reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Baśka- całe szczęście, że już po wszystkim....
Przypląta się takie dziadostwo do człowieka....:angry:brrrrrr......
Ale to są już czyste jaja, żeby mama w szpitalu musiała spać na podłodze....:angry::angry::angry:

Iza- Bactrimu bym nie odstwaiała, bo to trzeba wziąć do końca. Clemastinum dają profilaktycznie, bo to właściwie lek blokujący reakcje alergiczne.... A deflegmin działa wykrztuśnie, więc to może po tym? Mnie też zawsze dobija ilość przepisywanych syropów... Każdy na coś innego, więc w końcu któryś pomoże...
Dużo zdrówka życzę!!!!

Trysia- czekam niecierpliwie, co to za przygoda....:tak:

A ja sie wzielam za nocne sikanie Martynki. W dzien od stycznia juz sucho.... Narazie 2 do 0 dla powodzi....:baffled:

Pozdrowionka...:-)

reklama
Iza - Kamilek już dwa razy miał przepisany Bactrim to dobry lek półantybiotyk. Wiesz jeżeli mała ma katar i kaszel to prawdopodobnie wymiotuje bo tam ten katar spływa jej do żołądka i po syropie wykrztuśnym takie są reakcje. Syropy wykrztuśne najpóżniej ostatnią dawkę daje się do godz.15. Kamilek przy chorobie ma zawsze tak, że jak kaszle i pije wykrztuśne syropy to wymiotuje. Iza ale dla własnego spokoju śledź cały czas kupki małej. Jeżeli ma bardzo wodniste to pobierz jej i zawież do badania. Bo teraz panuje rotawirus i grypa jelitowa wiem to bo widziałam ile jest dzieci z tym dziadostwem. Nie chce cie denerwowac ale podobne ma objawy jak miał Kamilek tylko niewiem jakie ma kupki Karolinka i jezeli dodatkowo boli ją brzuch to.....lepiej sprawdż to.

ja juz mam dosyc dzisiaj tej pogody :-(
mimo to bylam w auchanie po zabezpieczenia do kontaktow, i kupilam mu w CCC buziki na zime :-) niby 21 ale sa troszke duze wiec moze bedzie miec na przyszly rok tez.
makly drzemie a ja juz mu ugotowalamobiadek na jutri i poniedzialek. i mam spokoj narazie.

dziewczyny tzrymajcie sie, dzieciaczki wyzdrowieja.

WITAM:)

POWIEM WAM ZE TO CO PRZECZYTAŁĄM O CHOROBIE KAMILKA BASI TO STRUCHLAŁAM MÓJ fIFI OD SRODY ROBIŁ TAKIE WODNISTE KUPKI ROBIŁ 2 DIENNIE ALE W SOBOTĘ O MASAKRA SIĘ STAŁA JA JECHALISMY DO CZĘSTOCHOWY FILIP TAK NAM SIĘ USRAŁ (SORKI ALE NIE DA IE TEGO INACZEJ OPISAC) ZE CAŁEGO GO NA PARKINGU MUSIAŁAM PRZEBRAC MIAŁAM ZE SOBĄ TYLLKO SMECTĘ LAKCID BO NIFUROKSAZYD MISE SKOŃCZYŁ.dZWONILIŚY DO NASZEJ PEDIATRY ALE BYŁA POZA MIASTEM I WRACA WE CWARTEK.nA SZCZESCIE W CZESTOCHOWEI KUPIAM BEZ RCEPTY NIFUR..................... I PODAŁAM FIFIEMU DZIS JUZ LEPIEJ ZROBIŁ TYLKO JEDNĄ KUPKE I JUZ ŁADNĄ APETYT TEZ MUS WRACA ALE JUTRO IDE DO PRZYCHODNI I POPROSZĘ LEKARKĘ MOŻE O SKIEROWANIE NA JAKIES BADANIA?I NIECH GO OBEJRZY I ZUZIĘ BO CIS JEJ W NOSKU HARCZY KATAREK JEJ NIE LECI ALE ...............................JA TO JESTEM PANIKARA

ALE NAMAZAŁAM MIŁĘGO WIECZORU:)

HEJO BABOLE :-)
Baśka, dobrze że wszystko już na dobrej drodze, kurcze te dziadostwo to tak szybko odwadnia... zdróweczkaa dla CAŁEJ RODZINKI I WSZYSTKICH NASZYCH MAMUSIEK I ICH RODZINEK ŻYCZĘ Izka dla Was w szczególności i Karolinki oczywiście :tak::tak:
Kaśka ten Twoj Tito to urodzony pływak z tego co widzę, niesamowite :-):-)
Salik agnieszka to wszystko zależy jak będzie małemu rosła stópka no i o ile za duże ma te buciki ;-);-)
Mokkate no to specjalnie dla Ciebie:
A u nas czas leci jak oszalały..ostatnio cos nas wzięło na dysputy na tematy ważne czyli o rodzeństwie...no i się dowiedziałam że mój Maciek nie chce mieć żadnego rodzeństwa bo nie będziemy sie z nim bawić ..i tu pojawił się płacz.. wiem nawet skąd to ma ... mój teściu kiedyś wyskoczył z takim tekstem, że on nie chce żadnego dzieciaka oprócz Maćka a potem, że jeżeli już to ewentualnie może być chłopak.. więc po czasie moich tłumaczeń doszedł do tego mój syn że jednak braciszek może być ale dziewczynka nie dziewczynki są brzydsze od chłopaków...masakra...tłumaczyłam dość długo mojemu synulowi że ......no i po czasi doszedł do tego że jednak braciszek i siostrzyczka może być ;-). Ale w każdym razie szykuję się z rozmową na mojego teścia, jak będzie takie głupoty gadał przed moim dzieckiem, to nie będzie zbyt często widywał wnuka bo ja nie pozwolę na to, żeby tak mieszał w głowie Macka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:...no to o to chodziło jakbyś chciała wiedziec Mokkatko..
Powodzenia życze w sikankowych walkach...:-)
Pozdrowionka jeszcze raz dla wszystkich i buziaczki :-)

witam i zycze naprawde duzo zdrowka dla was i dzieciaczkow:)

salik agnieszka ja bym na twoim mijescu nei liczyla na to ze te buty beda an kolejna zime:) dziecia szybko nozka rosnie, musialbysm meic gdzies 2 nr za duze to moze za rok by sie zmiescil

moaj Olieka zawsze szybko wyrasta z bucikow, jak kupuje an poczetekz nimy to pod koniec juz sa ciasne i musimy zmienic buty.

Cześć dziewczyny!
Dziękuję za miłe słowa oraz podtrzymywanie na duchu, Karolinka nadal chora. Jest chyba coraz gorzej. Rano wstała wesoła, wieczorem nie wymiotowała i nawet nie miała gorączki, myslałam że już jest lepiej. Rano zjadla trochę chlebka i kiełbaski, piła herbatkę. Potem podałam jej Bactrim i się zaczęło. Nie wiem, ale wygląda na to że ten lek jej szkodzi, na sam widok zaczęła płakać, jak wypiła od razu prawie zaczęła wymiotować, całe śniadanie. Nie wiem, może ona te wymioty prowokuje :confused::-(. Zaczęła czuć się gorzej, marudzić, a jak jej zmierzyłam gorączkę okazało się że ma 39 stopni :-(. Dałam jej pyralgine w czopku i poszła spać. Najgosze, że mała narzeka że boli ją uszko, więc może od tego ta temperatura:confused:.
Na 14.30 idziemy do pediatry, zastanawiam się czy nie iść prywatnie ale nie wiem czy to ma sens.

Kaśka super zdjęcia!

Mokkate trzymam kciuki za Martynkę :tak:

Kończę bo chyba mała się budzi.

iza1 faktycznie wizyta u pediatry sie przyda, moze mala dopiero rozklada, albo leki po portsu na nia nie dzilaja.
u nas np Bactrim wcale sie nie sprawdza.
duzo zdrowka dla malej

reklama
Do góry