reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
haj ;D
Ze mna to bylo tak : poniewaz nie spodziwalam sie ze moge byc w ciazy ( w watku "w oczekiwaniu na ciaze " opisalam swoja historie)a konczyl sie mi urlop i dotego pracowalam w szpitalu na oddziale na ktorym nie moglam dluzej zostac , na predce szukalam lekarza by potwierdzil ciaze. Pech chcial ze to bylo akurat jakies swieto , wiec wszystkie prywatne gabinety i poradnie zamkniete. W sumie nie potrzebnie jezdzilismy po Katowicach , bo w rezultacie trafilam na Raciborska niedaleko od centrum ,wiec niedaleko mnie.Zalozylam kartoteke w poradni przyszpitalnej, trafilam do pana dok. Radwanskiego potwierdzil wynik testu , ale nie zostalam tam ani minuty dluzej.
Ktos mi podpowiedzial, ze bardzo dobra lekarka jest pani doktor Bochenek, (nota bene polecam)Zebralam namiary i w taki sposob zostalam jej pacjentka.Oczywiscie porod byl z gory ustalony ze bede rodzic na Raciborskiej, mialam szczescie ze akurat zaczelam rodzic jeszcze na jej dyzurze ;D Jestem zadowolona z pani doktor i szpitala choc bylam troche nerwowa gdy zaczely sie bole,rozwarcia nie bylo, szyjka sie nie skracala, grozilo cesarka a tam jest jedna podstawowa zasada: czekac jak najdluzej byle rodzic w naturalny sposob,.Wiec oksytocyne podano mi nadranem , po pol godzinie urodzilam. Dodam ze przyszlam do szpitala na prowokacje , tydzien po terminie. No i tak to bylo ;D . Szkoda ze nie znalazlas lekarza prowadzacego wlasnie z Raciborskiej , bylo by to ze tak powiem latwiejsze , no i ktos by nad toba czuwal , ale i tak nie bedzie zle ,szpital dobry , presonel mily sympatczny i kompetentny, szczegolnie polozne .Takze nie boj sie , wal smialo na Raciborska ;D. Jesli chcesz porod rodzinny to tez nawet sie nie zastanawiaj . Powiem ze moj malzonek caly porod byl aktywny , nie stal w kacie , plolozne wszedzie go targaly , pokazywala mu wszystko i powiedziala co gdzie i kiedy ma robic ;D Tylko nie wiem ile kosztuje bo zapomnialam ;D Wiem ze porod rodzinny jest tam za darmo wtedy kiedy przejdziecie szkole rodzenia a wiec pi razy drzwi ok 300 zl ...chyba .ok bo sie zas rozpisalam ::) Jak cos jeszcze bedziesz chciala sie dowiedziec to jestem do dyspozycji ;D przepraszam jjakbyscie znalazly byki ale pisze z malym na kolanach ;D ;D

Pozdrawiam

reklama
no to aga powiedz mi czy chodziłaś gdzieś prywatnie na usg?ja jestem zapisana 10 września na kościuszki,byłaś moze u doktora kudły?bo do niego mam iść.

byłam u tego lekarza,dostałam L-4,na szczęście bo musiałabym jechać do internisty przez to choróbsko... :mad: . Powiedział mi gin że mam za małą ciążę w stosunku do wieku ciąży,tzn macica powinna być wyżej,ma tak któraś z was lub miała?(powiedział że to może nic nie znaczyć,w takim razie po co niepotrzebnie mnie straszy?) Ale przez to ,skierowanie dostałam na usg 23 września(skoro jest to takie bezpieczne,to najpierw pójdę prywatnie a za 2 tyg państwowo :) )

Taka ładna pogoda a nie mogę z niej korzystać :( buu...

Karollcia ja chodzilam ze skierowaniem od mojej lekarki do dr Niemir , tez zreszta pracuje na Raciborkiej a przyjmuje prywatnie na Paderewie koszt ok 80 zl . A co dr Kudly to znam , jezdzilam do niego na Ligote jeszcze kiedy Klinika byla w czasie rozkrecania. Wiem ze ma podobno bardzo dobry sprzet jezeli chodzi o zdjecia i filmiki z Usg , ale z niego osobiscie nie bylam zadowolona . Bylo troche czasu temu , a on mnie przygotowywal do zajscia w ciaze. Mialam problemy i byl jednym z wielu lekarzy do ktorych trafilam i sie zawiodlam. Nie bede mu robic antyreklamy , bo moze byc dobrym lekarzem i kobiety sa zadowolone z niego , ale mnie on pdpadl i tyle ;D. A ty sloneczko odpoczywaj jak najczesciej , nie denerwuj sie i zdrowo odzywiaj ;) , na kiedy masz termin? Aw ogole to gdzie dokladnie mieszkasz? moze jestesmy sasiadkami?:D:D

dziewczynki ja teraz musze lezec w lozeczku i brac Luteinke dopochwowo...dostalam bardzo niewielkiego plamienia...choc niewie czy mozna to nazwac plamieniem ...sluzik byl minimalnie podbrawiony na taki brunatny kolor!!

bylam na usg i widzialam pecherzyk mial 7mm macica napuchla bardziej itd wiec ciaza sie rozwija! ale i tak bardzo mnie to niepokoi! czy nie powiinam juz zobaczyc plodu??? bo wydaje mi sie ze tak...no i piersi mnie znacznie mniej bola...ale mam wieksze mdlosci...heh tak sie boje ....
aha fasolinka pieknie sie zagniezdzila na gorze macicy!! :)

aga77 termin mam na 28 listopada,wydaje mi się jeszcze że daleko... :) ale jak patrzę że niektóre dziewczyny są w pierwszym miesiącu to cieszę się że ja już w siódmym :)
mieszkam na ligocie,więc nie tak całkiem daleko,choć zależy w której części centrum mieszkasz :) a do pracy wracam 19 września i pracuję w ścisłym centrum katowic.
wiem jak to jest z tym podpadaniem lekarzy :) mnie np.podpadł doktor łach z raciborskiej bo nie przyjął mnie do szpitala mimo że krwawiłam (potem się okazało że to był jakiś krwiak na macicy,ale jest już ok),a położna była zdziwiona że mam o nim złe zdanie podobno jest bardzo dobry (jak się dowiedziała czemu to już się nie dziwiła ;) ) ja w ogóle nie mam ostatnio szczęścia do lekarzy,tzn.trafiam chyba do nich w trakcie złego humoru (lekarzy oczywiście ) .

lilith ja w 6 tyg trafiłam do lekarza z krwawieniami właśnie,pęcherzyk miał 6 mm i było widać tylko pęcherzyk na usg więc jest ok :) dopiero jak byłam w 4 miesiącu na usg to widziałam dzieciaczka,cudo :) odpoczywaj bardzo dużo!!(byłaś oczywiście u lekarza?),od razu w szpitalu jak byłam dostałam duphaston i brałam tak do 5 miesiąca.Z piersiami też tak miałam na początku bardzo bolały potem to zanikło a teraz już od 6,5 miesiąca leci mi siara z piersi,więc tym się nie martw :) I nie bój się bo jak się stresujesz to maleństwo też i jest mu pewnie bardzo smutno.Myślami jestem przy Tobie!!
A jak tam na Twoim wątku? doszło trochę nowych dziewczyn??

Dziekuje Karolinna!! jestes naprawde kochana!! taka mialam nadzieje ze ktos mi odpisze!!! a bardzo bardzo nie uspokoilas!!! tak bylam u lekrza mojego!! to nie jest krwawienie u mnie ale sluzik zabarwiony brunatnym kolorem!! Dostalam luteine i 2 razy dziennie mam ja brac!leze ciagle ! no i placze i placze...mam nagle wybuchy placzu...tak sie balam ze hormony przestaly sie produkowac z powodu tych piesi! wczesniej boaly tak z 3 tyg i wlasnie teraz juz znacznie mniej...no i myslalam ze cos z tym usg nie tak...ale bardzo mnie pocieszylas!!!!dziekuje ci raz jeszcze!!!!ide sie klasc!!!:):) Ucalusj swojego bobaska!! :):)

jej ale sie ciesze !! moze troche humorek sie poprawi!!:)

A na naszym watku nadal nas niewiele!! ale czekamy jeszcze na testowania dziewczyn ze starajacych sie!!! oby byly z II kreseczkami!! :):)

LILITH ! Ci lekarze których mi wymienilas przyjmują normalnie na kase chorych czy prywatnie? Przynajmniej mam jakis punkt oparcia gdzie sie wybrac. Jestes zadowolona z Twojego lekarza? Ma USG ? Troche nieciekawie mi zmieniac lekarza na koniec czwartego miesiąca ale nie mam wyjscia. Siedze na L4 od początku ciązy i mam nadzieje, ze nowy lekarz nie będzie mi robił problemów z przedłuzeniem zwolnienia. Ja mialam robione uSG na kazdej wizycie ale nic nie widzialam bo monitor tylem do mnie stal :(
Odpoczywaj duzo i nie martw sie niczym :)

Goska oni przyjmuja z tego co wiem i na kase chorych i prywatnie!!!:) Niewiem tylko jak z Eskalupem jest!!!
A ja z mojego jestem bardzo zadowolona!!!!wrecz zachwycona!! na usg zawsze mi i mezowi pieknie opisuje co jest co!!! nie wylicza czasu tlumaczy co tylko chcesz wiedziec itd!!!! ja go bardzo sobie chwale!!!

a najlepiej jak pojdziesz na strone ginekologow!!!prosze to link:

http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18090

tam wejdz na bielsko i popatrz na opinie :)
pozdrawiam!!

Witajcie! Ja również już niedługo będę mamuśką. Jestem oczywiście ze Śląska i bardzo chętnie zjednoczę się z Wami. Bardzo boję się rozwiązania. Mam zamiar rodzić na Raciborskiej. Leczę się u pani dr Kośmider. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia związane z moją p. ginekolog i szpitalem? Bardzo proszę o wiadomości. To moja pierwsza ciąża i może dlatego jestem taka przerażona. Ratujcie!!!!

reklama
Dzieki LILITH, bardzo mi pomogłas  :) Jade jeszcze 15.09 wizyte do swojego starego lekarza, ale to jakies 400km stad, a przy okazji spotkam sie z rodzinka :) Ale na następna juz sie umówie tutaj :) :) :)

Do góry