADOŚCI, ZDRÓWKA ORAZ UŚMIECHU TEGO ZYCZA WAM KUMPEL KUBUŚ Z MAMUSIĄ KUBUSIOWĄ I TATUSIEM JARKIEM!!!!!!:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

kaska - jeszcze nie masz postawionej diagnozy, więc mysl pozytywnie, trzymam kciuki aby wszystko było okej, całuski:tak:

karolinna - moze gdzis znajdziesz taki, ja go ponad rok temu kupiłam. Miło mi ze ci sie podoba:-)

mamaboo - ach..jakie to piękne uczucie jak taki szkrabus sie wtuli:happy:

A my dzisiaj w domku bo Kubuś miał gorączkę, teraz śpi, ale nie widać żeby go choróbsko brało, chyba to od ząbkowania, ale jak bedzie sie utrzymywać to zadzwonie po nasza doktorkę:-( .
Dzisiaj Kubuś zrobił pierwszy raz siku do nocniczka:-) ale był zdziwiony jak cos tam pukało :szok: . A jak mu pokazałam że tam zrobił siusiu to się smiał i zaglądął do nocniczka:-D

Kubusiowa GRATULACJE DLA KUBUSIA Z OKAZJI PIERWSZEGO SIUSIU DO NOCNICZKA!!! Oby ta gorączka była tylko z ząbków, myślę że tak jest:tak:
Ja też mam zamiar jak najwcześniej Karolcie uczyć, ale co z tego wyniknie :baffled: :confused: :baffled: to się dopiero okaże :eek:

Dziewczyny mam do Was pytanie, to tych które gotują szkrabom albo mają jakąkolwiek wiedzę na ten temat:
Co można dawać do zupki oprócz: ziemniaczka, brokułka, kalafiorka, odrobiny pietruszeczki, marcheweczki, mięska, masełka, żółteczka, buraczka :confused: kleiku lub misiowego ogródka (chyba wszystko co daję wymieniłam:happy: ) Nie mam już pomysłu co można jeszcze dodać żeby urozmaicić smak ;-).

I jeszcze jedno jak gotuję Karolci to daję jej do zupki mięsko (indyk lub cielęcina) czy można mięsko przedawkować? Tzn. dawać za dużo i codzienne, czy mogą być jakieś skutki? Ja daję dwa kawałeczki takie po 10 gram (surowego) daję też masełko i co drugi dzień pół żółtka. Wiem że masełko jest tłuszczem i daje się jej żeby zastąpić tłuszcz w mięsku a jeśli ja daję mięsko to masełka chyba nie powinnam:confused: Ale daję bo wtedy ma lepszy smak, nie chcę jej czegoś przedawkować.

Lece bo mała głodna, a właśnie zupka dochodzi na gazie :cool2:

reklama
Do góry