reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Witam,

aga77 mam wyrzuty sumienia, ze to Sonia zarazila Twojego smieszka. Zakrapiaj czesto sola fizjologiczna, czytalam tez, ze dobre sa inhalacje - goraca woda z sola - probowalam - wsypalam sol do wrzatku, a zeby Sonia nie chciala tam wkladac raczki to razem mieszalysmy - potem katarek fajnie jej splywal.
Na kaszel oklepuj po pleckach, jak nie bardzo wiesz o co chodzi, to wieczorem opisze - daj znac.
Ze srodkow lekarskich, to na kaszel ja daje syropek prawoslazowy.
Oczywyscie ciagle mam wietrzone i makra pieluszke przy lozeczku - nawilzanie.
Lekarka tez mi radzi by nie rezygnowac ze spacerow jak nie jest zle, bez goraczki, czy wiekszego kaszlu.

Ja takze sie pisze na nastepne spotkanie. Moze uda sie tym razem w wiekszym gronie.

Maskotka wiewiorka... Sonia to by prawdziwa wolala ;) Jak narazie maskotki tylko przytula i rzuca ::)

Pozdrawiam,

reklama
Witam
wiem ze jestem nowa w waszym gronie ale mam pytanie gdzie zawsze się spotykacie ?
bo moze , jęsli moge , to też bym sie dołączyła Gabrysiowi przyda się towazystwo dzieciaczków.

Witam,

Iwcia26 to bylo pierwsze spotkanie i umowilysmy sie w Katowicach pod restauracja Zielone oczko na 12. Spacerowalismy po parku. Zapewne kolejne spotkanie bedzie w tym samym miejscu, ale co do tego jeszcze sie dogadamy, wiec czytaj posty.

Pozdrawiam,

BĘDE CZYTAĆ BĘDE , TYLKO NIE WIEM CZY SIE ZJAWIE BO MI DO KATOWIC TROCHE DALEKO ALE JESZCZE ZOBACZYMY

MÓJ ANIOŁEK NIE CHCE SPAĆ ROZKOKOCIŁ SIĘ TERAZ OGLĄDA KRECIKA SŁODKI WIDOK

Ja dzis bylam na uczelni, wiec Sonia z babcia, pojechaly do Katowic i jak razem przyjechalysmy po 18, to padla juz pijac mleko spala

Ja tez ledwo zyje - na dzis przygotowywalam referat i zarwalam trzy nocki - dzis wiec ide juz do wyrka spac.

Wszystkim spokojnej nocy

Dzien Doberek

Sandrusia nie musisz miec wyrzutow sumienia , przeciez mowilam Ci ze Oliverek zle spal ostatniej nocy , pewno juz go bralo.
Cale szczescie ma tylko katarek , nic sie nie dzieje wiecej ;)
Fakt ze borok sie meczy , bo jak tu sie bawic kiedy nie ma jak oddychac .
Czyszcze mu czesto nosek gruszka, co bardzo mu sie nie podaba, plucze sola i smaruje pod noskiem mascia majerankowa. Kupilismy tez Otrivin i zakraplam nosek na noc. Dzisiejsza noc byla spokojna i maly wyspany i ja ;D Inhalacje sprobuje zrobic , choc nie wiem czy wygram z moim smykiem ;D Takze Sandra nic sie nie przejmuj , tym bardziej ze pogoda sprzyja na infekcje , po drugie widzialas ze bardzo sie slini , calkiem mozliwe , ze to sie tez przyczynilo.

Gdzie Karolka stracila ? Hej baloniku gdzie jestes? ;D Bo przeoczysz nst termin spotkania :p
A tym razem Ci nie podarujemy ;D

Iwcia zoorganizuj sobie w postaci meza dowoz moze byc na barana , czy autem ;D , tak jak Sandra wykorzystala swojego meczyzne ;D Zawsze przeciez mozesz sie pojawic z osoba towarzyszaca ;D
Zapraszamy ;) wszystkie mamusie chetne sie spotkac w realu ;D

Trysia sie tez chciala spotkac i tez kajs wsciakla ::)

Ok zmykam trzymcie sie cieplutko i do zas ;)

haj dziewczyny :)

ostatnio jakos się lenię ;)

ale tak na poważnie to przez najbiższe 2 tyg nie będę miała netu :( z racji tego że się dziś przeprowadzam a nie ma na tym mieszkaniu netu i muszę najpierw założyć tel ::)

Wyślę Ci aga na gg mój numer tel i jak będą spotkania albo coś się będzie działo to pisz :)

pozdrawiam wszystkich serdecznie i lecę się pomału pakować :) buziaki

szklankatcza1xx.jpg

hej

Wlasnie sie szykujemy do pani doktor , niestety chyba sie nie obejdzie bez lekarstw. Oboje jestesmy chorzy :( , grypsko nas nie ominelo :(

Karolka dzieki , i na pewno dam Ci znac co do ewentualnego spotkanka ;) , mam nadzieje , ze bedzie wkrotcce .

Kobitki odzywajcie sie tam ... MMM jak tam Grzesiu ? Lilith jak samopoczucie? Kasia lezysz grzecznie? , a wlsciwie gdzie Trysia i Miza ? Nie bede wymieniac po kolei , bo znow cos namieszam ;D

Sandra co u Was? Ok wypijam kawsko i ide , az sie boje ile znow wydam w aptece ::)

Witam po pewniej nieobecnosci!czuje sie juz troszke lepiej!chyba wraca apetyt...a moze bardziej sie zmuszam...brzuszke ladnie rosnie i czekam na pierwsze ruchy maluszka:):)
pozdrawiam!

reklama
Witam,

Jak tu cichutko.

Lilith ciesze sie, ze Ci lepiej. Moze jak nie masz tak apetytu, to zwracaj uwage na to co jesz - mozna jesc malo, ale wartosciowo - wybieraj produkty bogate w zelazo, magnez, bialko, kwas foliowy...

Aga77 jak po wizycie u lekarza, mam nadzieje, ze nie kazala wykupic pol apteki ;) i obedzie sie bez antybiotykow.

U nas dobrze. Dzis do polodnia Sonia cos na NIE, na kazdy moj zakaz, nawet lagodny reagowala placzem, nawet isc nie chciala w moja strone i krzyczala mi na ulicy ::) Popoludni naszczescie jej przeszlo i bylo kocik.

Bylam na placu zabaw, a tam jedna mama opowiada, ze miesiac temu, jak Szymon mial 8 miesiecy i nie raczkowal, lekarz stwierdzil, ze jest opozniony... I jak tu przekonac sie do chodzenia do lakarzy ::)

Gdzie sie podzialy wszystkie mamuski i brzuchatki? Odzywac sie!!

Pozdrawiam,

Do góry